Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

Δημήτρης Ρούσσος
Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

bet365

Με τον Έρικσεν να σκοράρει το δεύτερο γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της Premier League και το αυτογκόλ του Τζόουνς, η Τότεναμ «καθάρισε» με 2-0 την πολύ κακή Γιουνάιτεντ, πλησίασε την 4αδα κι έβαλε σε μπελάδες τον Μουρίνιο!

Με τέτοιο ξεκίνημα και τέτοια μετριότητα απέναντι, δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά η Τότεναμ για να πάρει το «τρίποντο»! Οι παίκτες του Ποκετίνο δεν κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, αλλά δεν χρειάστηκε κιόλας να κάνει κάτι τέτοιο, με το παιχνίδι να έρχεται στα μέτρα τους από νωρίς και τελικά να φτάνουν σε μια εύκολη, για τα δεδομένα ενός ντέρμπι, νίκη με 2-0 και να πλησιάζουν τη Λίβερπουλ και την Τσέλσι στο -2.

Στα 11’’ ο Έρικσεν έβαλε το όνομά του στη Βίβλο της Premier League, μετά από απίθανη ολιγωρία της άμυνας των «κόκκινων διαβόλων». Ο Γιορίς έκανε το πρώτο γέμισμα του παιχνιδιού, ο Κέιν νίκησε τον Τζόουνς στον αέρα και ο Ντέλε Άλι πάσαρε στον Δανό, που πλάσαρε υπέροχα από τη μικρή περιοχή με το αριστερό για το 1-0!

Αμέσως η ομάδα του Μουρίνιο «ξύπνησε», όμως οι συνθήκες ήταν ήδη κάθε άλλο παρά ευνοϊκές. Με τον Αλέξις να τρέχει σε όλο το γήπεδο άσκοπα, τον Μάτιτς και τον Πογκμπά να χάνουν περισσότερες μονομαχίες απ’ αυτές που κέρδιζαν και τον Μαρσιάλ με τον Γιάνγκ να είναι οι μόνοι απειλητικοί, η Γιουνάιτεντ είχε την κατοχή (46-54), αλλά δίχως καμία ουσία. Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε δίχως μεγάλες φάσεις εκατέρωθεν, αλλά με το προβάδισμα παγιωμένο για τα «σπιρούνια» και τον δρόμο προς τη νίκη στρωμένο.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Πορτογάλος δεν έκανε αλλαγές, αλλά ούτε οι βασικοί του «μεταμορφώθηκαν» προς το καλύτερο. Ένα δυνατό σουτ του Λουκάκου στο 56’ ήταν η πρώτη καλή στιγμή, εν είδει αντίδρασης, που όμως δεν είχε συνέχεια, με τους παίκτες του Ποκετίνο να ελέγχουν τον ρυθμό και να διατηρούν το προβάδισμα χωρίς «σκοτούρες». Φελαϊνί και Μάτα αντικατέστησαν τους «άφαντους» Λίνγκαρντ και Πογκμπά (63’), όμως η ευκαιρία ήρθε από τον Έρικσεν με φοβερό σουτ δυο λεπτά αργότερα. Στο 69' καταγράφηκε άλλη μια τεράστια ευκαιρία για την Τότεναμ, με τον Σον να σουτάρει και τον Ντε Χέα να βγάζει σε κόρνερ!

Στην εικόνα του Φελαϊνί, που βγήκε από το γήπεδο μόλις 7’ μετά την είσοδό του ως τραυματίας, συνοψίζεται η εικόνα της ανήμπορης να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι Γιουνάιτεντ, που δεν απείλησε ως το τέλος κι έφυγε ηττημένη από το Γουέμπλεϊ κι έμεινε στους 53, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τον διασυρμό της Τσέλσι από τη Μπόρνμουθ και να αποσπαστεί βαθμολογικά στη δεύτερη θέση.

*Το αυτογκόλ του Τζόουνς ήταν το τρίτο υπέρ της Τότεναμ φέτος, με τους Λονδρέζους να μετρούν περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα.

*Το γκολ του Έρικσεν στα 11'' είναι το γρηγορότερο που δέχεται ποτέ η Γιουνάιτεντ στην ιστορία της Premier League.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλέντσια, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Γιάνγκ, Μάτιτς, Πογκμπά (63’ Μάτα), Λίνγκαρντ (63’ Φελαϊνί - 70’ Ερέρα), Μαρσιάλ, Σάντσες, Λουκάκου

Τότεναμ (Ποκετίνο): Γιορίς, Τριπιέρ, Σάντσες, Βερντόνγκεν, Ντέιβις, Ντάιερ, Ντεμπελέ (91’ Γουανιάμα), Έρικσεν, Άλι (88’ Σισοκό), Σον (80’ Λαμέλα), Κέιν

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα