«Δεν μετανιώνω, δεν επηρέασα την Τότεναμ να χάσει τον τίτλο»

Κώστας Ζάλιαρης
«Δεν μετανιώνω, δεν επηρέασα την Τότεναμ να χάσει τον τίτλο»

bet365

Έχοντας ξεσπάσει σάλος στην Αγγλία μετά τις αποκαλύψεις του Μαρκ Κλάτενμπεργκ για τον τρόπο που χειρίστηκε το ντέρμπι τίτλου του 2016, ο Άγγλος πρώην ρέφερι έδωσε διευκρινίσεις, αλλά ξεκαθάρισε πως έχει απόλυτα καθαρή τη συνείδησή του για όσα έκανε σ' εκείνο το τρομερό παιχνίδι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», τον Μάιο του 2016.

Μπαρτσελόνα – Σπόρτινγκ Λισαβόνας με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Μέσι σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ο Κλάτενμπεργκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα, ισχυρίστηκε πως στην ισοπαλία (2-2) της Τότεναμ με την Τσέλσι, στο ματς από το οποίο αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Λέστερ, έπρεπε να έχει βγάλει εκτός αγώνα με κόκκινη κάρτα τουλάχιστον τρεις παίκτες των «σπιρουνιών».

Μάλιστα, τόνισε πως από την αρχή πήγε βάσει σχεδίου ώστε να μην μπορεί κανείς να του καταλογίσει ευθύνες για το αποτέλεσμα της ομάδας του Ποκετίνο, ωστόσο, όλα αυτά ξεσήκωσαν αντιδράσεις.

Μιλώντας εκ νέου για να διευκρινίσει την κατάσταση, είχε να πει:

«Πολλοί διαιτητές αποφασίζουν και παίρνουν μέτρα για να μη βρεθούν εκείνοι στο επίκεντρο της προσοχής σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Αν είχα διώξει με κόκκινη κάρτα τρεις ποδοσφαιριστές της Τότεναμ τότε θα ήμουν εγώ ο κύριος υπαίτιος που θα είχε κοστίσει στην Τότεναμ τον τίτλο. Αυτή είναι η λεπτή ισορροπία την οποία καλούνται να βρουν οι διαιτητές του τοπ επιπέδου. Τι είναι το σωστό και το δίκαιο για τους κανονισμούς και το παιχνίδι. Αυτό δεν το καταλαβαίνει ο κόσμος όσο θα έπρεπε... Καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος δεν θέλει να μπει στη διαιτησία έπειτα απ' όσα ειπώθηκαν για τις δηλώσεις μου. Όταν είσαι στην Πρέμιερ Λιγκ δεν μπορείς να τους έχεις όλους ικανοποιημένους με τις αποφάσεις σου ως διαιτητής. Ναι, τα λόγια μου παρερεμηνεύτηκαν και θα μπορούσα κι εγώ να το έχω πει κάπως διαφορετικά. Δεν το μετανιώνω όμως και ούτε μετανιώνω για ό,τι έκανα σ' εκείνο το ματς. Έφυγα από το γήπεδο γνωρίζοντας πως δεν είχα επηρεάσει την έκβαση του ντέρμπι και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα