Γουέστ Χαμ – Τσέλσι 1-0

Κώστας Ζάλιαρης
Γουέστ Χαμ – Τσέλσι 1-0

bet365

Η επιεικώς απαράδεκτη Τσέλσι υπολόγιζε ότι θα περιμένει απλά ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, αλλά... τα έκανε μαντάρα! Η Γουέστ Χαμ επιβλήθηκε δίκαια με σκορ 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, στην πρώτη νίκη του Μόγιες στον πάγκο και στην πρώτη της ομάδας στο πρωτάθλημα από τον Σεπτέμβρη!

Η Γουέστ Χαμ φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο να βρίσκει τον ιδανικό τρόπο για να πετύχει αυτό που ήθελε και να το προστατεύσει όσο μπορούσε στη συνέχεια. Αιφνιδίασε με γκολ, το υπερασπίστηκε σωστά, κατάλαβε πότε έπρεπε να δώσει χώρους και πότε να τους ξαναπάρει, με αποτέλεσμα να προηγείται δίκαια στην ανάπαυλα. Ο Αρναούτοβιτς στο 6ο λεπτό έπειτα από ωραία αλλαγή της μπάλας με τον Λανσίνι, σε φάση που συμμετείχαν επίσης οι Ζαμπαλέτα και Αντόνιο άνοιξε το σκορ με αριστερό χαμηλό σουτ. Η Τσέλσι, είχε τους περισσότερους παίκτες της σε πολύ κακή μέρα, επιθετικά οι Μοράτα και Αζάρ χάνονταν με τους Ριντ – Ογκμπόνα να καλύπτουν πάντοτε σωστά, ενώ, οι μοναδικές καλές στιγμές για τους «μπλε» ήταν τα σουτ από απόσταση των Καντέ και Τζαπακόστα, με τον Αντριάν σε ετοιμότητα και τις δύο φορές. Εξαιρετικός από αριστερά ο Μασουακού, σε εμφάνιση που όμοιά της ίσως να μην έχει άλλη στη Γουέστ Χαμ, «μπλόκαρε» παντελώς τους Πρωταθλητές η πίεση ψηλά από τα «σφυριά».

Προσφορά-έκπληξη* σε περιμένει, ποντάροντας στο Γιουβέντους - Ιντερ! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Κόντε δεν άργησε καθόλου ν' αλλάξει πράγματα και πρόσωπα στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Με την έναρξη της επανάληψης πέρασε στο ματς τον Πέδρο για να πλαισιώσει επιθετικά τους Αζάρ και Μοράτα σε μια διάταξη 3-4-3, ενώ μπήκε λίγο αργότερα και ο Μόουσες στη θέση του Αλόνσο που αδυνατούσε να βοηθήσει από αριστερά. Ο Νιγηριανός πήγε δεξιά, ο Τζαπακόστα άλλαξε πλευρά για να εκμεταλλευτεί λίγο καλύτερα το δεξί του πόδι, όμως και πάλι έλειπε η ποιότητα από οποιαδήποτε προσπάθεια των «μπλε». Εντός αλλά και μπροστά από την περιοχή του Αντριάν η άμυνα της Γουέστ Χαμ δημιουργούσε απροσπέλαστο μπλόκο. Με τον τρόπο που αγωνίζονταν οι γηπεδούχοι και μάζευαν κορμιά εντός περιοχής, είχε καταστεί παντελώς αδύνατο για τους «μπλε» να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ. Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα, τις όποιες κινήσεις από τον πάγκο να έχουν γίνει, αλλά αποτέλεσμα να μην έρχεται για την Τσέλσι, ήρθε και το άγχος. Στο 83' ο Μοράτα έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Αντριάν στο έλεός του για να «εκτελέσει», αλλά έστειλε άουτ τη μπάλα και κάπως έτσι το ματς παρέμεινε στο 1-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Ζαμπαλέτα, Ριντ, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Νομπλ, Ομπιάνγκ, Αρναούτοβιτς (69' Σακό), Λανσίνι, Μασουακού, Αντόνιο (78' Αγιού)

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Κέιχιλ, Τζαπακόστα (64' Γουίλιαν), Μπακαγιόκο (46' Πέδρο), Καντέ, Φάμπρεγας, Αλόνσο (55' Μόουσες), Αζάρ, Μοράτα

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα