Μάχη για το Europa στην Premier League! (vids)

Gazzetta team
Μάχη για το Europa στην Premier League! (vids)

bet365

Λέστερ, Μπέρνλι και Εβερτον συνέχισαν με νίκες και δίνουν μάχη για την 7η θέση, δεν σώζεται η Γουέστ Μπρομ, δύσκολα Σαουθάμπτον, Γουέστ Χαμ.

Με Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Τσέλσι να συνεχίζουν στο FA Cup και την Σίτι να έχει πάρει ήδη το League Cup, είναι εξαιρετικά πιθανό η 7η θέση της Premier League να δώσει στο φινάλε της σεζόν εισιτήριο στο Europa League. Για τη θέση αυτή μάχεται η Λέστερ, που νίκησε 1-4 την καταδικασμένη, Γουέστ Μπρομ, ενώ τρεις βαθμούς πήρε η Μπέρνλι, η οποία επιβλήθηκε εκτός της Γουέστ Χαμ (0-3) και η Εβερτον με το 2-0 επί της Μπράιτον. Ηττα η Σαουθάμπτον, που παραμένει κολλητά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Ακάθεκτη η Λέστερ
Η Λέστερ δεν έδειξε οίκτο κόντρα στην Γουέστ Μπρομ, η οποία αν και προηγήθηκε, δεν μπορούσε να αντισταθεί στην πρωταθλήτρια του 2016, γνώρισε εντός έδρας συντριβή με 1-4 και βρίσκεται στο -8 από την παραμονή. Η WBA προηγήθηκε με τον Ροντόν στο 8' όμως η ομάδα του Πιέλ ισοφάρισε στο 21' με το βολέ του Βάρντι μετά την μπαλιά του Μαχρέζ (1-1). Στο δεύτερο μέρος και το 62' ο Αλγερινός έγινε από δημιουργός, σκόρερ, μετά την ασίστ του Ιεανάτσο, ο οποίος στο 76' ανέβασε τον δείκτη του σκορ το 1-3. Το τελικό 1-4 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις με κεφαλιά ο Βιθέντε Ιμπόρα.

Ελπίζει για Ευρώπη η Εβερτον
Η 7η θέση είναι ο ρεαλιστικός στόχος για την Εβερτον, ώστε να μπορέσει να θεωρήσει τη σεζόν πετυχημένη, παίρνοντας ένα εισιτήριο για την Ευρώπη (λογικά θα το δώσει η 7η θέση). Η επιστροφή στις επιτυχίες, το 2-0 επί της Μπράιτον ήρθε σχετικά εύκολα, με το δρόμο να ανοίγει από το αυτογκόλ του Μπονγκ (60'), ενώ ο Τοσούν (76') έβαλε το δεύτερο του σε δύο σερί αγωνιστικές. Ο Ρούνεϊ έχασε το τρίτο πέναλτί του για φέτος, κάτι που έχει συμβεί μόλις οκτώ φορές από κάποιον παίκτη στην ιστορία της Premier League.

Μεγάλο διπλό η Μπέρνλι
Τα τρία γκολ της Μπέρνλι στο δεύτερο μέρος έσπρωξαν τους οπαδούς της Γουέστ Χαμ σε εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, καθώς είδαν την ομάδα τους να παραμένει σε μπελάδες υποβιβασμού (0-3). Η ομάδα Σον Ντάιτς προηγήθηκε στο 66' με τον Ασλεϊ Μπαρνς και ο Κρις Γουντ με δύο δικά του γκολ (70', 81') έκανε το... party να ανάψει για τα καλά με σκηνές που δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο.

Η Νιούκαστλ... βυθίζει τη Σαουθάμπτον!
Σε ένα από τα κρισιμότερα ραντεβού της χρονιάς η Νιούκαστλ παρουσιάστηκε συνεπής, επικράτησε 3-0 της Σαουθάμπττον κι έκανε τεράστια βήμα σωτηρίας. Οι «Καρακάξες» βρέθηκαν στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι «Αγιοι» είναι μόλις στο +1 (με ματς περισσότερο). Μόλις στο 2ο λεπτό ο Κένεντι άνοιξε το σκορ, ενώ στο 29' ο ίδιος παίκτης πέτυχε το 2-0. Ο Ρίτσι στο 57' σφράγισε το τρίποντο έπειτα από ασίστ του Σέλβεϊ.

Βαθμός σωτηρίας για Σουόνσι και... ρεκόρ!
Ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Χάντερσφιλντ με τη Σουόνσι. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη, όπως άλλωστε και οι «Κύκνοι». Οι Ουαλοί αν και βρέθηκαν μόλις στο 11ο λεπτό με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Τζόρνταν Αγιού κατάφεραν να αντέξουν την πίεση και να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους. Η Χάντερσφιλντ δημιούργησε κινδύνους, με τον Ινς να έχει δοκάρι στις καθυστερήσεις. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι γηπεδούχοι είχαν 30 σουτ στην αντίπαλη εστία, τα περισσότερα (χωρίς να σκοράρουν) από τον Οκτώβριο του 2016 και τα 38 της Γιουνάιτεντ (0-0 με Μπέρνλι).

Эвертон - Брайтон. Обзор матча. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Ньюкасл - Саутгемптон. Обзор матча. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα