Τρέχουν να... προλάβουν το Brexit οι ομάδες της Premier League

Κώστας Ζάλιαρης
Τρέχουν να... προλάβουν το Brexit οι ομάδες της Premier League

bet365

Με τη Βρετανία ν' αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάρτιο του 2019, στην Premier League τρέχουν για να προλάβουν τις συνέπειες και να... γεμίσουν γηγενείς ποδοσφαιριστές.

Οι σύλλογοι του κορυφαίου πρωταθλήματος της Γηραιάς ηπείρου, δείχνουν εδώ και αρκετά χρόνια, την τάση τους προς τους ξένους ποδοσφαιριστές.

Το ποσοστό έναντι των γηγενών έχει αυξηθεί πάρα πολύ (μόλις στο 31% οι Άγγλοι), τη στιγμή που ο ισχύων κανονισμός ορίζει τουλάχιστον 8 ντόπιους παίκτες σε κάθε ομάδα.

Νέο παιχνίδι στα φρουτάκια! Το «Rise of Olympus» προσγειώθηκε στην Sportingbet.gr!

Όπως αναφέρει η Daily Mail στο φύλλο της Κυριακής, ο συγκεκριμένος αριθμός αναμένεται να φτάσει στους 10 ως απαραίτητη προϋπόθεση, πράγμα που ενεργοποιεί τα κλαμπ της Premier ώστε να προλάβουν οτιδήποτε αρνητικό μπορεί να προκύψει από την εφαρμογή του Brexit τους επόμενους μήνες.

Μάλιστα, οι 10 γηγενείς ποδοσφαιριστές θα πρέπει να παρουσιάζουν και βρετανικό διαβατήριο ώστε να δικαιολογούν στον απόλυτο βαθμό τον τίτλο τους!

Αυτή τη στιγμή, οι Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Χάντερσφιλντ έχουν τον μικρότερο αριθμό ποδοσφαιριστών με βρετανικό διαβατήριο και σίγουρα οφείλουν να δράσουν για την αναδιοργάνωση του ρόστερ τους.

Η βοήθεια που θα προσφέρει η FA, βάσει πάντα του ρεπορτάζ της Daily Mail, είναι πως θα εγκρίνουν και θα ενισχύουν τις αγορές ξένων ποδοσφαιριστών εντός ή εκτός Ευρώπης, με εξασφάλιση άδειας εργασίας.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα