Λίβερπουλ – Σουόνσι 5-0

Γιώργος Καραμάνος
Λίβερπουλ – Σουόνσι 5-0

bet365

Οι Reds άνοιξαν τα κουτιά με τα δώρα, διέλυσαν 5-0 τους Κύκνους και παραμένοντας 31 χρόνια αήττητοι στην Boxing Day, επέστρεψαν άμεσα στην τετράδα.

Η Λίβερπουλ έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα της Premier League. Τέτοια μέρα δεν χάνει ποτέ. Για την ακρίβεια δεν χάνει εδώ και 31 χρόνια. Από εκείνη την ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1986, οι Reds έχτισαν για την Boxing Day το εκπληκτικό ρεκόρ των οκτώ νικών και τριών ισοπαλιών. Εκεί έφτασαν με το εορταστικό 5-0 επί της αδύναμης-αόρατης στο γήπεδο Σουόνσι, που δεν έκανε μόνο μία φάση στις καθυστερήσεις.

Από νωρίς (6') οι γηπεδούχοι βρήκαν το πρώτο γκολ τους και ήταν και το πιο ωραίο. Με σουτάρα του Κοουτίνιο στο αριστερό παράθυρο η Λίβερπουλ φάνηκε ότι θα φόρτσαρε, αλλά δεν εξελίχτηκε έτσι το α' μέρος. Μία βολίδα του Ρόμπερτσον και ένα καθυστερημένο πλασέ του Φιρμίνο σε πολύ αργό τέμπο. Ωστόσο, στην επανάληψη η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ είχε το ξέσπασμά της και καθάρισε σε κλίμα φιέστας.

Από συστημένη μπαλιά του Κοουτίνιο και μονοκόμματο πλασέ του Φιρμίνο (55') έγινε το 2-0. Με πείσμα, τσαμπουκά και καλό τελείωμα του Αλεξάντερ-Αρνολντ (65') ήρθε το τρίτο και δύο λεπτά αργότερα από λάθος γύρισμα δώρο στον Σαλάχ και ασίστ του πάρε βάλε στον Φιρμίνο, έστησε το καρέ. Μόνο που η τραγική άμυνα των Κύκνων δεν μπορούσε να διώξει τίποτα πίσω. Ετσι, ο Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν (83') δεν έχασε την ευκαιρία και με υπέροχο τελείωμα έκλεισε το 5-0.

Με αυτό το το εντυπωσιακό αποτέλεσμα οι Κόκκινοι έφτασαν το αήττητο σερί τους στις 11 αγωνιστικές, έφτιαξαν την ψυχολογία του κοινού τους και επέστρεψαν άμεσα στην τετράδα, καθώς για λίγο τους είχε αφήσει εκτός η Τότεναμ. Οσο για τη Σουόνσι, με μία νίκη στα δικά της τελευταία 11 παιχνίδια, λογικό είναι να βολτάρει στην ουρά, έχοντας μάλιστα και υπηρεσιακό προπονητή.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Μάτιπ, Κλάβαν, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Αρνολντ (75' Μίλνερ), Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν, Κοουτίνιο, Σαλάχ (69' Σολάνκε), Φιρμίνο (69' Λαλάνα)

Σουόνσι (Λίον Μπράιτον): Φαμπιάνσκι, Νόουτον, Φερνάντες, Μόουσον, Φερ (78' Σάντσες), Ολσον, Μέσα (65' Κλούκας), Ράουθλετζ, ΜακΜπάρνι (62' Εϊμπραχαμ), Αγιού, Κάρολ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα