Έτσι θα έρθει ο τίτλος για τη Σίτι μέχρι το ντέρμπι...

Κώστας Ζάλιαρης
Έτσι θα έρθει ο τίτλος για τη Σίτι μέχρι το ντέρμπι...

bet365

Το σενάριο της μαθηματικής κατάκτησης της Premier League στο μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ έρχεται όλο και πιο κοντά για τη Σίτι, η οποία, μπορεί να φορέσει το στέμμα ακόμα κι αν δεν πάρει νίκη επί της συμπολίτισσας...

Μετά και το 2-0 την... κρύα και βροχερή νύχτα της Δευτέρας στο Στόουκ, το γαλάζιο «τρένο» του Πεπ Γκουαρδιόλα συνέχισε την τροχιά του προς την εξασφάλιση του φετινού τίτλου της Premier League όσο δύναται πιο άμεσα.

Το ιδανικό σενάριο για τους φίλους της Σίτι είναι αυτό που θέλει την ομάδα τους να χρίζεται Πρωταθλήτρια Αγγλίας μετά και το ντέρμπι του Μάντσεστερ κόντρα στη Γιουνάιτεντ, στις 7 του Απρίλη.

Για να γίνει αυτό, οι φετινοί, αδιαμφισβήτητοι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος, χρειάζονται αρχικά στο «Γκούντισον Παρκ» απέναντι στην Έβερτον την 31η Μαρτίου, ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό των «κόκκινων διαβόλων» στο δικό τους ματς με αντίπαλο τη Σουόνσι.

Αν οι «κύκνοι» κάνουν την τεράστια έκπληξη και πάρουν και τους τρεις βαθμούς από την αναμέτρηση με το σύνολο του Μουρίνιο, τότε, σε περίπτωση νίκης από τη Σίτι στο Μέρσεϊσαϊντ, οι «πολίτες» θα μπορούν με «τρίποντο» κόντρα στην Έβερτον και έναν βαθμό στο ντέρμπι του «Etihad» να εξασφαλίσουν το πρωτάθλημα.

Αν η Γιουνάιτεντ πάρει ακόμα και έναν βαθμό από το παιχνίδι με τους Ουαλούς, σε αυτή την περίπτωση η αρμάδα του Γκουαρδιόλα θα χρειαστεί το απόλυτο στα προσεχή δύο παιχνίδια μέχρι και το μεγάλο ντέρμπι.

Ένας βαθμός θα είναι αρκετός για τη Σίτι στη «σύγκρουση» με τους συμπολίτες της εφόσον οι τελευταίοι δεν πάρουν όλους τους βαθμούς από τους «κύκνους» και μείνουν σε ισόπαλο αποτέλεσμα (31/3 στις 17:00 ώρα Ελλάδας), βλέποντας παράλληλα λίγη ώρα αργότερα (19:30 της ίδιας ημέρας) τους «γαλάζιους» της πόλης να περνούν με επιτυχία από τη μπλε πλευρά του Λίβερπουλ.

Είναι λογικό οι φίλοι των «πολιτών» να περιμένουν πως και πως να δουν την αγαπημένη τους ομάδας να κατακτά το πρωτάθλημα στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, όμως, αυτό το σενάριο μπορεί και να βγει τελείως από το κάδρο, σε πιθανή ισοπαλία με την Έβερτον και επιτυχές αποτέλεσμα της Γιουνάιτεντ με τους «κύκνους»...

Υπάρχει κι ένα σενάριο το οποίο θέλει τους συλλόγους του Μάντσεστερ να μην παίρνουν τίποτα από τις αναμετρήσεις τους για το πρωτάθλημα πριν από τη μεταξύ τους κόντρα, ώστε να μην κριθεί απολύτως τίποτα στο ντέρμπι, αν μέχρι εκείνη τη μέρα οι Λίβερπουλ και Τότεναμ δεν έχουν χάσει ούτε έναν πόντο από τα ματς με τις Γουότφορντ - Κρίσταλ Πάλας για τους «κόκκινους» και την Τσέλσι για τα «σπιρούνια».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα