Λίβερπουλ - Τότεναμ 2-2

Gazzetta team
Λίβερπουλ - Τότεναμ 2-2

bet365

Σε ένα τρελό, απίθανο ματς με δυο γκολ στις καθυστερήσεις, Λίβερπουλ και Τότεναμ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, κρατώντας έτσι την... Αρσεναλ στη μάχη για το σεντόνι! Ο Κέιν που έχασε πέναλτι, έγινε και 100αρης στην Premier League.

Τρελό ματς, ανεπανάληπτη εξέλιξη κι ένα θρίλερ χωρίς νικητή σττη ντερμπάρα του Ανφιλντ. Λίβερπουλ και Τότεναμ αναδείχθηκαν ισόπαλες, η διαφορά έμεινε στο +2 για τους Κόκκινους, ενώ στο κόλπο για το σεντόνι παραμένει δυνατά και η Αρσεναλ. Η Τότεναμ έχασε πέναλτι στο 87', η Λίβερπουλ προηγήθηκε 2-1 στο 90', αλλά στο 90'+4' ο Κέιν πάλι από την άσπρη βούλα έδωσε βαθμό, ενώ έφτασε τα 100 γκολ στην PL με τους Σπερς. Απίθανο τέρμα του Σαλάχ.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί η Λίβερπουλ, η οποία μπήκε δυνατά και στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ! Γκάφα του Ντάιερ που γύρισε λανθασμένα στην άμυνα, ο Σανέ δεν έχασε την ευκαιρία και πέτυχε το 1-0. Οι Κόκκινοι ήταν καλύτεροι, είχαν την κατοχή, πίεσαν και στο 11' έχασαν ακόμα μια ευκαιρία, αλλά από το κλέψιμο του Σανέ, δεν υπήρξε κανείς να τη σπρώξει στα δίχτυα. Η Τότεναμ δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα και στο 18' από νέο λάθος ο Μίλνερ έχασε την ευκαιρία να σκοράρει. Το ίδιο συνέβη και στο 22', με τον Φιρμίνο να βρίσκεται σε θέση βολή, αλλά να μην εκτελεί ιδανικά. Οι Κόκκινοι αναζήτησαν ένα δεύτερο γκολ, αλλά στο 37' ο Γιορίς έσωσε στην κεφαλιά του Φαν Ντάικ. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως η Τότεναμ απείλησε για πρώτη φορά στο 40', αλλά ο Κάριους έδιωξε το σουτ του Ντεμπελέ!

Εντελώς διαφορετικό το παιχνίδι στην επανάληψη! Οι Σπερς είχαν τον απόλυτο έλεγχο, έβαλαν πολύ δύσκολα στους γηπεδούχους, αλλά ο Σον στο 57' και ο Κέιν στο 63' δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Η κατοχή για τους Λονδρέζους έφτασε στο 70%, ο Ποκετίνο πέρασε στο ματς Λαμέλα, Γουανιάμα και... δικαιώθηκε. Ο Κενυάτης μπήκε στο 79' και με έναν απίθανο κεραυνό στο 80' έφερε το ματς στα ίσα. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 85' κέρδισαν πέναλτι, με τον Κέιν να πέφτει στο έδαφος προσπαθώντας να περάσει τον Κάριους.

Ο Μος πήρε λάθος απόφαση, ωστόσο ακόμα... χειρότερη ήταν η εκτέλεση του διεθνή φορ, αφού ο Γερμανός έδιωξε εύκολα! Η Λίβερπουλ αντέδρασε και στο 91' ο Σαλάχ το πήρε πάνω του. Ο Αιγύπτιος έκανε άνω - κάτω την αντίπαλη άμυνα (δεν δόθηκε πέναλτι) και με απίθανο πλασέ πέτυχε το 2-1. Ηταν το 21ο πρώτο του τέρμα σε 35 ματς στην Premier League, αλλά όχι αρκετό! Ο Φαν Ντάικ μάρκαρε άτσαλα τον Λαμέλα, ο βοηθός είδε την παράβαση και ο Χάρι Κέιν από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το 2-2 με το 100ο τέρμα στην PL.


Λίβερπουλ: Κάριους, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Μίλνερ (78' Ματίπ), Ρόμπερτσον, Αρνολντ, Χέντερσον (65' Βαϊνάλντουμ), Μανέ (65' Τσάμπερλεϊν), Τσαν, Φιρμίνο, Σαλάχ

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Βερτόνγκεν, Σάντσες (71' Λαμέλα), Ντέιβις, Σον (90'+2 Γιορέντε), Ντάιερ, Ντεμπελέ (79' Γουανιάμα), Ντέλε Αλι, Ερικσεν, Κέιν

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα