Τζακ Μάριοτ: Οπαδός της Τσέλσι, παίζει για τον Λάμπαρντ και... τρελαίνει! (pics & vids)

Τζακ Μάριοτ: Οπαδός της Τσέλσι, παίζει για τον Λάμπαρντ και... τρελαίνει! (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Τζακ Μάριοτ: Οπαδός της Τσέλσι, παίζει για τον Λάμπαρντ και... τρελαίνει! (pics & vids)

bet365

Ο Τζακ Μάριοτ σκόραρε εις βάρος της Τσέλσι, την οποία λατρεύει από μικρό παιδί. Παίζει για τον Φρανκ Λάμπαρντ στη Ντέρμπι Κάουντι, βρίσκεται σε τρομερή φόρμα και το gazzetta.gr γράφει για τον στράικερ που φτάνει σε επίπεδα... Κέιν και Σαλάχ!

Ζαλγκίρις Κάουνας – Ρεάλ Μαδρίτης με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ποιος να του έλεγε και να γινόταν πειστικός, πως τέσσερα χρόνια αφότου βρισκόταν στα ερασιτεχνικά στρώματα του αγγλικού ποδοσφαίρου και αγωνιζόταν στη Γουόκινγκ, αλλά και δύο χρόνια μετά την παρουσία του στη Λούτον, ο Τζακ Μάριοτ θα έπαιζε σε Ολντ Τράφορντ και Στάμφορντ Μπριτζ, θα σκόραρε εις βάρος των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι και θα γινόταν ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στον βρετανικό Τύπο...

Ο νυν στράικερ της Ντέρμπι Κάουντι είναι ένα από τα πιο hot ονόματα τον τελευταίο καιρό στην Αγγλία και τα έχει καταφέρει περίφημα, έπειτα από ένα πολύ κακό ξεκίνημα, όπου ο Λάμπαρντ είχε αντιληφθεί πως ο ποδοσφαιριστής έπρεπε να δουλέψει πολύ για να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση και να προσαρμοστεί στα αγωνιστικά του πλάνα.

Κι αφού... βρήκε το δρόμο και τον τρόπο να φορτσάρει, ο Μάριοτ μετράει πλέον τέσσερα γκολ και δύο ασίστ στα τελευταία πέντε ματς των «κριαριών», έχοντας σκοράρει απέναντι σε ΚΠΡ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Γουέστ Μπρομ και Τσέλσι, ενώ, δεν είχε καταφέρει να βρει δίχτυα μονάχα στην αναμέτρηση με τη Μίντλεσμπρο που προηγήθηκε της επίσκεψης της Ντέρμπι στο Λονδίνο για το παιχνίδι του Λιγκ Καπ με τους «μπλε».

Γι' αυτό το παιχνίδι, ο Τζακ Μάριοτ έπρεπε να προετοιμαστεί κατάλληλα και στο ψυχολογικό κομμάτι, αφού η μοίρα της ζωής του, τον έφερε αντιμέτωπο με την ομάδα που λατρεύει. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά σκόραρε και εις βάρος της. Και μάλιστα στο γήπεδο που ονειρεύεται να παίξει κάποια στιγμή!

«Αν ερχόταν κάποιος όταν ήμουν 11-12 ετών και μου έλεγε πως στα 24 μου θα έπαιζα κόντρα στην Τσέλσι, στο Στάμφορντ Μπριτζ, σε ομάδα της οποίας προπονητής είναι ο μεγάλος Φρανκ Λάμπαρντ, σιγά μην τον πίστευα ποτέ...» είχε δηλώσει ο 24χρονος στράικερ παραμονές της πρόσφατης αναμέτρησης.

Ουδέποτε έκρυψε τα συναισθήματά του για την Τσέλσι και το γεγονός πως αγωνίζεται στη Ντέρμπι, η οποία επέλεξε να εμπιστευθεί τον Φρανκ Λάμπαρντ στην πρώτη του προπονητική δουλειά, φαντάζει ως απόλυτα ιδανικό για τον Μάριοτ.

Η Ίπσουϊτς, από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του, δεν τον εμπιστεύθηκε ποτέ και αν ρωτήσει κανείς τους ανθρώπους του κλαμπ για τον ποδοσφαιριστή και τις εμφανίσεις του, τόσο την περασμένη σεζόν, όσο και με αυτά που πετυχαίνει φέτος, σίγουρα θα θεωρήσουν πως έκαναν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της παρουσίας τους στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Μάριοτ έπρεπε να περάσει από αρκετούς δανεισμούς, οι οποίοι περισσότερο εμφανίζονταν σαν προκλήσεις και εμπόδια τον δοκίμαζαν, παρά σαν το ξεκίνημα των «περιπετειών» ενός ποδοσφαιριστή που θα έπαιρνε τον τίτλο του.. γυρολόγου. Τζίλιγχαμ, Γουόκινγκ, Καρλάιλ και Κόλτσεστερ απήλαυσαν τις υπηρεσίες του Τζακ Μάριοτ, μέχρι να φτάσει η στιγμή της ελεύθερης μεταγραφής του στην Πίτερμπρο, τον Ιούλιο του 2017, έναντι μόλις 450.000 λιρών.

Η περσινή σεζόν τον «έφτιαξε» και του χάρισε τη μεταγραφή που μόλις λίγους μήνες μετά τη φετινή θερινή περίοδο των μετακινήσεων, θεωρείται πλέον... bargain το ποσό των 3 εκατ.λιρών (που ανεβαίνει στα 5 εκατομμύρια με τα μπόνους). Έχοντας ξεπεράσει τα 30 γκολ σε πρωτάθλημα και λοιπά Κύπελλα (27 γκολ στη LeagueOne, 5 στο FA Cup και 1 στο EFL Trophy), ο 24χρονος επιθετικός αποκτήθηκε από τη Ντέρμπι για να παίξει στην Τσάμπιονσιπ και ο Φρανκ Λάμπαρντ κλήθηκε να τον διαχειριστεί προσεκτικά.

Ο Μάριοτ μπορεί ν' άργησε να πάρει φόρα, αλλά πλέον... τρέχει με κεκτημένη ταχύτητα! Μετράει τρία γκολ στην Championsip και δύο στο Carabao Cup, εκεί όπου σκόραρε στο «Ολντ Τράφορντ» μόλις 6 λεπτά αφότου πέρασε με αλλαγή στο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά βρήκε δίχτυα και στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης, φέρνοντας προσωρινά το ματς στα ίσια μετά το αυτογκόλ του Φικάγιο Τόμορι!

Κι αν στο Μάντσεστερ πανηγύρισε μεγαλειώδη πρόκριση στα πέναλτι, στο Λονδίνο ήρθε αποκλεισμός, αλλά ... τρελή περηφάνια του κόσμου της Ντέρμπι για την εμφάνιση της ομάδας του Λάμπαρντ και την πίεση που άσκησε τους «μπλε» της Premier League.

«Θα είναι ευχής έργο να καταφέρουμε να παίζουμε ματς στο “Στάμφορντ Μπριτζ” σε... επίπεδο πρωταθλήματος και πραγματικά όλοι δουλεύουμε και στοχεύουμε στην κατάκτηση της ανόδου για να βρεθούμε πλέον στην κορυφαία κατηγορία» δηλώνει ο Μάριοτ που αν η ποδοσφαιρική του μοίρα θέλει να τον στείλει στην Premier, εκεί θα συναντήσει επιθετικούς όπως οι Χάρι Κέιν και Μοχάμεντ Σαλάχ, με τους οποίους έχει... ίδια έφεση στο σκοράρισμα!

Από το ξεκίνημα της περασμένης σεζόν, μέχρι και αυτή τη στιγμή, ο φορ της Ντέρμπι Κάουντι έχει μετρήσει 38 τέρματα σε πρωτάθλημα και λοιπές αγγλικές διοργανώσεις, με τον Αιγύπτιο αστέρα της Λίβερπουλ να έχει τα ίδια γκολ και τον Άγγλο φορ της Τότεναμ να μετράει 39!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα