Γκαρσία: «Μακάρι να παίξουν νέοι παίκτες στον ΠΑΟΚ»

Γκαρσία: «Μακάρι να παίξουν νέοι παίκτες στον ΠΑΟΚ»

Gazzetta team
Γκαρσία: «Μακάρι να παίξουν νέοι παίκτες στον ΠΑΟΚ»

bet365

Την πίστη του στο έμψυχο υλικό της Κ19 του ΠΑΟΚ εξέφρασε ο προπονητής της ομάδας, Πάμπλο Γκαρσία, μιλώντας στην εφημερίδα FORZA.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξή του ο Ουρουγουανός πρώην άσος του «Δικέφαλου του Βορρά»:

«Πρόκειται, ουσιαστικά, για δουλειά, που έχει αρχίσει από την περσινή σεζόν. Την περασμένη περίοδο δουλέψαμε με παίκτες μικρότερης ηλικίας στην κατηγορία τους και, φέτος, συνεχίζουμε με τους περισσότερους απ’ αυτούς. Πλέον, μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα, και τι ζητάμε, και τι θέλουμε εμείς σαν ομάδα απ’ αυτούς. Κι αυτοί ανταποκρίνονται στα θέλω μας, έχοντας μεγάλη όρεξη και φιλοδοξίες να διακριθούν. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Νομίζω ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο, αλλά, βέβαια, η δουλειά και η προσπάθεια πρέπει να είναι μια συνεχή διαδικασία. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος, οι απαιτήσεις είναι πολλές κα μεγάλες και κάθε μέρα θα πρέπει οι νέοι παίκτες να βελτιώνονται».

Μιλγουόκι Μπακς – Ντιτρόιτ Πίστονς με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Σε ποιους άλλους τομείς δίνετε μεγάλο βάρος στην καθημερινή δουλειά;

«Όλοι οι παίκτες μου δουλεύουν για την ομάδα, όλοι βαδίζουν στον ίδιο δρόμο, είναι κάτι που το κάνουν συνειδητά. Και η δική μας δουλειά δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο, αλλά και με την ανθρώπινη συμπεριφορά, το σεβασμό, την ταπεινότητα. Κι αυτά είναι εξίσου σημαντικά για έναν νέο ποδοσφαιριστή, για έναν νέο άνθρωπο. Και είμαι χαρούμενος που έχουμε στην ομάδα μας καλά παιδιά, που καταλαβαίνουν τι ζητάω απ’ αυτούς».

Δύο από τους παίκτες της Κ-19, οι Λύρατζης και Μπαλογιάννης, έκαναν ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα στον αγώνα κυπέλλου με τον Αήττητο Σπάτων. Μπορεί να έχουν κι άλλες ευκαιρίες στο άμεσο μέλλον;

«Οι νεαροί σε ηλικία ποδοσφαιριστές αποτελούν το μέλλον του ποδοσφαίρου. Και δεν ήταν σημαντικό μόνο για τους Λύρατζη και Μπαλογιάννη, αλλά και για τους υπόλοιπος παίκτες της Κ-19, που διαπιστώνουν στην πράξη ότι οι άνθρωποι της πρώτης ομάδας τους βλέπουν και τους παρακολουθούν. Έχουμε καλούς νέους παίκτες και καλούς χαρακτήρες παικτών. Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τον όρο ‘ταλέντο’. Το σίγουρο είναι ότι δεν μας αρκεί να έχουμε δύο - τρεις νέους ποδοσφαιριστές με καλές προοπτικές για το μέλλον, αλλά πολύ περισσότερους. Αυτή είναι η δουλειά που μου αρέσει να κάνω, να βοηθώ όλους τους παίκτες να βελτιώνονται. Μακάρι να δοθούν στο μέλλον κι άλλες ευκαιρίες σε παίκτες της Κ-19 να παίξουν με την πρώτη ομάδα».

Πώς περιμένετε το παιχνίδι με την Τότεναμ για τα πλέι οφ του Γιουθ Λιγκ; Είναι και μια ευκαιρία να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σε υψηλό επίπεδο;

«Όλοι ξέρουμε ότι οι αγγλικές ομάδες, ακόμη και σε επίπεδο νέων, είναι πολύ καλές. Μαζί με τον Άγιαξ και την Μπαρτσελόνα, διαθέτουν εξαιρετικές ακαδημίες, με πολύ καλή οργάνωση. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα η πιο μεγάλη ομάδα, γι’ αυτό και είναι ωραίο, το άθλημα με το οποίο ασχολούμαστε. Εμείς προχωράμε βήμα - βήμα, με σκοπό σε κάθε παιχνίδι να παρουσιαζόμαστε και πιο βελτιωμένοι, να αποκτούμε καλύτερο ρυθμό. Γιατί, ξέρετε, η διαφορά μας με τις καλές ευρωπαϊκές ομάδες είναι ο υψηλός ρυθμός, με τον οποίο αγωνίζονται. Θα… πολεμήσουμε με την Τότεναμ, κι ό,τι βγει».

«Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό δρόμο. Αυτό βλέπω. Έχουμε καλή ομάδα, έχει διανύσει πολύ καλή πορεία. Έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πετύχει το μεγάλο στόχο, αυτόν που λείπει εδώ και πολλά χρόνια και τον περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία ο φίλαθλος κόσμος του. Αλλά, φυσικά, ακόμη δεν έχει κριθεί κάτι οριστικά. Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια μπροστά μας, έχει ακόμη λίγο… βρωμιά από γύρω-γύρω και θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι μέχρι την εξασφάλιση του στόχου».

Τι περιμένετε από τη νέα χρονιά του 2019;

«Να έχουμε ειρήνη και υγεία για όλον τον κόσμο. Να μην υπάρχει αδικία… Όλα τα άλλα, έρχονται σε δεύτερη μοίρα».

 

Τελευταία Νέα