Μανέ, Φιρμίνο και Σαλάχ για πάντα στα κόκκινα και φουλ για τίτλο (vids)

Μανέ, Φιρμίνο και Σαλάχ για πάντα στα κόκκινα και φουλ για τίτλο (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μανέ, Φιρμίνο και Σαλάχ για πάντα στα κόκκινα και φουλ για τίτλο (vids)

bet365

Μετά τους Σαλάχ και Φιρμίνο και ο Μανέ ανανέωσε έως το 2023 και το gazzetta.gr αναλύει τα ποσά που έδωσαν οι «κόκκινοι», η εκτόξευση της αξίας τους και τα γκολ που έχει πάρει το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ.

Επιστροφή χρημάτων* στο Μπαρτσελόνα – Μιλάνο και σούπερ αποδόσεις στην Euroleague από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Μπορεί φέτος να μην είναι τόσο εντυπωσιακή η συνεργασία τους. Μπορεί ο Σαλάχ να δυσκολεύεται να βρεθεί στα στάνταρ που συνήθισε όλο τον κόσμο της Λίβερπουλ την περασμένη σεζόν. Μπορεί ο Φιρμίνο να βγαίνει λίγο πιο μπροστά από τους άλλους και να έχει κερδίσει περισσότερες εντυπώσεις.

Παρ' όλα αυτά, η μαγική τριπλέτα της Λίβερπουλ θα συνεχίσει να μαγεύει το κοινό στο «Άνφιλντ» και να επιχειρεί να επαναφέρει τον σύλλογο στην κορυφή της Premier League μέχρι και το 2023, καλώς εχόντων των πραγμάτων...

Η ανανέωση του συμβολαίου του Σαντιό Μανέ για την επόμενη πενταετία, σήμανε και την ολοκλήρωση ενός κύκλου που έπρεπε να κλείσει θετικά για την ομάδα και ο στόχος επιτεύχθηκε. Αυτός ο κύκλος αφορούσε την υπογραφή νέων συμβολαίων από τον Σενεγαλέζο επιθετικό, αλλά και από τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Ρομπέρτο Φιρμίνο. Ο Βραζιλιάνος φορ μετακόμισε στην Αγγλία από τη Χόφενχαϊμ το 2015, την επόμενη χρονιά το έκανε ο Μανέ και το 2017 ήταν η σειρά του Σαλάχ να πάρει το δρόμο για το Μέρσεϊσαϊντ ώστε οι τρεις τους ν' απαρτίσουν πλέον τους ... σωματοφύλακες της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ.

Από τα... πράγματα και θαύματα που έκανε αυτή η εντυπωσιακή τριπλέτα την περασμένη αγωνιστική περίοδο, άσχετα αν δεν κατάφερε στην ουσία να κοντράρει τη Σίτι για την κατάκτηση της Premier League παρά το γεγονός πως ο «Kloppo» έχει πάρει πλέον τον αέρα του Πεπ με ό,τι έχει καταφέρει απέναντί του, εκτοξεύθηκε η τιμή τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο σύμφωνα και με τα όσα είχε δημοσιεύσει το Διεθνές Κέντρο Αθλητικής Μελέτης (CIES) μέσα στο τρέχον έτος.

Ο Βραζιλιάνος είχε αποκτηθεί έναντι 29 εκατ.λιρών και έχει φτάσει να κοστίζει... 129 εκατομμύρια, ο Σενεγαλέζος κόστισε 32 εκατ.λίρες και πλέον η τιμή του ανέρχεται στα 109 εκατομμύρια, ενώ, ο «Φαραώ» είχε κάνει τη Λίβερπουλ να διαθέσει για εκείνον 36 εκατ.λίρες και πλέον, η τιμή του βάσει πάντα του CIES, ανέρχεται στα 153 εκατομμύρια.

Ο Γιούργκεν Κλοπ βρίσκεται σε μια τρομερά ευχάριστη θέση που θα ήθελαν πάρα πολλοί συνάδελφοί του να βρεθούν, άσχετα από τα λοιπά προβλήματα της ομάδας του, τις αμυντικές ανισορροπίες, την προσπάθεια με τον Φαν Ντάικ να φτιάξει η κατάσταση στα μετόπισθεν και την ανάγκη που έχει το «κόκκινο» σύνολο να... συνέλθει μετά τη διακοπή και να παρουσιάσει κάτι πολύ καλύτερο ως εικόνα, αφού τον τελευταίο καιρό ήταν νωθρότατη.

Στο σύνολό τους, οι τρεις αστέρες του συλλόγου έχουν πετύχει 146 τέρματα στη μέχρι στιγμής θητεία τους στο «Άνφιλντ». Έφτασαν να ξεπεράσουν και τον συνδυασμό των Νεϊμάρ, Καβάνι και Μπαπέ που κόστισε απίστευτα εκατομμύρια στην Παρί Σεν Ζερμέν αλλά αποδείχθηκε πως αυτοί οι τρεις δεν ήταν όσο αποτελεσματικοί εμφανίζονταν, τουλάχιστον μέχρι και την περασμένη σεζόν, οι Φιρμίνο, Σαλάχ και Μανέ.

Ο «κύκλωπας» (λόγω και του τραυματισμού που λίγο έλειψε να τον βγάλει εκτός πρεμιέρας του Champions League, αλλά ήταν εκείνος που έκρινε το πρώτο ματς με την Παρί) έχει σκοράρει 54 φορές, ο Αιγύπτιος σταρ και... ποδοσφαιρικός σωτήρας και ίνδαλμα ολόκληρης της πατρίδας του έχει 52 τέρματα, με περίοδο «ξηρασίας» την τρέχουσα ποδοσφαιρική χρονιά, ενώ, ο Αφρικανός φορ έχει φτάσει στα 40 γκολ.

2023. Αυτή η ημερομηνία πλέον τους δένει ακόμα περισσότερο μεταξύ τους αλλά και καθησυχάζει τον κόσμο της Λίβερπουλ που περιμένει από αυτή την τριάδα να επαναφέρει τον σύλλογο στην κορυφή της Premier League. Μια αποστολή που πρέπει να ολοκληρωθεί επιτυχώς στο άμεσο μέλλον κι όχι στο βάθος της πενταετίας όπως ορίζει η διάρκεια των νέων συμβολαίων των τριών παικτών...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα