Φεύγει ο Βενγκέρ από την Άρσεναλ στο τέλος της σεζόν!

Φεύγει ο Βενγκέρ από την Άρσεναλ στο τέλος της σεζόν!

Φεύγει ο Βενγκέρ από την Άρσεναλ στο τέλος της σεζόν!

bet365

Τις τελευταίες του μέρες στον πάγκο της Άρσεναλ διανύει ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας του Λονδίνου. Τα συγκινητικά λόγια του ιδιοκτήτη της ομάδας Σταν Κρένκε.

Το πλήρωμα του χρόνου έρχεται κάποια στιγμή για όλους. Ακόμα και για τον Αρσέν Βενγκέρ ο οποίος ύστερα από 22 χρόνια χρόνια αποχωρεί από τον πάγκο της Άρσεναλ.

Ο Αλσατός μέχρι στιγμής έχει καταγράψει με την ομάδα του Λονδίνου 1228 ματς στα οποία βγήκε νικητής 704 φορές, ηττήθηκε σε 245 απ' αυτά και άλλα 279 ήρθαν ισόπαλα, έχοντας ποσοστό νικών 57.3%.

Με την Άρσεναλ έχει κατακτήσει τρεις φορές το πρωτάθλημα της Premier League (1997–98, 2001–02, 2003–04), 7 φορές το FA Cup (1997–98, 2001–02, 2002–03, 2004–05, 2013–14, 2014–15, 2016–17) και άλλες 7 το Community Shield (1998, 1999, 2002, 2004, 2014, 2015, 2017).

Το ιδανικότερο σενάριο θα είναι να αποχωρήσει, λοιπόν, κατακτώντας και έναν ευρωπαϊκό τίτλο μιας κι η ομάδα είναι στα ημιτελικά του Europa League με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Ο Αρσέν (Βενγκέρ) θα καθοδηγήσει την ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν και θα προχωρήσουμε στην πρόσληψη του νέου προπονητή το συντομότερο δυνατό. Ο σύλλογος δεν θα κάνει άλλο σχόλιο σ' ότι αφορά τον προπονητή μέχρι να γίνει η πρόσληψη», ανέφεραν οι «κανονιέρηδες» αρχικά κάνοντας γνωστή την αποχώρηση του πιο επιτυχημένου τεχνικού στην ιστορία του συλλόγου.

Πάντως, μία από τις επιλογές που ακούγονται είναι αυτή του Πατρίκ Βιεϊρά, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα΄του με τους «κανονιέρηδες».

O Bενγκέρ, στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του, είπε μεταξύ άλλων ότι θα στηρίζει και θα αγαπά το σύλλογο για πάντα δηλώνοντας ευγνώμον για όσα έζησε όλα αυτά τα χρόνια.

Ο ιδιοκτήτης των Λονδρέζων, Σταν Κρένκε τον αποχαιρετά με τα εξής λόγια:

«Είναι μία από τις πιο δύσκολες μέρες που είχαμε σ' όλα μας τα χρόνια στο άθλημα. Ένας από τους κύριους λόγους που θέλαμε την Άρσεναλ ήταν όλα αυτά τα οποία έφερε ο Αρσέν στο σύλλογο εντός και εκτός γηπέδου.

Η διάρκεια και η επιμονή του όλα αυτά τα χρόνια σε τόσο υψηλό επίπεδο δεν πρόκειται ποτέ να αντικατασταθούν.

Θα είμαστε πάντα ευγνώμονες στον Αρσέν. Ο καθένας που αγαπά την Άρσεναλ και και το ποδόσφαιρο έχει προς αυτόν ένα χρέος ευγνωμοσύνης. Τρεις τίτλοι στην Premier League, συμπεριλαμβανομένης μίας αήττητης σεζόν, 7 FA Cup και 20 συνεχή χρόνια στο Champions League αποτελεί ένα εξαιρετικό ρεκόρ. Επίσης, μεταμόρφωσε την ταυτότητα του συλλόγους μας και του αγγλικού ποδοσφαίρου με το όραμά του πως μπορεί να παιχτεί το παιχνίδι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα