Σουόνσι – Τότεναμ 0-3

Κώστας Ζάλιαρης
Σουόνσι – Τότεναμ 0-3

bet365

Η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων στο Liberty Stadium, οδήγησε την Τότεναμ για δεύτερη διαδοχική χρονιά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας με το τελικό 3-0 επί της Σουόνσι.

Οι Λονδρέζοι, από τη στιγμή που δεν βρίσκονται πλέον και στο Champions League, διεκδικούν μέχρι τέλους ό,τι τους απέμεινε για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και αυτό είναι το FA Cup.

Από την άλλη, οι «κύκνοι» του Καρβαλιάλ, ξέρουν πολύ καλά ότι θα πρέπει να παραμείνουν πιστοί στο πλάνο επιβίωσης στην Premier League και το Κύπελλο θα ήταν... τεράστια πολυτέλεια.

Σκόραρε ο Σάντσες το πρώτο γκολ του αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπράιτον; Στη vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*!(21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Κρίστιαν Έρικσεν στο 11ο λεπτό με εξαιρετικό αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ για την Τότεναμ, ενώ, πρωταγωνίστησε επίσης τόσο στο 23' με την τρομερή μπαλιά στον Σον, το γκολ του οποίου δεν μέτρησε ποτέ λόγω... αμφισβητούμενης απόφασης του VAR για οφσάιντ, όσο και στο 37' με το δοκάρι που πέτυχε ο Δανός με κίνηση ίδια με αυτή από την οποία είχε σκοράρει.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Έρικ Λαμέλα με ατομική προσπάθεια και δεξί σουτ νίκησε τον Νόρντφελντ για το 2-0 της ομάδας του Ποτσετίνο.

Η παθητική και ανούσια Σουόνσι του πρώτου μέρους, προσπάθησε να αιφνιδιάσει με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου μήπως και κατάφερνε να δώσει ενδιαφέρον στο ματς, όμως, έπεσε πάνω στον Φορμ. Ο πορτιέρε της Τότεναμ πραγματοποίησε δύο εξαιρετικές αποκρούσεις στην... πρώτη δουλειά που του προέκυψε στο παιχνίδι. Αρχικά σε σουτ του Όλσον και στη συνέχεια σε μια κεφαλιά του Έιμπραχαμ από θέση βολής, αντέδρασε σωστά για να μην επιτρέψει την μείωση του σκορ.

Όταν οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν και πάλι τον έλεγχο, δίχως φυσικά να κοπιάσουν ιδιαίτερα, ο Έρικσεν στο 62ο λεπτό από ασίστ του Μόουρα με χαμηλό δεξί σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Τα μετόπισθεν των Ουαλών παρουσίαζαν τρομερή δυσλειτουργία και μάλλον ήταν... ευλογία που έλειπε ο τραυματίας, Κέιν, αφού το σκορ θα μπορούσε να φτάσει σε επίπεδα διασυρμού για εκείνους.

Την τελευταία φορά που τα «σπιρούνια» είχαν βρεθεί στα ημιτελικά του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού σε back-to-back χρονιές, ήταν τη σεζόν 1981-1982.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σουόνσι: Νόρντφελντ, Νόουτον (45' Νέρσινγκ), Φαν ντερ Χορν (81' Ρόμπερτς), Μπάρτλεϊ, Μόουσον, Όλσον, Ντάιερ (87' Ράουτλετζ), Κι, Κάρολ, Κλούκας, Έιμπραχαμ

Τότεναμ: Φορμ, Τρίπιερ, Σάντσες, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Ντάιερ, Σισοκό, Λούκας Μόουρα (73' Γιορέντε), Λαμέλα (81' Άλι), Έρικσεν, Σον

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα