Σουόνσι – Αρσεναλ 3-1

Gazzetta team
Σουόνσι – Αρσεναλ 3-1

bet365

Η μετά Αλέξις Σάντσες εποχή στην Αρσεναλ ξεκίνησε με βαριά ήττα-ανατροπή 3-1 από την ουραγό Σουόνσι, που την έστειλε στο -8 από τις θέσεις του Champions League. Ισοπαλία (1-1) για Πάλας-Γουέστ Χαμ.

Στην έδρα της ουραγού επιβεβαίωσε τη φετινή σοβαρή αδυναμία της στις εξόδους. Η Σουόνσι μπορεί να ήταν χαμηλότερα από κάθε άλλον στη βαθμολογία, αλλά το έργο της Αρσεναλ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι χωρίς τον Αλέξις Σάντσες, δεν θα ήταν εύκολο, καθώς οι Κύκνοι στα 14 τελευταία μεταξύ τους στην Premier League (μαζί με το τωρινό), έχουν έξι νίκες και μόνο Τσέλσι, Γιουνάιτεντ έχουν καλύτερο ρεκόρ απέναντι στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ. Και το χειρότερο είναι ότι το 3-1 ήρθε με ανατροπή, ένα σκασμό λάθη και κακό ποδόσφαιρο.

Ο Μονρεάλ με κοντινή προβολή κόντρα στη ροή του αγώνα (33'), σκόραρε για τέταρτη φορά φέτος, αλλά η χαρά των φιλοξενούμενων έφυγε με τη σέντρα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κλούκας δεν αστόχησε από κοντά και στο 61' σε υπό πίεση γύρισμα του Μονρεάλ, ο Τσεχ έκανε τραγικό λάθος, έδωσε την μπάλα στον Αγιού, που γύρισε το σκορ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και τρίτο γκολ για τους Κύκνους, με τον Κλούκας (86') να κλειδώνει το τρίποντο.

Κάπως έτσι ο Κάρλος Καρβαλιάλ με ένα εξαιρετικό ξεπέταγμα απ' όταν ανέλαβε, έδωσε ζωή στους Ουαλούς και έστω και προσωρινά τους έβγαλε εκτός υποβιβασμού, κάτι που φαινόταν απίθανο πριν να πάρει εκείνος τη δουλειά. Οσο για την Αρσεναλ, έχει τα χάλια της, ο Μχιταριάν στο ντεμπούτο του δεν βοήθησε και η ομάδα βρέθηκε στο -8 από τη Λίβερπουλ και την 4η θέση.

Σουόνσι (Κάρλος Καρβαλιάλ): Φαμπιάνσκι, Νόουτον, Φαν ντερ Χουρν, Φερνάντες, Μόουσον, Ολσον, Ντάιερ (83' Κάρολ), Φερ, Κι, Κλούκας (90' Ράουθλετζ), Αγιού (90' Αγιού)

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Κοσιελνί, Μουστάφι, Μονρεάλ, Μπεγιερίν, Ελνένι (60' Μχιταριάν), Ράμσεϊ, Τσάκα, Οζίλ, Ιβόμπι (76' Ζιρού), Λακαζέτ.

Το έσωσε από τη βούλα η Γουέστ Χαμ
Η Γουέστ Χαμ ήθελε να επανακάμψει μετά τον αποκλεισμό από την Γουίγκαν στο Κύπελλο, αλλά έμεινε στο 1-1 εντός έδρας με την Κρίσταλ Πάλας και καμιά του δεν μπόρεσε να ξεφύγει μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Ζοάο Μάριο ξεκίνησε για τους γηπεδούχους και άφησε καλές εντυπώσεις, καθώς μαζί με τον Ερνάντες ήταν μόνιμη απειλή για την αντίπαλη εστία. Οι δυο τους έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες, αλλά στο 24’ εκείνοι που πήραν το προβάδισμα ήταν οι φιλοξενούμενοι, με τον Μπεντέκε να κάνει το 0-1 με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Τάουνσεντ. Τα σφυριά κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν το ημίχρονο, όταν ο Τόμκινς έκανε πέναλτι στον Ερνάντες και ο Νομπλ το 1-1 από την άσπρη βούλα στο 43’. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στην επανάληψη, ο τραυματισμός του Σακό είχε τίμημα στην επιθετική λειτουργία της Πάλας, με την Γουέστ Χαμ να πιέζει, να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 75’ με τον Κρέσγουελ και το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα