Ο ΠΑΟΚ «ανοίγει φτερά» και στον Καναδά

Ο ΠΑΟΚ «ανοίγει φτερά» και στον Καναδά

Gazzetta team
Ο ΠΑΟΚ «ανοίγει φτερά» και στον Καναδά

bet365

Ο «Δικέφαλος» αγκαλιάζει την ομογένεια του Καναδά, με τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο να κάνει το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη των ασπρόμαυρων ακαδημιών.

Ο διευθυντής των ακαδημιών βρέθηκε στον Καναδά και εξήγηση το αναπτυξιακό πλάνο των Τμημάτων Υποδομής του ΠΑΟΚ.

Πιο αναλυτικά η ασπρόμαυρη ΠΑΕ αναφέρει:

«Υπάρχουν περιοχές αχαρτογράφητες – σε κάποια πεδία και δη στο ποδοσφαιρικό – που οφείλει κανείς να εξερευνήσει, με γνώμονα τη διάθεση για ανάπτυξη, τη δίψα για το επόμενο βήμα. Υπό αυτό το πρίσμα ο διευθυντής των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος ταξίδεψε στον Καναδά. Και μ’ αυτήν ακριβώς τη διάθεση μοιράστηκε το αναπτυξιακό πλάνο των Τμημάτων Υποδομής του ΠΑΟΚ.

Στο Μόντρεαλ και στο Τορόντο το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε πρώιμο μεν, μα γόνιμο έδαφος εξέλιξης. Ο σκοπός της προσέγγισης είναι διττός. Το ποδόσφαιρο προέχει, το συναίσθημα, ο δεσμός με την ομογένεια συμπληρώνει την εικόνα. Δεν είναι εύκολο – λόγω απόστασης προφανώς – μα υπάρχει διάθεση εκατέρωθεν να βρεθούν όλοι οι άξονες που θα επιφέρουν μια στερεή, προσοδοφόρα συνεργασία.

Η πρώτη επαφή έγινε από το ενεργό μέλος των βετεράνων του ΠΑΟΚ και scouter στην Πελοπόννησο Αντώνη Μαυρέα . Ακολούθησε το περασμένο καλοκαίρι το φιλικό των βετεράνων του ΠΑΟΚ και η θερμή υποδοχή από τους ομογενείς και πλέον ο κ. Πουρλιοτόπουλος είχε την ευκαιρία να αναπτύξει δια ζώσης την φιλοσοφία της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ και φυσικά, την τεχνογνωσία της.

Το 50% των παιδιών στις ακαδημίες και των δύο πόλεων είναι Ελληνες. Το σύνολο συμπληρώνει μια πολυπολιτισμική ομάδα παιδιών που διψούν για ποδόσφαιρο, που διψούν για ΠΑΟΚ… Ηδη στο Τορόντο λειτουργεί πιλοτικά συνεργαζόμενη ακαδημία με τον ΠΑΟΚ και στόχος είναι να «χτιστεί» από την αρχή, βάσει του μοντέλου εκπαίδευσης που ακολουθείται στα Τμήματα Υποδομής του Δικέφαλου.

Ο άμεσος στόχος είναι να διεξαχθούν camp τόσο στο Μόντρεαλ, όσο και στο Τορόντο, το καλοκαίρι του 2018 με τον τρόπο του ΠΑΟΚ, τον τρόπο εκπαίδευσης προπονητών και παιδιών που εφαρμόζει ο Δικέφαλος στα προπονητικά του κέντρα ανά την Ελλάδα».

 

Τελευταία Νέα