Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 1-2

Δημήτρης Βέργος
Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 1-2

bet365

Η μαχητική Κρίσταλ Πάλας κράταγε τη Λίβερπουλ στην ισοπαλία, ωστόσο ο... διαστημικός φέτος Μοχάμεντ Σαλάχ έδωσε ξανά τη λύση, χαρίζοντας στους «Κόκκινους» τη νίκη (1-2). Σκόρερ για την Πάλας ξανά με εύστοχο πέναλτι ο Μιλιβόγεβιτς.

Είναι on fire και δεν τον σταματάει τίποτα! Ποιος άλλος; Ο Μοχάμεντ Σαλάχ! Ο Αιγύπτιος άσος εκεί που η κατάσταση ζόριζε για τη Λίβερπουλ, με νέο δικό του γκολ (το 29ο στη φετινή Premier League) έδωσε ξανά τη λύση για τους «Κόκκινους» που έκαναν την ανατροπή και πέρασαν με το διπλό (1-2) από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας. Οι «Αετοί» είχαν πάρει το προβάδισμα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λούκα Μιλιβόγεβιτς και έβαζαν... ζόρια στη Λίβερπουλ, η οποία ισοφάρισε με τον Μανέ, πριν ο Σαλάχ την οδηγήσει πάλι στη νίκη.

Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Με «Μίλι» μπροστά στο σκορ και δύσκολα για τη Λίβερπουλ

Η Πάλας μπήκε με... τσαμπουκά, καθώς το ματς είχε γι' αυτήν τον χαρακτήρα της επιβίωσης. Στο 8' ο Ζάχα έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά στο τετ-α-τετ ο Κάριους τον νίκησε. Πέντε λεπτά μετά, όμως, ο εξτρέμ των «Αετών» ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον γκολκίπερ της Λίβερπουλ και η Κρίσταλ Πάλας κέρδισε πέναλτι. Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς ανέλαβε, όπως το συνηθίζει, την εκτέλεση και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του, φτάνοντας τις επτά εύστοχες εκτελέσεις από την άσπρη βούλα τη φετινή σεζόν! Μάλιστα για την Πάλας αυτό ήταν το ένατο φετινό πέναλτι, αποτελώντας την ομάδα με τα περισσότερο κερδισμένα στη φετινή Premier League.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η πίεση που άσκησε στην περιοχή της γηπεδούχου δεν δημιουργούσε ουσιαστικούς κινδύνους για την εστία του Χένεσεϊ, με την Πάλας να κλείνει καλά τους χώρους. Στο 30' σωστά το γκολ του Μανέ δεν μέτρησε, καθώς ο τελευταίος βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Έπρεπε να φτάσουμε στο 44' για να δούμε την πρώτη πραγματική μεγάλη ευκαιρία των «Κόκκινων» όταν ο Μανέ με γυριστή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, υποχρέωσε τον Χένεσεϊ να αποκρούσει εντυπωσιακά με το ένα χέρι.

Απάντησε ο Μανέ, τεράστιες ευκαιρίες από Μπεντέκε!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Λίβερπουλ πίεσε πιο μεθοδικά την Πάλας, και κατάφερε να δημιουργήσει ρήγμα από την αριστερή της πλευρά για να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Μίλνερ συνδυάστηκε με τον Φιρμίνο, ο Άγγλος σέντραρε χαμηλά και ο Μανέ με προβολή έκανε το 1-1 στο 49'.

Το γκολ έδωσε άλλον... αέρα στη Λίβερπουλ, ωστόσο η Πάλας θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις να πάρει κεφάλι ξανά στο σκορ, αλλά ο μοιραίος ήταν ο Κρίστιαν Μπεντέκε. Ο Βέλγος επιθετικός σε δύο φάσεις μέσα σε ένα λεπτό (58' και 59') μέσα από την περιοχή και τον Κάριους απέναντί του δεν βρήκε στόχο, πετώντας στα... σκουπίδια δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες!

Ο Σαλάχ μίλησε ξανά!

Ο Γιούργκεν Κλοπ προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του, ρίχνοντας στο ματς τους Τσάμπερλεϊν και Λαλάνα, με τον δεύτερο όμως να τραυματίζεται και να αποχωρεί μέσα σελίγα λεπτά. Ο ρυθμός του παιχνιδιού παρέμενε καλός, με την μπάλα πάνω-κάτω, αλλά χωρίς νέες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες.

Όλα αυτά μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο. Εκεί το παιχνίδι άνοιξε περισσότερο και η Λίβερπουλ το εκμεταλλεύτηκε γιατί... απλά έχει τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Στο 84' ο Τσάμπερλεϊν έβγαλε τη σέντρα, ο Μίλνερ γέμισε στην περιοχή και ο Αιγύπτιος άσος από κοντά έκανε την ανατροπή και το 1-2 για τη Λίβερπουλ με το 29ο τέρμα του στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ! Με αυτό το γκολ ο Σαλάχ ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση Αφρικανού στην Premier League, την οποία και κατείχε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Έτσι η Λίβερπουλ συνεχίζει να ασκεί πίεση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (την οποία ξεπέρασε προσωρινά) για τη δεύτερη θέση, ενώ η Κρίσταλ Πάλας παραμένει χαμηλά παλεύοντας για την παραμονή.

Κρίσταλ Πάλας: Χένεσεϊ, Φαν Άανολτ, Σακό, Κέλι, Βαν-Μπισάκα (Φοσού-Μενσά 88'), ΜακΑρθουρ, Μιλιβόγεβιτς, Καμπάιγ (Λόφτους-Τσικ 73'), Τάουνσεντ, Ζάχα, Μπεντέκε.

Λίβερπουλ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ (Λαλάνα 65') (Λόβρεν 70'), Χέντερσον, Μίλνερ, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ (Τσάμπερλεϊν 64').

Кристал Пэлас - Ливерпуль. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2017/18. 32 тур. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα