Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Gazzetta team
Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 1-3

bet365

H Σίτι ξέσπασε, άφησε πίσω τις διαδοχικές αποτυχίες και με το 3-1 στο Γουέμπλεϊ κόντρα στην Τότεναμ έκανε πρόβα τίτλου! Οι Πολίτες θέλουν τρεις βαθμούς για την επίσημη στέψη.

Η Σίτι αντέδρασε στον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League, άφησε πίσω το εφιαλτικό «πάρτι» τίτλου με τη Γιουνάιτεντ και πέρασε από το Λονδίνο επικρατώντας 3-1 της Τότεναμ. Αν χάσουν την Κυριακή οι Κόκκινοι διάβολοι, τότε οι Πολίτες θα σφραγίσουν κι επίσημα τον τίτλο, σε διαφορετική περίπτωση θα περιμένουν το επόμενο Σάββατο να το πράξουν κόντρα στη Σουόνσι! Η ομάδα του Πεπ έφτασε τις 28 νίκες και θέλει ακόμα τρεις για ένα απίθανο ρεκόρ, ενώ έγινε μόλις η τέταρτη ομάδα στην Premier που κερδίζει σε μια σεζόν εκτός Αρσεναλ, Τσέλσι και Τότεναμ (Μπλάκμπερν, Τσάρλτον, Κόβεντρι). Οσο για την Τότεναμ είναι πλέον στο +7 από τους Μπλε μόλις πέντε στροφές πριν το τέλος.


Εντυπωσιακό το ξεκίνημα της Σίτι, πήρε τον έλεγχο με το καλημέρα, πίεσε τους Σπερς και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τρεις καλές ευκαιρίες να σκοράρει. Στο 4ο λεπτό ο Σανέ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του βρήκε το δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Στέρλιγνκ από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει, όπως κι ένα λεπτό αργότερα ο Ντε Μπρόινε. Οι Πολίτες ήταν καταιγιστικοί και στο 22' ήρθε η ώρα του γκολ! Τρελή μπαλιά του Κομπανί από την εστία της ομάδας του, η άμυνα της Τότεναμ πιάστηκε στον ύπνο , ο Ζεσούς βγήκε στην πλάτη και με ωραίο τελείωμα πέτυχε το 1-0.

Δυο λεπτά αργότερα, πάλι η άμυνα των Σπερς αντέδρασε λανθασμένα, ο Γιορίς ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Στέρλινγκ, αλλά ο διαιτητής είδε... πέναλτι! Ο Γκουντογκάν ευστόχησε και πέτυχε το 2-0 για τη Σίτι! Η Τότεναμ αποφάσισε να ρισκάρει, πίεσε ψηλά και στο 31' είχε την πρώτη καλή φάση, αλλά το σουτ του Λαμέλα πέρασε άουτ. Στο 42΄ ήρθε η μείωση του σκορ για τους γηπεδούχους. Ο Κέιν έκανε την ασίστ, ο Ερικσεν βρέθηκε σε θέση βολής και με τη βοήθεια του... Λαπόρτ σκόραρε σε τέταρτο διαδοχικό ματς.

Στο πρώτο τέταρτο του β' μέρους, η Τότεναμ ήταν πιο ορεξάτη και προσπάθησε να φανεί απειλητική, ωστόσο η Σίτι δεν έχασε τη συγκέντρωσή της και κράτησε ανέπαφη την εστία της σε αυτό το διάστημα. Αντίθετα, τα κενά στην άμυνα των Σπερς ήταν πολλά και σε εννέα λεπτά οι Πολίτες έχασαν τρεις κλασικές ευκαιρίες. Ο Ζεσούς σε μεγάλο τετ α τετ στο 64' αστόχησε, ενώ σε δυο περιπτώσεις ο Στέρλινγκ έχασε τα... άχαστα! Τελικώς, ο διεθνής Αγγλος βρήκε δίχτυα στο 73', αφού με κοντινή προβολή από επέμβαση του Γιορίς πέτυχε το 3-1! Ηταν το 22ο γκολ του στη φετινή σεζόν και καλύτερη της καριέρα του!

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Σάντσες, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Ντάιερ, Ντεμπελέ (73’ Λούκας), Λαμέλα (64’ Σον), Έρικσεν, Ντέλε Άλι (84’ Σισοκό), Κέιν

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Ντελφ, Γκιουντογκάν, Σίλβα, Ντε Μπρόινε (89’ Τουρέ), Σανέ (64’ Οταμέντι), Στέρλινγκ, Ζεσούς (76’ Μπερνάρντο)

Тоттенхэм - Манчестер Сити. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2017/18. 34 тур. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα