Τότεναμ – Λίβερπουλ 4-1

Γιώργος Καραμάνος
Τότεναμ – Λίβερπουλ 4-1

bet365

Οι Spurs με τον Κέιν να βάζει δύο και να μοιράζει ασίστ, άγγιξαν το τέλειο, διέλυσαν 4-1 τους Reds και αφού ανέβηκαν στη 2η θέση, άφησαν τους ηττημένους στην 8η να αποχαιρετούν και φέτος από νωρίς τον τίτλο.

Εκανε μαγική εμφάνιση. Πραγματικά αυτό που εφάρμοσε η Τότεναμ στο βροντερό 4-1 επί της Λίβερπουλ, ήταν ό,τι πιο στρωτό, κάθετο και άμεσο παιχνίδι που έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια στην Premier League. Το πλάνο του Μαουρίτσο Ποκετίνο βοηθήθηκε στην εφαρμογή του και από την τρύπια άμυνα των φλύαρων Reds. Γενικότερα πάντως αυτό που συνέβη στο «Γουέμπλεϊ», ήταν η αποθέωση του τρελού ρυθμού και του επιθετικού ποδοσφαίρου (ειδικά στα πρώτα 45’), που όμως δεν βγήκε σε καλό στους φιλοξενούμενους.

Ο Κέιν φρόντισε να επιβεβαιώσει για ακόμα μία φορά ότι βρίσκεται πλέον μεταξύ των κορυφαίων σέντερ φορ. Στο 4’ έκανε τρομερή ενέργεια. Βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πρόλαβε και τσίμπησε πριν τον Μινιολέ και πλάσαρε με τη μία με το άλλο πόδι. Στο 12’ από βολέ του Γιορίς, ο Λόβρεν δεν έπιασε την κεφαλιά στο κέντρο. Ο Κέιν του έφυγε από πίσω, έστρωσε παράλληλα χαμηλά στον Σον, που το τελείωσε με ωραίο πλασέ στην κίνηση. Και σα να μην έφτανε αυτό, η βολίδα του Σον (16’) σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Σαλάχ μείωσε (25’) με περίεργο πλασέ και την μπάλα να πηγαίνει δοκάρι και μέσα, αλλά οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να κάνουν λάθη.

LA LIGA 200+ ειδικά στοιχήματα (21+)

Ο Μινιολέ σταμάτησε τον Σον (29’) που δεν πλάσαρε καλά, αλλά στις καθυστερήσεις πριν το ημίχρονο ήρθε το κακό. Γέμισμα από φάουλ, διώξιμο κεφαλιά του Μάτιπ και στο ριμπάουντ ο Ντέλε Αλι σούταρε από το ύψος της περιοχής στη δεξιά πλευρά του Μινιολέ για το 3-1. Στην επανάληψη έπεσε κάπως ο ρυθμός, αλλά πάλι η Τότεναμ σκόραρε (56’). Λάθος διώξιμο του Μινιολέ από σέντρα-φάουλ, ο Φιρμίνο σταμάτησε στη γραμμή το σουτ του Βερτόνγκεν και ο Κέιν στο ριμπάουντ έβαλε το 44ο για το 2017 με την Τότεναμ και την Εθνική, για να βρεθεί και στην κορυφή των σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος με οκτώ.

Ο Γιορίς έκανε εκπληκτική επέμβαση στο 67’ με αντίθετο χέρι και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο στο βολέ του Κοουτίνιο και λίγο αργότερα σταμάτησε το σουτ του Σαλάχ. Αυτές ήταν οι μοναδικές σοβαρές απειλές της Λίβερπουλ, που ήδη στην 8η θέση και στο -133 από την κορυφή, μάλλον αποχαιρετά τον τίτλο για ακόμα μία χρονιά από τόσο νωρίς. Το εντελώς αντίθετο συμβαίνει με τους νικητές, που δείχνουν ικανότατοι να διεκδικήσουν ξανά το τρόπαιο και την επόμενη αγωνιστική πάνε στο Μάντσεστερ για να κοντραριστούν με την Γιουνάιτεντ.

* Η πρώτη νίκη της Τότεναμ επί της Λίβερπουλ από το 2012!

Τότεναμ (Μαουρίτσο Ποκετίνο): Γιορίς, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Σάντσες, Τρίπιερ, Οριέ, Γουίνκς, Ντέ Αλι, Ερικσεν (82' Ντάιερ), Σον (69' Σισοκό), Κέιν (88’ Γιορέντε)

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλop): Μινιολέ, Λόβρεν (30’ Τσάμπερλεϊν), Μάτιπ, Μορένο, Γκόμεζ, Μίλνερ, Χέντερσον, Τσαν (83’ Γκρούγιτς), Κοουτίνιο, Σαλάχ, Φιρμίνο (77’ Στάριτζ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα