Με Γουίλιαν η Τσέλσι, στα πέναλτι με… φωνές η Σίτι!

Με Γουίλιαν η Τσέλσι, στα πέναλτι με… φωνές η Σίτι!

Gazzetta team
Με Γουίλιαν η Τσέλσι, στα πέναλτι με… φωνές η Σίτι!

bet365

Τσέλσι και Γιουνάιτεντ προκρίθηκαν εύκολα στα προημιτελικά του League Cup, ενώ Αρσεναλ και Σίτι χρειάστηκαν παράταση και πέναλτι αντίστοιχα. Φωνάζει για τη… μπάλα ο Πεπ!

H Τσέλσι πέρασε το εμπόδιο της Εβερτον, επικράτησε 2-1 και βρέθηκε στα προημιτελικά του League Cup. Οι Λονδρέζοι που παρουσιάστηκαν με αρκετά νέα πρόσωπα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 26' με τον Ρούντιγκε. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα γκολ, αλλά ο Μπατσουαγί δε βρήκε στόχο στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Η Εβερτον χωρίς τον Κούμαν στον πάγκο της ήταν καλύτερη στην επανάληψη, είχε μια μεγάλη φάση με τον Μιραλάς, αλλά και δοκάρι με τον Λούκμαν. Στις καθυστερήσεις ο Γουίλιαν με υπέροχο τελείωμα έδωσε το εισιτήριο πρόκρισης στους Μπλε. Τα Ζαχαρωτά απλά μείωσαν με τον Κάλβερτ - Λιούιν. Ηταν το 15ο διαδοχικό ματς που η Εβερτον δε μπόρεσε να κρατήσει την εστία της ανέπαφη!

Στο ντέρμπι του Λονδίνου η Γουέστ Χαμ έριξε στο καναβάτσο την Τότεναμ, επικράτησε 3-2 και ο Σλάβεν Μπίλιτς πήρε παράταση ζωής στον πάγκο της ομάδας. Ηταν η δεύτερη διαδοχική φορά που τα Σφυριά φτάνουν στα προημιτελικά του League Cup, κάτι που είχε να συμβεί από το 1981. Σούπερ το ξεκίνημα των Σπερς στο Wembley, αφού στο 6΄ο Σισοκό πέτυχε το 1-0 και στο 37' ο Ντέλε Αλι σημείωσε το 2-0. Στην επανάληψη ήρθε η ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Αγιού που σκόραρε δυο φορές σε ένα πεντάλεπτο (55', 60'). Από το ντεμπούτο του τον Αύγουστο του 2016 ο Γκανέζος έχει συμμετοχή στα περισσότερα γκολ της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις (10 γκολ, 5 ασίστ). Στο 70' ο Ογκμπόνα ήταν αυτός που διαμόρφωσε το 3-2. Σούπερ και ο γκολκίπερ Αντριαν με φανταστικές επεμβάσεις στο τέλος σε προσπάθειες των Σισοκό, Ντέλε Αλι.

Πρόκριση στα πέναλτι, κράξιμο για τη μπάλα!

Χρειάστηκαν δυο επεμβάσεις του Κλαούντιο Μπράβο στη ρωσική ρουλέτα για να καταφέρει η Σίτι να υπερκεράσει το εμπόδιο της Γουλβς και να προκριθεί στα προημιτελικά του League Cup. Τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση η Μάντσεστερ δε μπόρεσε να σκοράρει, παρά τις ευκαιρίες που είχε με Αγουέρο, Ζεσούς και Τουρέ. Ο Πεπ που έκανε εννέα αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στη Μπέρνλι είδε την ομάδα του στη διαδικασία των πέναλτι να κερδίζει 4-1 με εύστοχες εκτελέσεις των Ντε Μπρόινε, Τουρέ, Σανέ, Αγουέρο. Ωστόσο, μετά το τέλος του ματς, ο Καταλανός τα έχωσε άσχημα για τις μπάλες που χρησιμοποιούνται στη διοργάνωση «Δεν είναι σοβαρή μπάλα αυτή για επαγγελματικό αγώνα, με παίκτες αυτού του επιπέδου. Απλά απαράδεκτη...».

Χαλαρά η Γιουνάιτεντ, παράταση για Αρσεναλ

Ανετη πρόκριση στα προημιτελικά για τη Γιουνάιτεντ, καθώς επικράτησε 2-0 της Σουόνσι στην Ουαλία. Με πολλές αλλαγές ο Μουρίνιο, είδε την ομάδα του να προηγείται στο 21' όταν από ασίστ του Ράσφορντ ο Λίνγκαρντ πέτυχε το 1-0. Η Σουόνσι των οκτώ (!) αλλαγών δεν μπόρεσε να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στη Μάντσεστερ και χαρακτηριστικό είναι πως δεν απείλησε καθόλου. Στο 59' ο Λίνγκαρντ με κεφαλιά από σέντρα του Νταρμιάν διαμόρφωσε το 2-0.

Αντίθετα, η Αρσεναλ... ίδρωσε για να βρεθεί στους «8» του League Cup. Με σούπερ έναν 18χρονο που πέτυχε δυο γκολ, οι Λονδρέζοι έκαναν την ανατροπή κι επικράτησαν 2-1 της Νόριτς στην παράταση. Ο Μέρφι στο 34' άνοιξε το σκορ για τα Καναρίνια. Οι γηπεδούχοι που παρουσιάστηκαν με πολλές αλλαγές δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα. Ο Βενγκέρ πέρασε στο 85' τον Νκετία και ο νεαρός φορ στην πρώτη του επαφή στο 86’ ισοφάρισε 1-1. Μπορεί οι Ζιρού, Γουόλκοτ, Γουίλσιρ να μην ήταν σε θέση να σκοράρουν, αλλά για την Αρσεναλ «καθάρισε» ο 18χρονος, ο οποίος στο 96' με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-1.

Η Λέστερ ήταν εξαιρετική, επικράτησε 3-1 της Λιντς και με τον Πιέλ πλέον στον πάγκο της θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος! Ο Ερνάντες άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, αλλά οι Αλεπούδες με γκολ των Ιεανάτσο, Σλιμάνι και Μαχρέζ πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Με το ίδιο σκορ επικράτησε και η Μπόρνμουθ της Μίντλεσμπρο. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι, προηγήθηκαν με τον Σίμπσον στο 49'. Ο Ταβερνιέ έφερε το ματς στα ίσα στο 56', αλλά σε ένα οκτάλεπτο (75'-83') οι Γουίλσον, Αφόμπε έδωσαν τη νίκη στη Μπόρνμουθ.

Διασυρμός για την Πάλας στο Ashton Gate από τη Μπρίστολ Σίτι με 4-1. Τι και αν τις δυο ομάδες της χώριζε μια κατηγορία, οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί και πήραν εύκολη πρόκριση. Ο Σακό άνοιξε το σκορ για την Πάλας, αλλά πριν το τέλος του α' μέρους είχε γίνει η ανατροπή. Ο Τέιλορ στο 32' πέτυχε το 1-1 και στο 39' ο Ντζούριτς σημείωσε το 2-1. Ο Μπράιαν στο 60' έκανε το 3-1 και ο Ο'Ντόβντα διαμόρφωσε το 4-1.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα