Έβερτον - Τσέλσι 0-0

Δημήτρης Ρούσσος
Έβερτον - Τσέλσι 0-0

bet365

Η Τσέλσι πίεσε, έχασε αμέτρητες ευκαιρίες κι είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο απέναντι στην Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ, όμως ο Σαμ Αλαρντάις δεν έφυγε ούτε αυτή τη φορά ηττημένος από το γήπεδο, κρατώντας την ομάδα του Κόντε στο 0-0.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 6’ ο Πέδρο έκανε σπριντ στην περιοχή, δέχθηικε τη μπάλα και σούταρε, αλλά ο Κιν έκανε φανταστικό τάκλιν, με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα (10’) ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν, με τον Κάλβερτ-Λιούιν να δοκιμάζει τα ρεφλέξ του Κουρτουά, που απέκρουσε εντυπωσιακά από πολύ κοντά. Δευτερόλεπτα αργότερα, οι Λονδρέζοι έφτασαν μια «ανάσα» από το 0-1, με τον Γιαγκέλκα να διώχνει πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Μπακαγιόκο!

Παίξε νόμιμα στο Γιουβέντους - Ρόμα και η Sportingbet.gr σε ανταμείβει*, ακόμα κι αν χάσεις! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Συνολικά η Τσέλσι ήταν καλύτερη, είχε την κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα (68-32) και είχε πολλές τελικές προς την εστία, όμως σπάνια εντός αυτής, πέταξε φάσεις που εξελίχθηκαν με τις καλύτερες των προϋποθέσεων στα «σκουπίδια».

Μετά το πρώτο «δαιμονισμένο» 10λεπτο, οι ευκαιρίες ένθεν κακείθεν περιορίστηκαν, με μόνο τον Πέδρο να απειλεί μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (42’), όταν το σουτ του κατέληξε στη ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πίκφορντ. Ο τερματοφύλακας των «ζαχαρωτών» προέβη σε υπέροχη επέμβαση, μόλις στο 47’, όταν απέκρουσε από πολύ κοντά το σουτ του Αλόνσο, μέσα από την περιοχή. Έκτοτε ξεκίνησε ο ολοκληρωτικός «μονόλογος» της Τσέλσι, που πίεσε αφόρητα κι έβαλε όλη την Έβερτον μέσα στην περιοχή.

Παρόλ' αυτά, σε κάθε επικίνδυνη φάση στα καρέ των γηπεδούχων, κάτι της έλειπε. Στο πλασέ του Αζάρ (67') στο κέντρο της εστίας έλειπε η δύναμη, στην προσπάθεια του Φάμπρεγας (74') ο καλός στόχος, όπως και στο σουτ του Ρούντιγκερ έξω από την περιοχή (78'). Ο Πίκφορντ έκανε άλλη μια πολύ καλή επέμβαση στο 83' στέλνοντας σε κόρνερ το σουτ του Μπακαγιόκο, όπως και στο 87', όταν ο Αζάρ βρήκε χρόνο και χώρο να σουτάρει, αλλά είδε τον 23χρονο τερματοφύλακα να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Κόντε να μένει με τις εντυπώσεις, αφού παρουσίασε μεν την καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, όμως έμεινε στην ισοπαλία κι αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φύγει νικήτρια από το «Kings Power Stadium» απέναντι στη Λέστερ, θα αυξήσει τη διαφορά από τη δεύτερη θέση στους πέντε βαθμούς. Αντίθετα, ο Άλαρντάις μόνο ικανοποιημένος μπορεί να αισθάνεται, αφού έμεινε αήττητος σε άλλο ένα παιχνίδι, «σκαρφαλώνοντας» στην 8η θέση με 26 βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

ΕΒΕΡΤΟΝ (Σαμ Άλαρντάις): Πίκφορντ, Κένι, Γιαγκέλκα, Κιν, Μαρτίνα, Ντέιβις (46’ Γουίλιαμς), Γκουέγιε (51’ Μπανινγκίμε), Σνάιντερλιν, Σίγκουρντσον, Κάλβερτ-Λιούιν, Λένον (46’ Ραμίρεζ)

ΤΣΕΛΣΙ (Κόντε): Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Μόουζες (81' Ζαπακόστα), Αλόνσο, Καντέ, Μπακαγιόκο, Γουίλιαν (71’ Μπατσουαγί), Πέδρο (63’ Φάμπρεγας), Αζάρ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα