Γουότφορντ – Λίβερπουλ 0-3 (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Γουότφορντ – Λίβερπουλ 0-3 (vids)

bet365

Με τον Σαλάχ να φτάνει στα 6 τέρματα σε όλες τις συναντήσεις του με τη Γουότφορντ και τους Αλεξάντερ – Άρνολντ και Φιρμίνο να τον... συνοδεύουν στο σκοράρισμα, η Λίβερπουλ πέρασε από την έδρα της Γουότφορντ με το 3-0. Νίκη – θρίλερ η Φούλαμ με το 3-2 επί της Σαουθάμπτον στο πρώτο ματς του Ρανιέρι στον πάγκο, 1-0 η Έβερτον την Κάρντιφ, ισόπαλες (1-1) οι Μπράιτον και Λέστερ.

Στο Vicarage Road, το παιχνίδι απέκτησε... ζωή λίγο μετά το πρώτο ημίωρο, αφού μέχρι τότε, το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν η στιγμή που ο Άλισον λίγο έλειψε να γίνει πρωταγωνιστής σε μεγάλη γκάφα στα πρώτα λεπτά σε απρόσεκτη πάσα κοντά στην περιοχή... Η Λίβερπουλ έψαχνε τρόπους να φτάσει στα καρέ του Φόστερ, η Γουότφορντ έκλεινε χώρους και περίμενε, με την ομάδα του Χάβι Γκράθια να τρέχει μπροστά κυρίως με τον Ντεουλοφέου. Η αναζήτηση του Σαλάχ στην επίθεση για τους «κόκκινους» δεν γινόταν με ορθολογικό τρόπο, ο γκολκίπερ των «hornets» φρόντιζε να εξουδετερώσει τον Αιγύπτιο κάθε φορά που μπορούσε να βγει από τα καρέ του για να διώξει, ενώ, προς το τέλος του ημιχρόνου πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις. Αντίθετα, η Γουότφορντ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 39' με τον Περέιρα να εκμεταλλεύεται γλίστρημα του Λόβρεν και να σουτάρει δυνατά μπροστά από τον Άλισον, ο οποίος όμως απέκρουσε.

Η ιστορία του δευτέρου ημιχρόνου ήθελε την ομάδα του Κλοπ να πηγαίνει... μονόπατα όλο το 45λεπτο, να ψάχνει πολύ πιο έντονα το γκολ, να έχει βέβαια και τη φάση όπου ο Ρόμπερτσον φάνηκε ν' ανατρέπει τον Ντεουλοφέου στην περιοχή στο 56', ωστόσο, η πίεση που άσκησε το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ και η επιμονή, έφεραν το γκολ από τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Από ωραία κάθετη που έβγαλε τον Μανέ σε καλή θέση από αριστερά, ο Σενεγαλέζος έκανε το γύρισμα, ο «Φαραώ» το πλασέ με τη μία και ο Φόστερ μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα του για το 1-0 των «κόκκινων». Στο 76ο λεπτό ήρθε και το 2-0 από την πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ για να τελειώσει τη δουλειά στο Vicarage Road η Λίβερπουλ και να συνεχίσει με ακόμα ένα «τρίποντο» να κυνηγάει την πρωτοπόρο Σίτι στη βαθμολογία. Στο 82ο λεπτό ο Τζόρνταν Χέντερσον αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για σκόπιμο φάουλ, ενώ, το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 89' ο Φιρμίνο με κεφαλιά έπειτα από τρομερή επέμβαση του Φόστερ σε δυνατό σουτ του Μανέ για το τελικό 3-0.

Ο Σίγκουρντσον έλυσε το Γόρδιο δεσμό για την Έβερτον

Και το ένα γκολ δίνει τρεις βαθμούς και τους πήρε η Έβερτον από την αναμέτρηση με την Κάρντιφ (1-0). Ο Νιλ Γουόρνοκ θα ήταν τρομερά ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά και την αμυντική προσήλωση της ομάδας του στο «Γκούντισον Παρκ» στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι είχαν μεν την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά κόντρα σε μια τόσο μαζική άμυνα, όταν δεν έχεις κάτι το διαφορετικό και το απρόσμενο, δεν μπορείς να πετύχεις κάτι. Τα «ζαχαρωτά» στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφεραν να φτιάξουν φάσεις, ενώ, όταν είδαν τον Γουόλκοτ να πέφτει κάτω και να πονάει στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, ανησύχησαν για... ολόκληρη την έκβαση του ματς. Ευτυχώς για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα ο Άγγλος συνέχισε και ήταν αυτός που από δικό του σουτ στο 59', ο Σίγκουρντσον εκμεταλλεύτηκε το ριμπάουντ για το 1-0! Μάλιστα, λίγο νωρίτερα ο Ισλανδός είχε προσπαθήσει εκ νέου να σκοράρει, αλλά ο Μπαμπά είχε διώξει πάνω στη γραμμή. Το προβάδισμα ανακούφισε τους παίκτες του κλαμπ από το Μέρσεϊσαϊντ που συνέχισαν σε πιο χαλαρό ρυθμό και δεν σταμάτησαν να φτιάχνουν φάσεις για γκολ, προκειμένου να σιγουρέψουν και το «τρίποντο», το οποίο ωστόσο ήρθε για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα δίχως να χρειαστεί κάτι παραπάνω.

Με το δεξί ο Ρανιέρι!
Ο Ρανιέρι έκανε ιδανικό ντεμπούτο στον πάγκο της Φούλαμ, με τους Λονδρέζους να επικρατούν 3-2 εντός έδρας της Σαουθάμπτον. Ηταν μόλις η δεύτερη νίκη για τους Κότατζερς στο πρωτάθλημα, που κατάφεραν να πιάσουν τους «Αγιους» στην 17η θέση. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 18ο λεπτό με τον Αρμστρονγκ, αλλά ο Μίτροβιτς στο 33' ισοφάρισε και έσπασε αρνητικό σερί 585 αγωνιστικών λεπτών χωρίς τέρμα. Ο Σίρλε στο 43' έδωσε προβάδισμα 2-1 για τους Λονδρέζους. Ο Αρμστρονγκ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 53' έπειτα από ασίστ του Σοάρες. Ωστόσο, τη λύση και το τρίποντο στη Φούλαμ έδωσε ο Μίτροβιτς στο 63'.

Ισόπαλη η Λέστερ
Μπορεί ο Πιέλ να τόνιζε πως οι παίκτες του πρέπει να στρέψουν το βλέμμα τους στο ποδόσφαιρο, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε κόντρα στη Μπράιτον. Ισόπαλες 1-1 εκτός οι «Αλεπούδες» που έμειναν στη 10η θέση. Ο Γκλεν Μάρεϊ γιόρτασε την 100η του συμμετοχή στην Premier League με γκολ στο 15ο λεπτό. H Λέστερ έμεινε με δέκα παίκτες στο 28ο λεπτό λόγω αποβολής του Μάντισον, ωστόσο στο 79ο λεπτό με εύστοχο πέναλτι του Βάρτντι οι φιλοξενούμενοι πήραν το βαθμό της ισοπαλίας.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα