Μπέρνλι – Λίβερπουλ 1-3

Γιώργος Καραμάνος
Μπέρνλι – Λίβερπουλ 1-3

bet365

Ποτέ τους δεν είχαν φτάσει τόσο ιδανικά στην 15η αγωνιστική. Ούτε καν στις χρυσές εποχές τους. Με την ανατροπή και το 1-3 στην Μπέρνλι, οι Reds κάνουν μυθικό ξεκίνημα και φορτσάρουν για τον τίτλο.

Είναι 12 νίκες και τρεις ισοπαλίες. Ποτέ ξανά η Λίβερπουλ δεν είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχο ξεκίνημα. Είναι αυτή η καλύτερη ομάδα στην ιστορία της; Κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει αυτό, αλλά σίγουρα αυτή η παρέα κάνει την καλύτερη αρχή που έχουν κάνει ever οι Reds στο πρωτάθλημα. Και όχι μόνο σε επίπεδο Premier League, μα στα 126 χρόνια της ύπαρξής τους. Αυτό συνέβη με την ανατροπή 1-3 επί της Μπέρνλι, ώστε να παραμείνει σε τροχιά τίτλου. Και το φοβερό είναι ότι ενώ το κοντέρ καταγράφει όλα τούτα τα τρελά, βρίσκεται ακόμα κάτω από την απίθανη Σίτι.

Η αλήθεια είναι ότι το βράδυ της Τετάρτης ο Γίργκεν Κλοπ τα... χρειάστηκε. Πήγε να κάνει rotation, αλλά δεν του βγήκε σε καμία περίπτωση. Στο 51' ο Κεϊτά είχε δοκάρι, μα στο 54' ήρθε το 1-0 σε φάση διαρκείας με το πλασέ του Κορκ. Ο Κλοπ άρχισε τις αλλαγές εσπευσμένα και του βγήκαν όλα. Ο Μίλνερ ισοφάρισε (62') με συρτό χαμηλό από το ημικύκλιο (σ.σ.: στις 50 φορές που έχει σκοράρει στην καριέρα του, ποτέ δεν χάνει η ομάδα του, 38 νίκες, 12 ισοπαλίες).

Στο 66' μπήκε στο ματς ο Φιρμίνο και στην πρώτη επαφή του με την μπάλα τρία λεπτά αργότερα, πήρε την ασίστ του Φαν Ντάικ και την έκανε γκολ. Ο Σακίρι στις καθυστερήσεις βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο πορτιέρο και δεν αστόχησε, κλειδώνοντας το τρίποντο και φτιάχνοντας τέλεια τη βραδιά για τους Κόκκινους, που δείχνουν ξεκάθαρα ότι θα κυνηγήσουν την κούπα πιο σοβαρά από ποτέ στα τελευταία χρόνια.

Μπέρνλι (Σον Ντάιτς): Χαρτ, Ταρκόφσκι, Μπάρντσλεϊ, Μι, Τέιλορ, Γκούντμουντσον, Κορκ, Μπρέιντι (71' Λένον), Μπαρνς (83' Βίντρα), Γουντ (71' Βόουκς)

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Αλισον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ (23' Αλεξάντερ-Αρνολντ), Μορένο (65' Σαλάχ), Ρόμπερτσον, Κεϊτά, Χέντερσον, Μίλνερ, Σακίρι, Οριγκί (66' Φιρμίνο), Στάριτζ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα