Τσέλσι - Λίβερπουλ 1-0

Gazzetta team
Τσέλσι - Λίβερπουλ 1-0

bet365

Η Τσέλσι με εμφάνιση από τη χρονιά τίτλου επιβλήθηκε 1-0 της Λίβερπουλ και παραμένει ζωντανή μέχρι το τέλος στη μάχη του Champions League. Ο killer των Reds, Ζιρού, το γκολ.

Οι περισσότεροι την είχαν σβήσει από το σεντόνι, όμως στη χειρότερη θα το παλέψει μέχρι το τέλος. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έδειξε κάτι από τα αμυντικά της χαρακτηριστικά που της χάρισαν πέρυσι το πρωτάθλημα και αφού υπερασπίστηκε το γκολ τουν Ζιρού από το πρώτο μέρος, επιβλήθηκε των Reds με 1-0 στο Stamford Bridge. Με νίκη την τελευταία αγωνιστική εντός με την Μπράιτον καθαρίζει την 4άδα η Λίβερπουλ, ελπίζει και σε ήττα της Τότεναμ η Τσέλσι.

Η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη στο πρώτο κομμάτι του αγώνα και είχε φάσεις κυρίως με τον Μανέ αλλά ο Κουρτουά ήταν σε καλή κατάσταση και έχοντας καλές τοποθετήσεις σταμάτησε όλες τις φορές τον Σενεγαλέζο μεσοεπιθετικό. Στο 31' άνοιξαν το σκορ οι Μπλε όταν ο Μόζες έκανε από δεξιά τη σέντρα που κόντραρε και ο Ζιρού με κεφαλιά νίκησε τον Κάριους (1-0). Ηταν το 5ο γκολ στα 6 τελευταία ματς ως βασικός κόντρα σε Λίβερπουλ για τον Γάλλο.

Στην επανάληψη η ομάδα του Κόντε είχε κάθε λόγο να θέλει να κρατήσει το αποτέλεσμα και δίνοντας την μπάλα και καθόλου χώρους προκάλεσε blackout στην τριπλέτα των Reds που είχαν κατοχή αλλά όχι φάσεις. Μια σέντρα-σουτ του Μόζες και ένα απίθανο διαγώνιο σουτ του Μάρκος Αλόνσο ήταν οι φάσεις της Τσέλσι σε ένα κλειστό δεύτερο μέρος, το οποίο είχε κάποιες υποψίες ευκαιρίας προς το φινάλε για την ομάδα του Κλοπ, που όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι για να αλλάξει το 1-0.

Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Ρούντιγκερ, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Αλόνσο, Μόζες (89' Τζαπακόστα), Μπακαγιόκο, Καντέ, Φάμπρεγας (93' Πέδρο), Αζάρ (86' Γουίλιαν), Ζιρού.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Κάριους, Ρόμπερτσον (74' Σολάνκε), Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Κλάιν (59' Χέντερσον), Μίλνερ (89' Μορένο), Βαϊνάλντουμ, Αρνολντ, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα