«Θα φορέσει τη φανέλα της Άρσεναλ ο Μαυροπάνος, πιστεύουν θα γίνει νέος Μανωλάς»

«Θα φορέσει τη φανέλα της Άρσεναλ ο Μαυροπάνος, πιστεύουν θα γίνει νέος Μανωλάς»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Θα φορέσει τη φανέλα της Άρσεναλ ο Μαυροπάνος, πιστεύουν θα γίνει νέος Μανωλάς»

bet365

Ο κορυφαίος ρεπόρτερ Άρσεναλ, Κρις Γουίτλι μεταφέρει στο gazzetta.gr το κλίμα που υπάρχει στο Λονδίνο για τον Μαυροπάνο. Πως βλέπει τον Έλληνα στόπερ Βενγκέρ; Θα βρει θέση στους «κανονιερηδες»; Ο Άγγλος δημοσιογράφος παράλληλα τον συγκρίνει με τον Χόλντινγκ, ενώ αναφέρεται και στον Ταυλαρίδη.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Η μεταγραφή του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου στην Άρσεναλ προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στις τάξεις των οπαδών των «κανονιέρηδων» που αναζητούν συνεχώς πληροφορίες για τον ταλαντούχο Έλληνα στόπερ.

Ο ρεπόρτερ Άρσεναλ της ιστοσελίδας goal.com, Κρις Γουίτλι παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή εκ του σύνεγγυς όλες τις εξελίξεις αναφορικά με την μετακίνηση του 20χρονου σέντερ μπακ από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «κανονιέρηδες» καταγράφοντας όλες τις λεπτομέρειες.

Ο Άγγλος δημοσιογράφος μίλησε στο gazzetta.gr για το παρασκήνιο της μεταγραφής του Μαυροπάνου στην Άρσεναλ, μεταφέροντας το κλίμα και την εικόνα που υπάρχει για εκείνον στον Λονδίνο.

Ο Γουίτλι αναφέρθηκε παράλληλα στον τρόπο που αντιμετωπίζει ο Αρσέν Βενγκέρ ανάλογες περιπτώσεις νεαρών αμυντικών, στάθηκε στον κομβικό ρόλο του Γερμανού chief scout, Σβεν Μίσλιντατ, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του πως ο Μαυροπάνος θα φορέσει τη φανέλα της Άρσεναλ στο μέλλον.

Παράλληλα, μίλησε για τις αλλαγές που θα γίνουν στα μετόπισθεν του λονδρέζικου συλλόγου, την παρουσία του Ταυλαρίδη, αλλά και τον Κώστα Μανωλά που έφτασε κοντά στην αγγλική ομάδα.

«Πολλοί οπαδοί της Άρσεναλ είναι περίεργοι αναφορικά με την απόκτηση του Μαυροπάνου καθώς δεν γνωρίζουν πολλά για αυτόν.

Ο Σβεν Μίσλιντατ, ο πρώην επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της Μπόρουσια Ντόρτμουντ, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος προσλήψεων της Άρσεναλ είναι ο άνθρωπος κλειδί πίσω από αυτή τη μεταγραφή.

Μπορεί κάποιοι οπαδοί να μην την θεωρούν ως μεγάλη μεταγραφή καθώς δεν θα ενσωματωθεί άμεσα στην ομάδα, όμως το ρεκόρ που έχει ο Μίσλιντατ στο να υπογράφει 'άγνωστα' διαμάντια θα προσθέσει πίεση στον παίκτη από την στιγμή που υπάρχουν προσδοκίες για να φτάσει εν τέλει στην πρώτη ομάδα.

Η μεταγραφή του Μαυροπάνου μου θυμίζει την αντίστοιχη του Ρομπ Χόλντινγκ που αποκτήθηκε από ομάδα της Championship, την Μπόλτον πριν από δύο χρόνια.

Για τον Χόλντινγκ δαπανήθηκε από την Άρσεναλ ανάλογο ποσόο (περίπου 2 εκατ. λίρες) με τον Βενγκέρ να βλέπει στο πρόσωπο του έναν ποιοτικό στόπερ.

Τελικά του έδωσε την ευκαιρία να παίξει στην πρώτη ομάδα. Ο Βενγκέρ συνήθως είναι επιφυλακτικός στο να δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς αμυντικούς διότι ξέρει πως αν κάνουν ένα λάθος μπορεί να κλονιστεί αυτομάτως η αυτοπεποίθηση τους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Μαυροπάνος θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να εγκλιματιστεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ένας δανεισμός στη Γερμανία, την οποία ο Μίσλιντατ γνωρίζει καλά θα του προσφέρει μόνο οφέλη.

Θεωρώ πως ο Μαυροπάνος εν τέλει θα φορέσει τη φανέλα της Άρσεναλ. Το συμβόλαιο του Βενγκέρ εκπνέει την επόμενη σεζόν και υπάρχει από πολλούς η αίσθηση πως θα αποχωρήσει από την Άρσεναλ το καλοκαίρι του 2019.

Με τον Περ Μερτεσάκερ να αποσύρεται στο τέλος της σεζόν και τον Λοράν Κοσιελνί να αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, ο Μαυροπάνος φαντάζει ως τον ιδανικό ποδοσφαιριστής για να ανταγωνιστεί τους Ρομπ Χόλντινγκ και τον Κάλουμ Τσέιμπερς για μια θέση στο κέντρο της άμυνας.

Η τελευταία μεταγραφή Έλληνα παίκτη υπό την καθοδήγηση του Βενγκέρ έγινε το 2001 όταν αποκτήθηκε ο 21χρονος τότε Στάθης Ταυλαρίδης.

Ο Ταυλαρίδης δεν μπόρεσε να κάνει την διαφορά στην άμυνα έχοντας για αντιπάλους στην ίδια θέση τους Κόλο Τουρέ και Σολ Κάμπελ.

Ίσως η κρίση του Βενγκέρ για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές να επηρεάστηκε όλα αυτά τα τα χρόνια.

Ο Έλληνας που έφτασε κοντά στο να αγωνιστεί στην Άρσεναλ τον τελευταίο καιρό ήταν ο Κώστας Μανωλάς. Η αίσθηση που υπάρχει από τον Μίσλιντατ και τους ανθρώπους που βρίσκονται στο περιβάλλον του είναι πως ο Μαυροπάνος μπορεί να φτάσει στο επίπεδο του Μανωλά.

Είμαι βέβαιος πως θα του δοθεί η ευκαιρία να παίξει στην Άρσεναλ τα επόμενα χρόνια, όμως ο πρώτος δανεισμός του είναι κρίσιμος σε ότι αφορά την εξέλιξη του. Η Γερμανία φαντάζει ως ο ιδανικός προορισμός για έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή που θέλει να καλλιεργήσει το ταλέντο του».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα