Με ήρωα τον Αζάρ και τραυματία τον Κόβασιτς η Τσέλσι (vid)

Gazzetta team
Με ήρωα τον Αζάρ και τραυματία τον Κόβασιτς η Τσέλσι (vid)

bet365

Με τον Εντέν Αζάρ να κάνει χατ τρικ και να ανατρέπει το προβάδισμα που πήρε η Κάρντιφ, η Τσέλσι πήρε τη νίκη με 4-1, έκανε το 5/5 στην Premier League κι έδειξε έτοιμη ενόψει ΠΑΟΚ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στην Τούμπα στην πρεμιέρα του Europa League. Τραυματίας αποχώρησε ο Κόβασιτς.

Το «απόλυτο» διατήρησε και στην πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος η ομάδα του Μαουρίσιο Σάρι, που είδε τους Ουαλούς να της βάζουν δύσκολα στο πρώτο τέταρτο, όμως τελικά με την ποιότητά της δεν είχε πρόβλημα να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Με πρωταγωνιστή τον Αζάρ ανέτρεψε πριν το ημίχρονο το σκορ και με το τελικό 4-1 παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τη Λίβερπουλ και μπορεί πια να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι της Πέμπτης (20/9) με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Η Κάρντιφ πάντως διεκδίκησε ό,τι περισσότερο μπορούσε από το παιχνίδι, «παγώνοντας» έστω για λίγο το Στάμφορντ Μπριτζ στο πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 16’, όταν ο Μόρισον εκτέλεσε δυνατά το φάουλ, ο Κεπα απέκρουσε ασταθώς και και ο Μπαμπα σκόραρε από κοντά με κεφαλιά για το 0-1.

Έκτοτε οι «μπλε» ανέβασαν «στροφές» και αφού έχασε κάποιες ευκαιρίες με τον Αλόνσο και τον Κόβασιτς, βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν με τον Αζάρ. Στο 37 ο Βέλγος έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια και από μακριά σημάδεψε σωστά, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Πριν μάλιστα προλάβει η Κάρντιφ να χωνέψει την ισοφάριση, βρέθηκε και πίσω στο σκορ (44’), ξανά εξαιτίας του Αζάρ, που με σουτ χαμηλά διπλασίασε ομαδικά και ατομικά τέρματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι κυριάρχησε, έστω κι αν έχασε από το 50’ τον Κόβασιτς, που αντικαταστάθηκε αναγκαστικά από τον Μπάρκλεϊ. Στο 80’ η πίεση απέδωσε καρπούς, με τον Αζάρ να ευστοχεί σε πέναλτι που έκανε ο Μπαμπα. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Γουίλιαν έγραψε με τη σειρά του το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ, διαμορφώνοντας με φαλτσαριστό σουτ το τελικό 4-1.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Σάρι έφτασε τους 15 βαθμούς, ενώ η Κάρντιφ έμεινε στους 2 με την τρίτη ήττα της στη φετινή Premier League.

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι: Κεπα, Αλόνσο, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Λουίζ, Καντέ, Κόβασιτς (50' Μπάρκλεϊ), Ζορζίνιο, Πέδρο (68' Γουίλιαν), Ζιρού, Αζάρ (84' Ζαπακόστα)

Κάρντιφ: Έθεριτζ, Μόρισον, Μπένετ,Μπαμπα, Εκουέλε, Ραλς, Καμαρασα, Χόιλετ, Άρτερ (46' Ρίτσαρντς), Ρέιντ (71' Πάτερσον), Γουάρντ (77' Μαντίν)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα