Κωνσταντίνος Μαυροπάνος: «Εβλεπα τον Λακαζέτ στην τηλεόραση και τώρα...»

Αντώνης Σαούλης
Κωνσταντίνος Μαυροπάνος: «Εβλεπα τον Λακαζέτ στην τηλεόραση και τώρα...»

bet365

Η μεταγραφή του Μαυροπάνου μέσα από τα μάτια του Κωνσταντίνου. Το άγχος, ο Μαλντίνι, η συμβουλή του Βενγκέρ και οι πρώτες προπονήσεις με τον Αλέξις και τον Λακαζέτ.

Προσφορά-έκπληξη* σε περιμένει, ποντάροντας στο Μπρίστολ Σίτι - Μάντσεστερ Σίτι! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Τι είναι το όνειρο; Είναι η βίωση μιας σειράς εικόνων, ήχων ή άλλων αισθήσεων, ιδεών, συναισθημάτων και μορφών που ενδεχομένως δημιουργούν μία «ιστορία» κατά την διάρκεια του ύπνου... Το περιεχόμενο μάλιστα των ονείρων (σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες) δεν έχει συνήθως τη λογική αλληλουχία της φυσικής πραγματικότητας και είναι πέρα από το συνειδητό έλεγχο αυτού που το βιώνει.

Εικόνες. Ηχοι. Αισθήσεις. Ιδέες. Συναισθήματα. Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος τα βίωσε όλα. Στον υπέρτατο βαθμό και σίγουρα όχι στον ύπνο του... Και το gazzetta.gr έζησε το αληθινό όνειρο μέσα από τα μάτια του Ντίνου. Από το άγχος που είχε στο αεροπλάνο, μέχρι την πρώτη συμβουλή του Βενγκέρ και από τα χρόνια στον Απόλλωνα μέχρι την «έκρηξη» στον ΠΑΣ.

Δεν είναι όνειρο Κωνσταντίνε... Είναι πραγματικότητα!

«ΚΟΙΤΑ ΜΙΚΡΕ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ...»
Οχι μόνο δεν ήξερε για το ενδιαφέρον της Αρσεναλ, αλλά ούτε καν το πίστευε όταν οι άνθρωποι του ΠΑΣ του είπαν να φτιάξει βαλίτσα για το Λονδίνο. «Το έμαθα τρεις μέρες πριν βρεθώ στην Αγγλία», έλεγε χαρακτηριστικά ενώ από την στιγμή που έμαθε για τους «κανονιέρηδες» δεν σκέφτηκε καν το ενδεχόμενο δανεισμού, ένα σενάριο το οποίο έπαιζε πολύ δυνατά τις πρώτες μέρες που ήταν στο Λονδίνο.

«Και μόνο η ιδέα που θα βρισκόμουν στις εγκαταστάσεις της Αρσεναλ και στο προπονητικό της κέντρο ήταν αρκετό για μένα. Ζούσα το απόλυτο όνειρό μου», έλεγε στο περιβάλλον του και συνέχιζε «για πέντε μέρες προσπαθούσα να συνέλθω και να καταλάβω το τι ακριβώς είχε συμβεί...».

Από τους Ζωσιμάδες στο Emirates. Από το Πανηπειρωτικό (εκεί που κάνει προπονήσεις ο ΠΑΣ) στο προπονητικό κέντρο της Αρσεναλ. Από τον Κόντε και τον Σολτάνι που είχε αντιπάλους στις προπονήσεις στους Αλέξις (τον πρόλαβε πριν γίνει η μεταγραφή) και Λακαζέτ! Η ζωή του Ντίνου Μαυροπάνου άλλαξε τόσο απότομα που προσπαθεί να το διαχειριστεί...

«Δεν μου είπε πολλά ο κύριος Βενγκέρ. Με έπιασε σε μια προπόνηση και μου είπε “Μικρέ από σένα θέλω να δουλεύεις σκληρά και να βελτιώνεσαι. Εχεις ταλέντο. Τα υπόλοιπα θα έρθουν», διηγήθηκε ο Μαυροπάνος σε φίλο του. Και ταυτόχρονα υπήρχε το δέος στις προπονήσεις. Ο Αλέξις Σάντσες και ο Αλεξάντερ Λακαζέτ βρέθηκαν δίπλα του. Αμφότεροι τον πλησίασαν και του έδιναν τις πρώτες συμβουλές!

«Τους έβλεπα στην τηλεόραση και τώρα μου δίνουν συμβουλές», έλεγε ο Ντίνος ο οποίος παρά το γεγονός ότι η ποδοσφαιρική του ζωή έχει γίνει ένα παραμύθι δεν ξεχνάει το πρόσφατο παρελθόν του...

«ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ»
ΟΚ. Πλέον έχει για προπονητή τον Αρσέν Βενγκέρ. Ομως ο Ντίνος δεν θα ξεχάσει ποτέ στην ζωή του δύο προπονητές. Τον Δημήτρη Ρούσσο που είχε στον Απόλλωνα και τον Γιάννη Πετράκη που είχε στον ΠΑΣ Γιάννινα με τους οποίους μίλησε μετά το τέλος της μεταγραφής. «Με συμβούλεψε να μείνω ταπεινός και σοβαρός. Να επιμείνω στα δύσκολα, να δουλεύω σκληρά και να μην τα παρατήσω ποτέ», είπε για τον Γιάννη Πετράκη.

Οσο για τον Δημήτρη Ρούσσο; Ο τεχνικός που είχε στον Απόλλωνα μίλησε στον Παναγιώτη Δαλαταριώφ σε μια μεγάλη συνέντευξη για τα χρόνια του Ντίνου στην Αθήνα και πως βρήκαν λύση σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση για τον νεαρό κεντρικό αμυντικό...

Ο... θρύλος λέει πως πριν εμφανιστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα υπήρξε σοβαρός κίνδυνος ο Μαυροπάνος να σταματήσει το ποδόσφαιρο! Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός δεν υπολογιζόταν από τον Απόλλωνα και του δόθηκε η... ευκαιρία να αγωνιστεί στην Πεύκη! Ο ίδιος σε συνδυασμό με την συμβουλή του Δημήτρη Ρούσσου αλλά και την βοήθεια του Γιώργου Χριστοβασίλη από τον ΠΑΣ βρήκε νέα ομάδα...

Τις λεπτομέρειες για την μεταγραφή του Ντίνου από την Αθήνα στα Γιάννενα τις ανέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣ στον Θοδωρή Βασίλη... Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ο Μαυροπάνος πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Πετράκη στο τέλος της σεζόν και φέτος πρόλαβε να παίξει σε 14 ματς (πρωταθλήματος) και να πετύχει 3 γκολ...

ΜΑΛΝΤΙΝΙ, ΣΕΡΧΙΟ ΡΑΜΟΣ ΚΑΙ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΪΜΣ
«Δεν ήμουν πάντα κεντρικός αμυντικός. Εχω παίξει και σέντερ φορ κι εξτρέμ πιο μικρός. Κατέληξα όμως να είμαι στόπερ». Με μπόι 194 εκατοστά δεν θα μπορούσε να αναδειχθεί σε άλλη θέση. Η τουλάχιστον θα ήταν δύσκολο. Αλλωστε η Ελλάδα εξάγει κεντρικούς αμυντικούς με τρομερή συνέπεια τα τελευταία χρόνια...

Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Ρέτσος... Η λίστα είναι ατελείωτη. Ο ίδιος πάντως έχει ως είδωλο τον Πάολο Μαλντίνι! Θέλει να κοπιάρει και τον Σέρχιο Ράμος αλλά το απόλυτο είδωλο αμυντικού είναι ο Μαλντίνι... Οι δυο τους μαζί με τον ΛεΜπρον Τζέιμς είναι οι αθλητές που λατρεύει.

ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟΥ, Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΓΚΕΡ
«Η μεγαλύτερη επιβράβευσή μου; Οτι αποφάσισε ο κύριος Βενγκέρ να με κρατήσει» έλεγε στο περιβάλλον του ο μικρός. Ηδη η Αρσεναλ του έχει βάλει δασκάλα δίπλα του ώστε να προσαρμοστεί ακόμα πιο γρήγορα με την γλώσσα. Κι αυτό είναι (ακόμη ένα) δείγμα πως θα τον κρατήσουν στο Λονδίνο έστω και αν για αρχή θα του δίνουν παιχνίδια μόνο στην u23.

Αλλωστε ο Ντίνος είναι γεννημένος για τα δύσκολα. Και σίγουρα δεν έχει μάθει να τα παρατάει. Εδώ δεν το έβαλε κάτω όταν προπονητής του, του είπε «δεν κάνεις, καλύτερα ν' αλλάξεις επάγγελμα!». Μερικά παιχνίδια στην U23 της Αρσεναλ θα τον βάλουν κάτω...;

Οπως γράφουν και στο twitter «ο Μαυροπάνος είναι σαν ένας τεράστιος Ελληνας θεός». Ο ίδιος παραμένει προσγειωμένος. Ταπεινός. Σοβαρός... Οπως ακριβώς τον συμβούλεψε ο προπονητής του.

To όνειρο του Κωνσταντίνου έγινε πραγματικότητα...

Well done lad… που λεν και οι Αγγλοι

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα