Λίβερπουλ - Μπόρνμουθ 3-0

Δημήτρης Ρούσσος
Λίβερπουλ - Μπόρνμουθ 3-0

bet365

Με το 30ο γκολ του Σαλάχ στο πρωτάθλημα, το 10ο του Μανέ και το 15ο του Φιρμίνο, η Λίβερπουλ επικράτησε εύκολα με 3-0 της Μπόρνμουθ κι έφτασε στο -1 τη Γιουναίτεντ, που έχει δυο παιχνίδια λιγότερα!

Η επική πρόκριση επί της Μάντσεστερ Σίτι μεσοβδόμαδα και η συγκίνηση για την ενός λεπτού σιγή και το χειροκρότημα στη μνήμη των θυμάτων του Χίλσμπορο πριν την έναρξη του αγώνα, ενόψει της αυριανής 29ης επετείου, δημιούργησαν την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο Άνφιλντ. Όπως αποδείχθηκε, οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ ήταν κι αγωνιστικά έτοιμοι και δεν δυσκολεύτηκαν να νικήσουν άνετα με 3-0 τη Μπόρνμουθ, συνεχίζοντας τις υψηλές «πτήσεις» σε όλες τις διοργανώσεις.

Βέρντερ Βρέμης - Λειψία και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν σημειωθούν περισσότερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ευθύς εξαρχής οι «reds» μπήκαν στο γήπεδο για να βρουν ένα γρήγορο γκολ και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Αυτό δεν έγινε στο 3’, όταν ο Αλεξάντερ Άρνολντ σέντραρε από δεξιά στην περιοχή για τον Σαλάχ, που πλάσαρε δίπλα στο κάθετο δοκάρι του Μπέγκοβιτς, αλλά συνέβη στο 7’, με τον Μανέ! Ο Χέντερσον σέντραρε για τον Σενεγαλέζο κάθετα στην περιοχή, ο Μπέγκοβιτς απέκρουσε την εξ επαφής κεφαλιά του, αλλά στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης δεν αστόχησε, σκοράροντας για 10η φορά φέτος (σ.σ 4η σεζόν που φτάνει σε τέτοιο αριθμό), ανοίγοντας το σκορ στο Άνφιλντ!

Ο ρυθμός παρέμεινε υψηλότατος στη συνέχεια, με τη Μπόρνμουθ να χάνει εύκολα τη μπάλα (61-39% η κατοχή) και να απειλείται διαρκώς. Ο Αλεξάντερ Άρνολντ εκτέλεσε καλά φάουλ στο 16’, με τον Μπέγκοβιτς να αποκρούει, ενώ ο Σαλάχ στο 32’ δεν πρόλαβε να πλασάρει, αφού ο Ντάνιελς τον έκοψε έγκαιρα, «σβήνοντας» την καλή του συνεργασία με τον Χέντερσον.

Έκτοτε οι γηπεδούχοι «κατέβασαν» ταχύτητα, με τον Σαλάχ να μην προλαβαίνει άλλη μια φορά (39’) να σουτάρει, μετά το τρομερό σκάψιμο του Μανέ και το τάκλιν του Άκε!

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση δεν άλλαξε, με τον εξαιρετικό Μανέ του πρώτου 45λεπτου να συνεχίζει να βγαίνει ταχύτατα μπροστά, αλλά τον Φιρμίνο να «χάνεται» κάπως. Όπως και να ‘χει, η ποιότητα της Λίβερπουλ δεν επηρεάστηκε και η εικόνα προμήνυε το δεύτερο τέρμα των παικτών του Κλοπ.

Αυτό ήρθε τελικά στο 69’ με τον συνήθη ύποπτο, τον μεγάλο πρωταγωνιστή των scousers φέτος, τον Μοχάμεντ Σαλάχ! Ο πολύ καλός Αλεξάντερ Άρνολντ γέμισε εξαιρετικά από πίσω δεξιά στην πλάτη της άμυνας της Μπόρνμουθ και ο Αιγύπτιος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά σημείωσε ένα υπέροχο γκολ, το 30ο του στη φετινή σεζόν στην Premier League!

Με τα «κεράσια» να μην καταφέρνουν να «δουν» την εστία του Κάριους, που πέρασε ένα αρκετά εύκολο απόγευμα, πλην της απόκρουσης στο τετ α τετ με τον Μουσέ και σε δεύτερο χρόνο στο σουτ του Γκόσλινγκ, ήρθε η ώρα της συντήρησης για τη Λίβερπουλ. Η Μπόρνμουθ απείλησε ξανά με τον Γουίλσον στο 84’, όταν το σουτ του πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Το τελικό 3-0 «έγραψε» ο Φιρμίνο, μετά από ασίστ του Τσάμπερλεϊν, επιτείνοντας τους πανηγυρισμούς στο Άνφιλντ. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Κλοπ να χαμογελάει, τόσο για την απόδοση των παικτών του, όσο και για το «τρίποντο», που έφερε τη Λίβερπουλ στους 70 και στο -1 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έχει βέβαια δυο παιχνίδια λιγότερα.

* Ο Μοχάμεντ Σαλάχ έφτασε τα 30 γκολ στην PL και είναι ο 8ος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που τα καταφέρνει. Εξάλλου, είναι ο πρώτος Αφρικανός που επιδεικνύει αυτό το επίτευγμα!

* Ο Σαντιό Μανέ έγινε ο πρώτος Σενεγαλέζος σκόρερ της PL με 44 γκολ, ξεπερνώντας τον Ντεμπά Μπα (43).

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Βαν Ντάικ, Λόβρεν (83' Κλαβάν), Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Μανέ (77’ Μίλνερ), Τσάμπερλεϊν, Φιρμίνο (90’ Σολάνκε), Σαλάχ

Μπόρνμουθ (Έντι Χάουι): Μπέγκοβιτς, Φράνσις, Στιβ Κουκ (73’ Σέρμαν), Ακε, Ντάνιελς, Γκόσλινγκ, Λιούις Κουκ, Φρέιζερ, Άιμπ (58’ Μούσε), Κινγκ, Ντεφόε (70’ Γουίλσον)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα