Τσέλσι – Σαουθάμπτον 2-0

Gazzetta team
Τσέλσι – Σαουθάμπτον 2-0

bet365

Με απίθανη γκολάρα ο Ζιρού οδήγησε τους Μπλε στο 2-0 επί της Σαουθάμπτον και στο μεγάλο ραντεβού κούπας κόντρα στη Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, όπου οι Λονδρέζοι θα διεκδικήσουν το 8ο τρόπαιό τους στο θεσμό.

Είναι ξεκάθαρα η διοργάνωσή του. Ο Ολιβιέ Ζιρού κάνει τρελά πράγματα στο Κύπελλο Αγγλίας. Από τον Γενάρη του 2013 όταν και μετακόμισε στο Νησί, έχει συμμετάσχει σε 22 γκολ στο θεσμό (15 δικά του, 7 ασίστ). Αυτό που έβαλε πάντως σε τούτο τον ημιτελικό με τη Σαουθάμπτον, ήταν ποίημα και άνοιξε το δρόμο για το 2-0, που έστειλε την Τσέλσι στον μεγάλο τελικό κόντρα στη Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ.

Ο Γάλλος επιθετικός πήρε την μπάλα από τον Αζάρ και αφού άδειασε πέντε αντίπαλους σε ένα τετραγωνικό, έριξε κάτω και τον τερματοφύλακα, για σκοράρει με υπέροχο τρόπο (46'). Ο Μοράτα που τον αντικατέστησε, κλείδωσε την πρόκριση με κεφαλιά, δύο λεπτά (82') αφότου μπήκε στον αγώνα. Ο Οστιν είχε προσπάθεια στο δοκάρι για την ομάδα του Μαρκ Χιουζ, ο οποίος έχει αποκλειστεί με δύο ομάδες φέτος στη διοργάνωση (και με Στόουκ).

Ετσι οι Μπλε θα διεκδικήσουν το 8ο τρόπαιό τους στο θεσμό, προσπαθώντας να γλυκάνουν μία κακή σεζόν. Μάλιστα το 2007 είχαν ξαναπαίξει τελικό με τη Γιουνάιτεντ και το είχαν πάρει 1-0 με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο τους, που τώρα θα βρουν απέναντί τους.

* Ο αποκλεισμός της Σαουθάμπτον σημαίνει ότι οριστικά η 7η της βαθμολογίας θα πάρει εισιτήριο για το Europa League.

Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Καμπαγιέρο, Κέιχιλ, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Μόουζες (76' Πέδρο), Καντέ, Εμερσον, Γουίλιαν (64' Μπακαγιόκο), Αζάρ, Ζιρού (80' Μοράτα)

Σαουθάμπτον (Μαρκ Χιουζ): ΜακΚάρθι, Μπέντναρεκ (78' Γκαμπιαντίνι), Γιοσίντα, Χεντ, Σοάρες, Λεμινά, Ρομέου, Χόιμπιεργκ (63' Τάντιτς), Μπέρτλαντ, Λονγκ (63' Ρέντμοντ), Οστιν.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα