Γουέστ Μπρομ – Αρσεναλ 1-1

Γιώργος Καραμάνος
Γουέστ Μπρομ – Αρσεναλ 1-1

bet365

Η χειρότερη χρονιά στη σύγχρονη ιστορία των Gunners έκλεισε με ισοπαλία 1-1 στην έδρα της ουραγού Γουέστ Μπρομ, αφήνοντας και τον Βενγκέρ με πικρή γεύση στο δικό του ρεκόρ.

Ημερολογιακά είναι για να μην ξανάρχεται. Χειρότερη άμυνα μετά το 1984, περισσότερες ήττες στην εποχή της Premier League, παρουσία στο Europa League και τώρα κλείνει με εξίσου άσχημο τρόπο το 2017 για την Αρσεναλ. Στο «Χόουθορνς» ήταν κακή, ασύνδετη, χωρίς φαντασία και μοιραία έμεινε με την ισοπαλία. Το 1-1 με την Γουέστ Μπρομ την άφησε στην 5η θέση, με τον Αρσέν Βενγκέρ να μην έχει την ευκαιρία να απολαύσει το ρεκόρ κοουτσαρίσματος, αφήνοντας πίσω του τον Αλεξ Φέργκιουσον.

Από τους γηπεδούχους που παρέμειναν για 19η διαδοχική αγωνιστική χωρίς τρίποντο (10 ισοπαλίες) να παλεύουν στην ουρά, δεν περίμενες δημιουργική διάθεση. Οι Λονδρέζοι όμως ήταν πραγματικά χάλια. Επρεπε να φτάσει το παιχνίδι στο 62', για να απειλήσουν σοβαρά με τον Λακαζέτ. Και στο 83' ήρθε με μπόλικη τύχη το γκολ τους. Ο Αλέξις εκτέλεσε δυνατά, χαμηλά το φάουλ, η μπάλα άλλαξε πορεία στον ΜακΛέιν που άνοιξε το τείχος και ο τελευταίος το χρεώθηκε αυτογκόλ.

Ομως το παιχνίδι δεν είχε κλειδώσει για τους Gunners, με τον Τσέιμπερς να κάνει ανόητο και ανούσιο χέρι εντός περιοχής και τον Ροδρίγκες να ευστοχεί στο 89' από την άσπρη βούλα για το 1-1. Ετσι οι φιλοξενούμενοι δεν νίκησαν για τρίτη σερί επίσκεψή τους εκεί και αποχώρησαν με παράπονα για το πέναλτι, αλλά και στο -19 από την κορυφή. Τουλάχιστον δεν έχουν χάσει την ελπίδα για τετράδα, μπαίνοντας στο 2018 από το -3, μα και με το ντέρμπι με την Τσέλσι.

Γουέστ Μπρομ (Αλαν Πάρντιου): Φόστερ, Ντόουσον, Εβανς, Χεγκάζι, Γκιμπς, Φίλιπς (72' ΜακΛέιν), Λίβερμορ, Μπάρι, Μπραντ (72' Κρικόβιακ), Ροντρίγκες, Ρόμπσον-Κανού (76' Νιόμ)

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Τσέιμπερς, Μουστάφι, Κοσιελνί (72' Μέρτεζακερ), Κολάσινατς (38' Μέιτλαντ-Νάιλς), Μπεγιερίν, Γουίλσιρ, Τσάκα, Ιβόμπι (76' Γουέλμπεκ), Αλέξις Σάντσες, Λακαζέτ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα