Αήττητη επί δύο χρόνια η Κ19 του ΠΑΟΚ! (pics)

Αήττητη επί δύο χρόνια η Κ19 του ΠΑΟΚ! (pics)

Σταύρος Σουντουλίδης
Αήττητη επί δύο χρόνια η Κ19 του ΠΑΟΚ! (pics)

bet365

Το αφιέρωμα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ στην πρωταθλήτρια ομάδα κάτω των 19 ετών, με αφορμή την «επέτειο» των δύο χρόνων δίχως ήττα στο πρωτάθλημα υποδομών.

Επί δύο χρόνια η Κ19 του ΠΑΟΚ παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα υποδομών της Super League. «To αήττητο, τα πρωταθλήματα είναι σημαντικά, είναι επιτεύγματα άξια συγχαρητηρίων, ωστόσο δεν είναι αυτοσκοπός», επισημαίνει με νόημα ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, διευθυντής των «ασπρόμαυρων» ακαδημιών, που και φέτος πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα των κατηγοριών τους.

Ωστόσο για την ομάδα κάτω των 19 ετών είναι ένα σημαντικό γεγονός το αήττητο σερί της από τον Δεκέμβριο του 2017 μέχρι και σήμερα.

Σ’ αυτό το διάστημα κατέκτησε δύο φορές (το ένα με ρεκόρ συγκομιδής βαθμών) το πρωτάθλημα, είχε πλούσια ευρωπαϊκή εμπειρία, ενώ πολλά από τα παιδιά της (Λύρατζης, Μπαλογιάννης, Τσαούσης, Διαμαντής, Γκαργκαλατζίδης, Γαϊτανίδης, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας) έκαναν τα πρώτα επαγγελματικά βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπου η μετάβαση από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα είναι το πιο σημαντικό και συνάμα το πιο δύσκολο πράγμα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά αυτών των ηλικιών.

Πιο αναλυτικά η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ αναφέρει στο αφιέρωμα της:

«Σε διάστημα δύο χρόνων μπορεί κανείς να επιδοθεί σε πληθώρα πραγμάτων. Ας μην το αναλύσουμε… Μπορεί, μεταξύ άλλων, να επιλέξει ότι δεν θα επιτρέψει να ηττηθεί. Κι αυτό, πιστέψτε μας, είναι κάτι επ’ ουδενί τυχαίο, μη ελεγχόμενο ή συμπτωματικό.

Η refuse to lose νοοτροπία της Κ19 του ΠΑΟΚ διαρκεί δύο χρόνια τώρα. Ακόμα κι αν το πιο φυσιολογικό πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι η ήττα – νομοτελειακά συμβαίνει – αυτή η ομάδα έχει προς το παρόν κάθε δικαίωμα να «γιορτάζει» αυτή την επέτειο.

Ηταν 10 Δεκεμβρίου του 2017 όταν η Κ19 υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό για την 14η αγωνιστική της Super League. Ηττήθηκε 1-0. Ηταν η τελευταία φορά που επέτρεψε να συμβεί μέχρι και σήμερα, οπότε συμπληρώνει δύο χρόνια και 59 ματς αήττητη (53 νίκες και έξι ισοπαλίες).

Το πρώτο πρωτάθλημα της εποχής Γκαρσία

Επειτα από εκείνη την …ανάπαυλα με τον Παναθηναϊκό, ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με άλλες 15 νίκες και μία ισοπαλία (εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό). Τη σεζόν 2017-18 ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα με 76 βαθμούς έναντι 71 του Παναθηναϊκού. Συνολικά στο πρωτάθλημα εκείνο η Κ19 νίκησε 24 φορές (πιο ευρεία η νίκη επί της Κέρκυρας με 7-0), αναδείχθηκε ισόπαλη 4 φορές (εκτός με τον Παναθηναϊκό, εκτός με τον Ολυμπιακό, εντός με τον Αστέρα Τρίπολης, εκτός με τον Πανιώνιο) και ηττήθηκε 2 φορές (εντός από τον Ατρόμητο εντός από τον Παναθηναϊκό). Πέτυχε 75 γκολ και δέχθηκε 14.

Πρώτος σκόρερ ήταν Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης με 18 γκολ και ακολούθησε ο Λευτέρης Λύρατζης με 10 και οι Ιλια Μαρκόφσκι και Ζήσης Χατζηστραβός με 8. Στις ασίστ προηγήθηκαν οι Ζήσης Χατζηστραβός και Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης με 8, ο Μάριος Τσαούσης έδωσε 7 και ο Γιώργος Τζοβάρας 5. Πρώτος σε συμμετοχές ήταν ο Λευτέρης Λύρατζης (2.463 λεπτά), δεύτερος ο Ζήσης Χατζηστραβός (2.309 λεπτά) και τρίτος ο Απόστολος Διαμαντής με 2.308 λεπτά.

Back to back με ρεκόρ συγκομιδής βαθμών

Την σεζόν 2018-19 ο Δικέφαλος πέτυχε 28 νίκες και 2 ισοπαλίες (εντός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης και εκτός με τον Αρη). Την πιο ευρεία νίκη του την πέτυχε επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 7-0. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Αντώνης Γαϊτανίδης με 15 γκολ και ακολούθησαν οι Γιώργος Δούμτσης και Δημήτρης Πανίδης με 12 και ο Ζήσης Χατζηστραβός με 10. Πρώτος και σε ασίστ ο Γαϊτανίδης με 12 και ακολούθησαν οι Χατζηστραβός (9), Μπαλογιάννης (7) και Δούμτσης (6). Τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής κατέγραψε ο Μάριος Τσαούσης (2.520) και από κοντά οι Απόστολος Διαμαντής (2.490), Γιάννης Μιχαηλίδης (2.430), Ζήσης Χατζηστραβός (2.190).

Η 19 κατέκτησε, φυσικά, αήττητη το πρωτάθλημα με 86 βαθμούς έναντι 64 της ΑΕΚ. Πέτυχε 85 (!) γκολ και δέχτηκε 20 και έκανε φυσικά, ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στη Super League σε όλα τα πρωταθλήματα των κατηγοριών Κ20 και Κ19 πλέον.

Άλλη ομάδα, ίδιο μέταλλο

Το ίδιο υπέροχα εξελίσσεται μέχρι στιγμής και η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος. Ο ΠΑΟΚ μετρά μέχρι στιγμής 10 νίκες και 3 ισοπαλίες (εκτός με τον Ατρόμητο, εντός με τον Αρη, εκτός με τον Ολυμπιακό), ενώ την πιο ευρεία νίκη του την πέτυχε επί του Πανιωνίου με 6-1. Μέχρι στιγμής έχει πετύχει 31 γκολ κι έχει δεχθεί 7.

Την κούρσα των σκόρερ οδηγεί ο Χρήστος Τζόλης με 11 γκολ και ακολουθούν οι Δημήτρης Πανίδης και Γιώργος Δούμτσης με 6. Στις ασίστ προηγούνται οι Χρήστος Τζόλης και Γιώργος Κούτσιας (3) και έπεται ο Δημήτρης Πανίδης (2). Τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής καταγράφονται από τον Χάρη Τσιγγάρα (980), τον Γιάννη Μιχαηλίδη (973), τον Κυριάκο Γιαξή (867) και τον Πέτρο Καλουτσικίδη (962).

O Πάμπλο Γκαρσία ανέλαβε την ηγεσία του τεχνικού team της Κ19 το 2016, μαζί με τον Απόστολο Παπαβασιλείου. Την σεζόν 2017-18 συνέχισε με τον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ και τον Δημήτρη Ταξίδη και τις δύο τελευταίες αγωνιστικές περιόδους καθοδηγεί την Κ19 μαζί με τον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ.

Ο διευθυντής του PAOK Academy Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος δήλωσε σχετικά με την εντυπωσιακή πορεία της Κ19: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στο τεχνικό team. Είναι μια πρώτης τάξεως αφορμή να υπενθυμίσω την ουσία της φιλοσοφίας μας, που είναι η συνολική εκπαιδευτική διαδικασία αθλητών και χαρακτήρων . Η ισχυρή εκπαίδευση, με κυρίαρχο γνώμονα την κατάρτιση, την γνώση και την ταπεινότητα, που θα δημιουργήσει ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Ειδικά, βέβαια, στο επίπεδο της Κ19 και μόνο σ’ αυτό, είναι πολύ σημαντική η νίκη, καθότι πρόκειται για το τελικό στάδιο προετοιμασίας πριν την είσοδο στο ανδρικό ποδόσφαιρο. Τo αήττητο, τα πρωταθλήματα είναι σημαντικά, είναι επιτεύγματα άξια συγχαρητηρίων, ωστόσο δεν είναι αυτοσκοπός. Πάνω απ’ όλα, αυτό για το οποίο όλοι μοχθούμε είναι η εισαγωγή όσων περισσότερων παιδιών γίνεται, όσο το δυνατόν πιο άρτια προετοιμασμένων – σε επίπεδο εκπαίδευσης και προσωπικότητας – στο ανδρικό ποδόσφαιρο».

Η όμορφη ευρωπαϊκή «περιπέτεια»

Δύο συνεχείς σεζόν πρωταθλήτρια και παράλληλα μια αξιοσημείωτη πορεία στην Ευρώπη και στο UEFA Youth League για την Κ19. Τη σεζόν 2018-19 αντιμετώπισε την ΑΕΛ Λεμεσού (2-1 στην Κύπρο και 2-0 στη Θεσσαλονίκη), την Μινσκ (1-0 στη Λευκορωσία και 2-1 στη Θεσσαλονίκη) και στη συνέχεια αποκλείστηκε από την Τότεναμ στην Τούμπα (0-1) σε ένα αξέχαστο ματς ενώπιον 12.000 θεατών. Μια ανάσα από τους «16» της διοργάνωσης.

Την τρέχουσα περίοδο αντιμετώπισε την FC Bohemian (1-1 στην Ιρλανδία και 1-0 στη Θεσσαλονίκη) και αποκλείστηκε από την Ντιναμό Κιέβου, καθώς ηττήθηκε 3-0 στην Ουκρανία και παρά την τιτάνια προσπάθεια για πρόκριση στην Τούμπα, έμεινε στην ισοπαλία (2-2).

Το προφίλ της Κ19

Την Κ19 για την σεζόν 2019-20 αποτελούν οι:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Χρήστος Ταλιχμανίδης, Κωνσταντίνος Μπαλωμένος

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Γιάννης Μιχαηλίδης , Παναγιώτης Παναγιώτου, Ευστάθιος Τάχατος, Γιώργος Λαγωνίδης, Αϊντίν Ντάικο, Αβεντίς Αβεντισιάν, Πέτρος Καλουτσικίδης, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Κυριάκος Γιαξής

ΜΕΣΟΙ: Βασίλης Γρόσδης, Χάρης Τσιγγάρας , Θωμάς Καραμπέρης, Γιάννης Κωνσταντέλιας, Θόδωρος Πουρναράς, Δημήτρης Τσοπούρογλου, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Γιάννης Πιπιλιάρης, Γιάννης Καράκουτης, Αχιλλέας Σαλαμούρας

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Αντώνης Γαϊτανίδης , Χρήστος Τζόλης, Γιώργος Δούμτσης, Βασίλης Γκορτεζιάνι, Δημήτρης Ξιφιλίνος, Κίμων Κορέας, Δημήτρης Πανίδης, Γιώργος Κούτσιας

Το τεχνικό team αποτελούν οι:

Προπονητής: Πάμπλο Γκαρσία

Βοηθός προπονητή: Μίροσλαβ Σνάουτσνερ

Γυμναστής: Χάρης Κομσής

Προπονητής τερματοφυλάκων: Βασίλης Πετρόπουλος

Αναλυτής video: Γιάννης Αμπατζίδης

Γιατρός: Γιάννης Ουσαντζόπουλος

Φυσικοθεραπευτής: Σταύρος Τερζανίδης

Φροντιστής: Βαγγέλης Μπαμπάτσης

Γενικός αρχηγός: Κώστας Ιωσηφίδης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα