Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0

Gazzetta team
Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0

bet365

Με γκολ του Μοράτα η Τσέλσι επιβλήθηκε 1-0 της Γιουνάιτεντ στο Stamford Bridge και αφού την έστειλε στο -8 από την κορυφή, μπήκε δυνατά στην 4άδα.

Μία αγωνιστική μετά την οριακή νίκη σε βάρος της Τότεναμ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να πάει σβηστά το ματς και με την Τσέλσι. Οι πρωταθλητές του Αντόνιο Κόντε κατάφεραν να φτιάξουν πολλές φάσεις σε εκείνους του Μουρίνιο και με γκολ του Μοράτα πήραν τη νίκη που τους βάζει δυνατά μέσα στην 4άδα της Premier League. Κακή και ταλαιπωρημένη η εικόνα της Γιουνάιτεντ που σε αντίθεση με τα κλειστά ματς με Λίβερπουλ και Spurs, επέτρεψε πολλά πράγματα στους αντιπάλους. Πλέον οι Κόκκινοι Διάβολοι έμειναν στο -8 από την πρωτοπόρο, Σίτι, ενώ είδε την Τσέλσι να τη φτάνει στον έναν βαθμό.

Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα η Γιουνάιτεντ ήταν... πρωτοφανώς μπροστά για ομάδα Μουρίνιο σε top-6 ματς και στο 8' ο Ράσφορντ με κεφαλιά από κοντά έχασε μεγάλη ευκαιρία πριν η Τσέλσι πάρει σταδιακά τα ηνία. Στο 12΄ο Μπακαγιόκο πλάσαρε άσχημα από κοντά μετά τη σέντρα του Τζαπακόστα και στο 16' ο Λουκάκου είδε τον Κουρτουά να του λέει no. Η ομάδα του Κόντε ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο και περνούσε περισσότερο χρόνο στο αντίπαλο μισό και στο 19' έχασε διπλή ευκαιρία με σουτ του Αζάρ που απέκρουσε ο Ντε Χέα και κεφαλιά του Σεσκ, άουτ. Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, το οποίο βγήκε χωρίς γκολ αφού στο 40' η κεφαλιά του Κρίστενσεν έφυγε ψηλά.

Αδρεναλίνη στο μάξιμουμ στους αγώνες της SERIE A με live στοίχημα από το κινητό (21+)

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην αρχή της επανάληψης και αυτό το πλήρωσε η Γιουνάιτεντ. Στο 54' ο Αζάρ έκανε το αριστερό βολέ και η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Ντε Χέα στο κέντρο της εστίας αλλά στο επόμενο λεπτό πήγε στο παραθυράκι του μετά την κεφαλιά του αμαρκάριστου, Μοράτα, ύστερα από ωραία σέντρα του Αθπιλικουέτα (1-0). Ο Μουρίνιο προσπάθησε να αλλάξει πράγματα με τη διπλή αλλαγή στο 62' με Φελαϊνί και Μαρσιάλ, όμως οι φάσεις εξακολουθούσαν να είναι για την Τσέλσι.

Στο 75' ο Μπακαγιόκο δεν πλάσαρε καλά μετά το παιδικό λάθος του Φελαϊνί και στο 76΄ο Αζάρ έκανε το σουτ υπό καλές προϋποθέσεις αλλά ο Ντε Χέα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στα τελευταία λεπτά οι Κόκκινοι Διάβολοι μετέφεραν το ματς στα καρέ των Μπλε, όμως το αριστερό του Ράσφορντ πέρασε μόλις έξω (87') και ο Κουρτουά απέκρουσε το σουτ του Φελαϊνί από κοντά (90'). Στο φινάλε θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι για κράτημα του Κέιχιλ στον Φελαϊνί και ο Μοράτα στο 93' έφυγε μόνος αλλά έκανε ό,τι μπορούσε για να μείνει το 1-0.

Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Μάρκος Αλονσο, Τζαπακόστα (66' Ρούντιγκερ), Κρίστενσεν, Μπακαγιόκο, Καντέ, Φάμπρεγας (79' Ντρινκγουότερ), Αζάρ (87' Γουίλιαν), Μοράτα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Μπαγί, Σμόλινγκ, Τζόουνς (62' Φελαϊνί), Βαλένσια, Γιανγκ (78' Λίνγκαρντ), Ερέρα, Μάτιτς, Μχιταριάν (62' Μαρσιάλ), Ράσφορντ, Λουκάκου.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα