Κλοπ για Κουτίνιο: «Κάναμε τα πάντα, ήταν το όνειρό του»

Κλοπ για Κουτίνιο: «Κάναμε τα πάντα, ήταν το όνειρό του»

Gazzetta team
Κλοπ για Κουτίνιο: «Κάναμε τα πάντα, ήταν το όνειρό του»

bet365

Ο Γίργκεν Κλοπ αποχαιρέτησε τον Φιλίπε Κουτίνιο με βαριά καρδιά, δίνοντας έμφαση στον επαγγελματισμό του και κάνοντας σαφές ότι αυτό ήταν το όνειρό του.

Ο Κουτίνιο αποτελεί και επίσημα παρελθόν από την Λίβερπουλ, με την Μπαρτσελόνα να ανακοινώνει την απόκτησή του. Ο Γίργκεν Κλοπ ήταν πολύ συναισθηματικός στο «αντίο» του Βραζιλιάνου, αποκαλύπτοντας ότι αυτό ήταν το όνειρό του.

«Με μεγάλη διστακτικότητα προετοιμαστήκαμε να αποχαιρετήσουμε έναν φίλο, έναν υπέροχο άνθρωπο και έναν φανταστικό παίκτη όπως ο Κουτίνιο», τόνισε αρχικά ο Κλοπ. «Δεν είναι μυστικό ότι ο Φιλίπε ήρθε αυτή τη μεταγραφή ήδη από τον Ιούλιο, όταν η Μπαρτσελόνα έδειξε για πρώτη φορά ενδιαφέρον. Ο Κουτίνιο ήταν ξεκάθαρος προς εμένα, τη διοίκηση και τους συμπαίκτες του ότι ήθελε αυτή τη μεταγραφή.

Παρά την επιθυμία του, καταφέραμε να τον κρατήσουμε, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουμε να τον πείσουμε να μείνει και να είναι μέρος αυτού που προσπαθούμε να χτίσουμε. Μπορώ να πω στους οπαδούς μας ότι ως Λίβερπουλ κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να τον πείσουμε ότι είμαστε το ίδιο θελκτικοί όσο μία μετακίνηση στην Ισπανία. Ήταν, όμως, 100% σίγουρος ότι το μέλλον του και της οικογένειάς του ήταν στην Μπαρτσελόνα.

Είναι το όνειρό του και είμαι σίγουρος ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο για να του αλλάξουμε την απόφαση. Έχει προσφέρει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια και είμαστε απογοητευμένοι που δεν θα συνεχίσουμε τη σχέση μας. Τον αποχαιρετάμε με βαριά καρδιά. Μέχρι το τέλος ήταν αφοσιωμένος στο να μας βοηθήσει, έκανε καλές εμφανίσεις και προπονούταν σκληρά κάθε μέρα μετά το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού, παρά το ότι δεν μας έπεισε να τον αφήσουμε να φύγει.

Αυτό το επίπεδο επαγγελματισμού τον τιμά. Φυσικά και καταλαβαίνουμε ότι οι οπαδοί είναι απογοητευμένοι. Πάντα έτσι γίνεται όταν αποχαιρετάς έναν ιδιαίτερο άνθρωπο. Όσο σκληρό και αν είναι, όμως, κάποιες φορές να το αποδεχθείς, είναι μέρος της ζωής και του ποδοσφαίρου. Ο καθένας έχει τα όνειρά του στη ζωή. Θα χρησιμοποιήσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ξεπεράσουμε στιγμές όπως αυτήν και να κοιτάξουμε μπροστά», ολοκλήρωσε ο Γερμανός.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα