Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι 0-1

bet365

Και η Σίτι το... αήττητό της! Οι Πολίτες πέτυχαν την 18η διαδοχική τους νίκη, βρέθηκαν στο +15 από τη Γιουνάιτεντ και πάνε τρένο για την... 100αρα στη βαθμολογία της Premier League.

Ποιος να συγκριθεί μαζί της; Η Σίτι κάνει διαστημική πορεία, πέτυχε την 18η διαδοχική της νίκη στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, παρέμεινε αήττητη, βρέθηκε στο +15 από τη Γιουνάιτεντ και δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στο δρόμο για τους... 100+ βαθμούς στην Premier League. Παράλληλα, με το 1-0 κόντρα στις Καρακάξες, οι Πολίτες σημείωσαν την 11η σερί εκτός έδρας νίκη ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Τσέλσι (12/2008). Το τρίποντο κόντρα στη Νιούκαστλ δεν ήρθε εύκολα, η εμφάνιση της ομάδας του Πεπ δεν ήταν εντυπωσιακή, ενώ οι Καρακάξες θα μπορούσαν στο τέλος να πάρουν το κάτι παραπάνω!

Η Σίτι μπήκε δυνατά στο ματς κι από το πρώτο λεπτό κυριάρχησε! Η Νιούκαστλ με μοναδικό επιθετικό τον Χοσέλου περίμενε την αντίπαλό της στην άμυνα και προσπαθούσε να αντέξει την πίεση! Χαρακτηριστικό είναι πως η ομάδα του Πεπ είχε 359 πάσες περισσότερες από τις Καρακάξες στο α' 45λεπτο. Στο 8ο λεπτό ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους, όταν από γέμισμα του Φερναντίνιο ο Αγουέρο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Ο Γκουαρδιόλα αναγκάστηκε στο πρώτο τέταρτο να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, όταν ο Κομπανί τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Ζεσούς (ο Φερναντίνιο γύρισε στην άμυνα). Ωστόσο, ούτε αυτό το γεγονός στάθηκε εμπόδιο για τους «Πολίτες» να φτάσουν στο στόχο τους. Στο 17' ο Αγουέρο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ, ενώ στο 24' η σουτάρα του Ντε Μπρόινε πέρασε μόλις άουτ. Η κατοχή για τη Σίτι είχε εκτοξευθεί στο 80%, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα! Ολα αυτά μέχρι το 31ο λεπτό, ο Ντε Μπρόινε μοίρασε ιδανικά στον Στέρλινγκ και ο τελευταίος με άψογο πλασέ με το αριστερό πέτυχε το 13ο φετινό γκολ στο πρωτάθλημα διαμορφώνοντας το 1-0! Η Νιουκάστλ έκανε την πρώτη τελική της φάση στο 34', ο Ααρονς έκανε το υπέροχο πλασέ, ακόμα καλύτερη όμως ήταν η επέμβαση του Οταμέντι που έδιωξε στη γραμμή.

Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με τον Ντε Μπρόινε να χάνει στο 56' μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει κάνοντας πολύ κακό πλασέ! Δέκα λεπτά αργότερα, ο Βέλγος επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, ο Αγουέρο έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ σωστά δε μέτρησε. Η Νιούκαστλ αναθάρρησε στο τελευταίο 15λεπτο της αναμέτρησης, πίεσε κι έβαλε δύσκολα στους φιλοξενούμενους. Μάλιστα, στο 89' θα μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά η κεφαλιά του Γκέιλ πέρασε μόλις άουτ.

Νιούκαστλ: Έλιοτ, Γέντλιν, Μ' Μπεμπά (77' Μερίνο), Λασέλς, Ντουμέτ, Μανκίγιο, Άαρονς (71' Ατσού), Ντιαμέ, Σέλβεϊ, Μέρφι, Χοσέλου (62' Γκέιλ)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί (11' Ζέσους), Οταμέντι, Ντανίλο, Ντε Μπρόινε, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Μπερνάρντο Σίλβα (83' Σανέ), Αγουέρο (77' Μανγκαλά), Στέρλινγκ

Ньюкасл Юнайтед - Манчестер Сити. Обзор матча. Англия. Премьер-лига 2017/18. 20 тур. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα