Λέστερ - Τότεναμ 0-2

Gazzetta team
Λέστερ - Τότεναμ 0-2

bet365

Δεύτερη διαδοχική νίκη για την Τότεναμ, αυτή τη φορά επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Λέστερ κι επέστρεψε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

H ήττα στο λονδρέζικο ντέρμπι από την Αρσεναλ «ξύπνησε» την Τότεναμ, μιας και ακολούθησαν δυο νίκες. Οι Σπερς επικράτησαν μεσοδβόμαδα της Σαουθάμπτον και το βράδυ του Σαββάτου πέρασαν και από το Κing Power (2-0). Eτσι, η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο επέστρεψε στην 3η θέση, αλλά και στο -6 από την κορυφή. Με 36 βαθμούς έπειτα από 16 στροφές η Τότεναμ πραγματοποιεί το καλύτερό της ξεκίνημα στην Premier League. Αλλωστε, μόλις δυο φορές είχε καλύτερη συγκομιδή, τη σεζόν 1960-61 (46β.) και τη σεζόν 1956-57 (37β.). Η Τότεναμ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, είχε τον έλεγχο, αλλά όχι και τον τρόπο να φανεί απειλητική για την αντίπαλη εστία. Βέβαια, χρειάστηκε να φτάσει στο 31ο λεπτό για να κάνει την πρώτη της ευκαιρία, αλλά ο Σον από πλεονεκτική θέση δε βρήκε στόχο. Οι Λονδρέζοι πίεσαν και στο 38' Σον και Ντέλε Αλι πλησίασαν το γκολ, αλλά στάθηκαν άτυχοι. Ωστόσο, στην τελευταία φάση του α' μέρους, ο Οριέ έβγαλε τον Σον σε θέση βολής ο οποίος με υπέροχο τρόπο άνοιξε το σκορ. Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη και στο 58' οι Σπερς σφράγισαν τη νίκη. Ο Σον μοίρασε και ο Αλι διαμόρφωσε το 2-0, φτάνοντας παράλληλα τα 50 γκολ με τη φανέλα της Τότεναμ.

Λέστερ: Σμάιχελ, Εβανς, Μόργκαν, Περέιρα, Τσίλγουελ, Ιμπόρα (56'), Μεντί (79' Οκαζάκι), Ντιντί, Γρέι, Μάντισον, Ιεανάτσο (56' Γκεζάλ)

Τότεναμ: Γιορίς, Βερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ, Οριέ (74' Πέτερς), Ντέιβις, Σισοκό, Λούκας (67' Ερικσεν), Αλι, Ντάιερ, Γουίνκς, Σον (74' Κέιν)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα