Κλοπ: «Γι' αυτό επέλεξα τη Λίβερπουλ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»

Κλοπ: «Γι' αυτό επέλεξα τη Λίβερπουλ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»

bet365

Η αγάπη για το ποδόσφαιρο και το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στο Μέλγουντ είναι οι βασικοί λόγοι που ο Κλοπ είπε «όχι» σε κάθε άλλη πρόταση που είχε πριν κάτσει στον πάγκο της Λίβερπουλ.

Γκέτεμποργκ - Τζουργκάρντεν και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν σημειωθούν περισσότερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Φεύγοντας από την Μπορούσια Ντόρτμουντ το 2015, ο Γίργκεν Κλοπ ήταν ένας περιζήτητος κόουτς.

Δεν ήταν λίγοι οι σύλλογοι που τον πλησίασαν για να του δώσουν τα κλειδιά του πάγκου τους.

Ενας απ' αυτούς ήταν κι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Κλοπ, ωστόσο, εξηγεί ότι στην ομάδα του Μέρσισαϊντ βρήκε τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να αγαπά το ποδόσφαιρο. Και γι αυτό επέλεξε να μετακομίσει στο λιμάνι του Λίβερπουλ.

«Αγαπώ την ιστορία. Πραγματικά είμαι ένας ρομαντικός του ποδοσφαίρου. Ήξερα ότι ίσως μπορώ να βοηθήσω. Ίσως πραγματικά να με χρειάζονταν εκείνη την περίοδο. Γνωρίζω σε τι είμαι καλός», είπε αρχικά ο Κλοπ σε συνέντευξη που του πήρε για την «Mirror» ο άλλοτε επιθετικός των «reds» Ρόμπι Φάουλερ και συνέχισε:

«Όταν μου είπαν για τα προβλήματα που είχαν σκέφτηκα: "Εντάξει, ναι, ίσως είμαι ο κατάλληλος τεχνικός γι αυτόν το σύλλογο".

Η Λίβερπουλ είναι ένα όνομα παγκόσμιας κλάσης, μεγάλο, μεγάλο, μεγάλο, αλλά στο Μέλγουντ, το ξέρεις Ρόμπι (σ.σ Φάουλερ), παραμένουν ακόμη οικογένεια. Τίποτα άλλο, μπορείς να πας και να το νιώσεις αυτό.

Σίγουρα, πρέπει να βελτιωθώ και να εξελιχθώ, αλλά δεν θέλω να πάω στο γραφείο το πρωί και να φορέσω γραβάτα, δεν είμαι εγώ αυτός».

Και τονίζει ο Γερμανός: «Είναι ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος», για να επαναλάβει: «Είναι ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος. Είχα μιλήσει και μ' άλλους συλλόγους που δεν έμοιαζαν με ένα ποδοσφαιρικό σωματείο. Ακουγόταν κάτι σαν marketing, τους ένοιαζε η εικόνα. Και σκέφτηκα "ουάου, αυτό δεν είναι το άθλημα που αγαπώ". Όλα είναι μέρος του ποδοσφαίρου αλλά δεν μπορεί να είναι το νούμερο ένα, δύο, τρία, τέσσερα προτεραιότητα. Πρώτα απ' όλα παρακαλώ προσπαθήστε να βελτιώσετε το παιχνίδι που παίζουμε. Και αυτό είναι κάτι στο οποίο είμαι καλός. Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να συμβούν αλλά για μένα δεν είναι τόσο σημαντικά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα