«Ο Βενγκέρ θα λάβει την αναγνώριση που αξίζει, ήμασταν πιο ομάδα εμείς»

«Ο Βενγκέρ θα λάβει την αναγνώριση που αξίζει, ήμασταν πιο ομάδα εμείς»

«Ο Βενγκέρ θα λάβει την αναγνώριση που αξίζει, ήμασταν πιο ομάδα εμείς»

bet365

Ο παλαίμαχος Καμερουνέζος μπακ Λαουρέν μίλησε στο gazzetta.gr για την επικείμενη αποχώρηση του Αρσέν Βενγκέρ από την Άρσεναλ εξηγώντας τι άλλαξε σε σχέση με την εποχή των «invincibles».

Ο Λαουρέν συνέδεσε το όνομα του με την αχτύπητη ομάδα των «Invincibles» της Άρσεναλ που κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα την σεζόν 2003/04.

Έμεινε για έξι σεζόν στο Λονδίνο (2000/06) και αποτέλεσε ένα από τα εργαλεία τα οποία σφυρηλάτησε ο Αλσατός τεχνικός καταγράφοντας 159 συμμετοχές και εφτά γκολ

Κατά την διάρκειας της καριέρας του στους «κανονιέρηδες» κατέκτησε 2 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και 2 Community Shield, ενώ κατέχει θέση στην καλύτερη ενδεκάδα της Άρσεναλ επί εποχής Βενγκέρ ως δεξι μπακ.

Ο Λαουρέν ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Μαδρίτη μίλησε στο gazzetta.gr για τον Αρσέν Βενγκέρ και την αποχώρηση του από την Άρσεναλ έπειτα από 22 χρόνια!

«Δεν νομίζω πως λύγισε από την πίεση. Δουλεύει υπό συνεχή πίεση για περίπου 35 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θέλαμε. Όλοι ήμασταν στενοχωρημένοι γιατί θέλουμε η Άρσεναλ να κατακτά όλους τους τίτλους, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε πως δεν είναι εύκολο.

Τα πράγματα άλλαξαν. Ο ανταγωνισμός στην Premier League αυξήθηκε, αφού το πρωτάθλημα διεκδικούν επάξια πέντε-έξι ομάδες. Η τωρινή ομάδα δεν έπαιζε στο σύνολο της για τον προπονητή όπως συνέβαινε με εμάς. Θεωρώ πως στη δική μου φουρνιά ήμασταν πιο ομάδα και δεν κοιτούσαμε αποκλειστικά το ατομικό μας συμφέρον ».

Ο παλαίμαχος Καμερουνέζος διεθνής αναφερόμενος στον Βενγκέρ ισχυρίστηκε πως σχεδόν πάντα ασχολούνταν με τον σύνολο αποφεύγοντας την ατομική κριτική των παικτών.

«Ο Βενγκέρ πάντα κοιτούσε το σύνολο και όχι τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Όλοι οι ποδοσφαιριστές κάναμε λάθη, αλλά ο Βενγκέρ ποτέ τα προσωποποιούσε. Αναφερόταν πάντα στην ομάδα. Μας αφορούσαν όλους όσα συνέβαιναν στο γήπεδο και όχι τον καθένα ξεχωριστά. Ποτέ δεν θα στεκόταν στην κακή εμφάνιση μεμονωμένων παικτών, αλλά το πως δεν θα επαναλάμβανε η ομάδα τα ίδια λάθη».

Ποιο ήταν όμως εκείνο το στοιχείο που είχε ως αποτέλεσμα οι «Invincibles» να γράψουν την δική τους ιστορία;

«Ο Βενγκέρ είχε δει στη δική μου γενιά πως υπήρχαν οι δυνατότητες για τίτλους και πήρε από τον καθένα τον καλύτερο εαυτό του. Ήξερε πως να μας διαχειριστεί, αλλά πάντα βλέπαμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Έδινε στον κάθε παίκτη αυτοπεποίθηση και έπαιρνε το 100% των δυνατοτήτων του. Έδινε τις κατάλληλες συμβουλές και ήταν βέβαιο πως θα βελτιωνόσουν εάν στο πλευρό του».

Ο Λαουρέν δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο gazzetta.gr για την κληρονομιά που αφήνει ο Βενγκέρ την στιγμή που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.

«Ασφαλώς με τον Βενγκέρ η Άρσεναλ εκσυγχρόνισε το παιχνίδι της και έβαλε τις βάσεις για ένα μοναδικό στιλ ποδοσφαίρου το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα και φέρει την σφραγίδα. Πιστεύω πως θα λάβει την αναγνώριση που αξίζει για όσα πρόσφερε στην ομάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα