Αρσεναλ - Γουέστ Χαμ 3-1

Gazzetta team
Αρσεναλ - Γουέστ Χαμ 3-1

bet365

Για 70 λεπτά η Γουέστ Χαμ ήταν κυρίαρχος στο ντέρμπι, όμως η Αρσεναλ είχε την ουσία και πέτυχε την πρώτη νίκη στη σεζόν (3-1). Διπλό για Λέστερ, ισόπαλη η Εβερτον.

Ο Εμερι πέτυχε την πρώτη του νίκη στην Premier League, αν και αυτή ήρθε με... τύχη και ιδρώτα. Η Αρσεναλ επικράτησε 3-1 δύσκολα εντός της Γουέστ Χαμ στο ντέρμπι του Λονδίνου, με τα Σφυριά να παραμένουν στον πάτο της βαθμολογίας χωρίς βαθμό.

Γρήγορο ματς με το... καλημέρα στο «Εmirates», με την Αρσεναλ να πιέζει και στο 11' να αγγίζει το προβάδισμα. Ο Μκιταριάν έκανε το σουτ, ο Φαμπιάνσκι έδιωξε, ο Ράμσεϊ την έσπρωξε στα δίχτυα, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ. Τα «Σφυριά» απάντησαν κι ένα λεπτό αργότερα ο Αρναούτοβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία. Στο 25ο λεπτό ο Αυστριακός ήταν πιο ουσιαστικός και με ωραίο σουτ εκτός περιοχής πέτυχε το 1-0 για την Γουέστ Χαμ. Η Αρσεναλ δεν... πάγωσε και πέντε λεπτά αργότερα ο Νάτσο Μονρεάλ έφερε το ματς στα ίσα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, αλλά όχι κυνικοί. Μάλιστα, στο 45' ο Σνόντγκρας έχασε μοναδικό τετ α τετ για να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Καλύτερα τα «Σφυριά» και στην επανάληψη, αλλά ο Αντερσον τόσο στο 55' όσο και στο 68' δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Η Αρσεναλ στην πρώτη καλή φάση και με σύμμαχο την τύχη πήρε το προβάδισμα στο 70'. Ο Λακαζέτ έκανε το γύρισμα και ο Ντιόπ στο ντεμπούτο του σημείωσε αυτογκόλ! Οι «Κανονιέρηδες» δεν απειλήθηκαν στη συνέχεια, έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ομπαμεγιάνγκ (παραμένει χωρίς γκολ) και στις καθυστερήσεις ο Γουέλμπεκ διαμόρφωσε το 3-1. Eξαιρετικός ο Σωκράτης, έπαιξε σε όλο το ματς, είχε σωστές τοποθετήσεις και ήταν ο κορυφαίος της άμυνάς του.

Αρσεναλ: Τσεχ, Μονρεάλ, Παπασταθόπουλος, Μοπυστάφι, Μπεγιερίν, Μχιταριάν, Ράμσεϊ, Τσάκα, Ιβόμπι (46' Λακαζέτ), Γκεντουζί (56' Τορέιρα), Ομπαμεγιάνγκ (75' Γουέλμπεκ)

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Μαζουακού, Φρέντερικς, Μπαλμπουένα, Ντιόπ, Σάντσες, Σνόντγκρας (75' Γιαρμολένκο), Γουίλσιρ, Αντόνιο (63' Λούκας), Αντερσον, Αρναούτοβιτς (59 ' Τσιτσαρίτο)


Μεγάλο διπλό η Λέστερ
Δεύτερο διαδοχικό τρίποντο η Λέστερ, αυτή τη φορά στο Σεντ Μέρις κόντρα στη Σαουθάμπτον με 2-1. Καλύτερες οι Αλεπούδες στην επανάληψη, εκμεταλλεύθηκαν την αμυντική αδυναμία της αντιπάλου και πήραν ένα μεγάλο διπλό. Κακό το πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο, αλλά και την καλύτερη ευκαιρία με τον Ελιονούσι στο 21'. Ωστόσο, στο 52' ο Μπερτράντ ήταν πιο ουσιαστικός και άνοιξε το σκορ! Η αντίδραση της Λέστερ ήταν άμεση και στο 56' ο Γκρέι έφερε το ματς στα ίσα. Η αποβολή του Χόιμπιεργκ στο 77', έδωσε στις «Αλεπούδες» τον απόλυτο έλεγχο και στις καθυστερήσεις ο Μαγκουάιρ διαμόρφωσε το 2-1.

Εχασε την ευκαιρία η Εβερτον!
Τι και αν προηγήθηκε με δυο τέρματα σε ένα επεισοδιακό ματς, η Εβερτον δεν μπόρεσε να πάρει το διπλό στο «Vitality Stadium», αφού η Μπόρνμουθ σε τέσσερα λεπτά έφερε τα πάνω - κάτω (2-2). Τα «Ζαχαρωτά» έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 41', όταν ο Ριτσάρλισον αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Ωστόσο, η ομάδα του Μάρκο Σίλβα ήταν εξαιρετική δημιουργικά και σε δέκα λεπτά πέτυχε δυο τέρματα. Στο 56' ο Γουόλκοτ άνοιξε το σκορ από πάσα του Τοσούν. Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 61', όταν αποβλήθηκε ο Σμιθ. Μάλιστα, στο 66' ο Κιν από ασίστ του Σίγκουρντσον πέτυχε το 2-0. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, μείωσαν στο 75' με πέναλτι του Κιν και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ακε διαμόρφωσε το 2-2.

Στο μηδέν...
Σε ένα κακό ματς με ελάχιστες ευκαιρίες, Χάντερσφιλντ και Κάρντιφ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Ηταν ο πρώτος βαθμός για τους γηπεδούχους και ο δεύτερος για τους Ουαλούς στη φετινή Premier League. Oι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ στο 52', αλλά η κεφαλιά του Μουνιέ δε βρήκε στόχο. Ο Χογκ αποβλήθηκε στο 63', η Κάρντιφ πήρε μέτρα, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα