Δημήτρης Ρούσσος: «Ολα έγιναν για κάποιο λόγο για τον Μαυροπάνο»

Δημήτρης Ρούσσος: «Ολα έγιναν για κάποιο λόγο για τον Μαυροπάνο»

Δημήτρης Ρούσσος: «Ολα έγιναν για κάποιο λόγο για τον Μαυροπάνο»

Ο «ποδοσφαιρικός πατέρας»  του Ντίνου Μαυροπάνου, Δημήτρης Ρούσσος μίλησε στο gazzetta.gr για το παιδί, με την πληθωρική παρουσία, που γνώρισε πριν από περίπου πέντε χρόνια στο Γυμναστικό Σύλλογο του Απόλλωνα Σμύρνης.

Τα στοιχεία που διέκρινε σ' αυτόν, η απόφασή του να τον προωθήσει στην ΠΑΕ από τον Ερασιτέχνη, η κρίση στα βήματά του με την προτροπή κάποιων να τον στείλουν στην Πεύκη κι η ευκαιρία που είχε η ΑΕΚ να τον κάνει δικό της πριν πάει στον ΠΑΣ Γιάννινα και όλα στη ζωή του αργότερα γίνουν μια... κανονιά! Οι συμβουλές που του έδινε, που του δίνει ακόμη και το λιτό αλλά τόσο περιεκτικό «ευχαριστώ για όλα» που του είπε από το Λονδίνο. Μάλιστα, όταν κάποιοι τον... έσπρωχναν στην Πεύκη από τον Απόλλωνα, ο Ντίνος σήκωσε το τηλέφωνο κάλεσε τον Ρούσσο και κατόπιν προτροπής του συνέχισε να διεκδικεί τα όνειρά του, παρά την απογοήτευση που τον είχε καταβάλει τότε. Οι σκέψεις, μέχρι και για να κόψει την μπάλα γρήγορα εξαφανίστηκαν.
 
Ποια ήταν η πρώτη σας επαφή με τον Ντίνο;
«Συνάντησα τον Ντίνο στις υποδομές του Απόλλωνα Σμύρνης τη σεζόν 2013-2014 (εποχή Βελλή, η σεζόν που η ομάδα πήγε από  Football στη Super League). Με 'μένα ήρθε στην ομάδα της Football League από τον Ερασιτέχνη, συνολικά στην ΠΑΕ έμεινε τρία χρόνια και είχε φουλ παρουσία, ήταν ο αρχηγός. Ήταν ένα παιδί που και λόγω του παρουσιαστικού αλλά και της αγωνιστικής συμπεριφοράς και της φυσιογνωμίας του μου έκανε εντύπωση. Ήταν ένα παιδί που είχε εξέλιξη αλλά ήταν κυρίως ένα παιδί που ήθελε να μάθει και είχε υπομονή».

Θυμάστε ποιος τον βρήκε; Ποιος τον έφερε στην ομάδα;
«Εγώ, για να είμαι ειλικρινής βρήκα τον Ντίνο στο τμήμα αυτό. Ήταν στον Γυμναστικό Σύλλογο του Απόλλωνα, στον Ερασιτέχνη όπως προανέφερα. Συνεργάστηκα μαζί του πολύ στενά όπως σας είπα. Απ' όταν τον συνάντησα, ύστερα από δύο χρόνια προωθήθηκα και 'γω στη νεοσύστατη τότε ομάδα του Απόλλωνα που ήταν στη Football League και παρόλο που ήταν μικρότερος τον ανέβασα στην ομάδα - είχε πολλές συμμετοχές αλλά κυρίως πολύ καλή αγωνιστική εικόνα. Από 'κει και πέρα αποτέλεσε για όλες τις ομάδες υποδομών του Απόλλωνα και της Κ17 στη Super League μία βασικότατη μονάδα. Παντού είχε πολύ καλή παρουσία. Ένα πολλά υποσχόμενα παιδί, που έπαιζε στη Football League όντας δύο χρόνια μικρότερο από την προκήρυξη του πρωταθλήματος και μετά στη Super League ήταν πάλι δυο χρόνια μικρότερος. Θυμάμαι ότι είχα ρωτήσει αν μπορώ να τον χρησιμοποιώ ΄λόγω ηλικίας και μου είχαν πει "αν σου κάνουν ένσταση επειδή είναι μικρότερος, τι να πούμε";».

Ξέρετε, πολλοί απορούν πώς χάθηκε αυτό το ταλέντο από τον Απόλλωνα.
«Δεν θέλω να σταθώ σε ενδεχομένως κάποιες λεπτομέρειες. Η ζωή, μας έχει δείξει ότι κάνουμε λάθη και λάθος εκτιμήσεις, αρκεί να έχουμε το περιθώριο να βελτιωνόμαστε. Ο Ντίνος ήταν μια τέτοια περίπτωση που θα μπορούσε να βελτιωθεί, αλλά όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Του Ντίνου του βγήκε σε καλό, αλλά και του Απόλλωνα. Θα μπορούσε ίσως να βγει σε μεγαλύτερο καλό στο σύλλογο... Εντούτοις, ο Ντίνος δεν παύει να είναι ένα παιδί που ανδρώθηκε στον Απόλλωνα, πρεσβεύει και το ελληνικό ποδόσφαιρο και το σύλλογο. Το παιδί αυτό ήταν ένα βήμα από την ΑΕΚ όταν δεν υπήρχε πια καμία περίπτωση να παραμείνει στον Απόλλωνα. Είχε έρθει σε επαφή να μετακομίσει στην ΑΕΚ, αλλά ούτε εκεί τελεσφόρησε. Η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να βρεθεί και ένας κοινός γνωστός στον ΠΑΣ Γιάννινα και από εκεί πέρα να πάρουν όλα το δρόμο τους».

ΕΤΣΙ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΜΑΥΡΟΠΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ

Θέλετε να μας εξηγήσετε λίγο τι έγινε στην ΑΕΚ;
«Ο Ντίνος είχε το δικαίωμα να φύγει από τον Απόλλωνα από τη στιγμή που δεν τον έκαναν επαγγελματία. Εγώ τότε είχα πάει στην ΑΕΚ και προσπάθησα να τον πάρω εκεί. Έγινε, λοιπόν, ένα φιλικό, δοκιμάστηκε αλλά παρά τις καλές εκτιμήσεις που υπήρχαν από το προπονητικό τιμ, αποφασίστηκε από τον τότε τεχνικό της Κ20 (σ.σ. Στέλιο Μανωλά) να μην αποκτηθεί. Εγώ, δυστυχώς, δεν είχα τη δύναμη να επέμβω. Πήγε στον ΠΑΣ, έγινε αμέσως επαγγελματίας, έπαιξε και στην Κ20 και στο πρώτο ματς που έγινε με τον ΠΑΟΚ έκανε το κλικ στον Μίχελ. Ο Μπάγεβιτς τον είχε δει σε ένα ματς στα Σπάτα, ΑΕΚ-ΠΑΣ Κ20. Του έκανε εντύπωση το ανάστημά του κι η τεχνική στην κεφαλιά του, η πληθωρική του παρουσία».

Τι συμβουλή θυμάστε να του έχετε δώσει;
«Αποκτήσαμε μια πάρα πολύ καλή σχέση και πάντα είχαμε επικοινωνία, πάντα με συμβουλευόταν και 'γω φυσικά με χαρά μου του έδινα τις συμβουλές μου. Θυμάμαι μια πολύ δύσκολη φάση της - έστω μικρής - ποδοσφαιρικής του διαδρομής (σ.σ του είχαν προτείνει να πάει στην Πεύκη) συζητήσαμε και θεωρώ ότι τότε πήρε την σωστή απόφαση. Όπως αποδεικνύεται δικαιώθηκε γιατί η επιμονή και το πείσμα του τον οδήγησαν να κάνει αυτό το μεγάλο άλμα».

Εχετε μιλήσει μετά τη μεταγραφή του;
«Εχουμε μιλήσει μέσω του διαδικτύου, όχι τηλεφωνικώς. Θεωρώ ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για "συγχαρητήρια". Ξέρει για την χαρά μου, έχω μιλήσει με τον πατέρα του... Είναι πάρα πάρα πολύ χαρούμενος, με τον πατέρα του διατηρώ φιλική σχέση. Θέλω να ηρεμήσει και να συνειδητοποιήσει το τι έχει κάνει. Από εκεί και πέρα με τον Ντίνο έχουμε πάρα πολύ χρόνο να τα πούμε όπως εμείς ξέρουμε να τα λέμε».

Τι σας είπε;
«Μου είπε μια λέξη που τα εσωκλείει όλα "ευχαριστώ πολύ για όλα" κι αυτό δείχνει και την ποιότητα αυτού του παιδιού».

Best of internet