Το απόλυτο «6 στα 6» της Nike στο Μουντιάλ (pics & vid)

Αντώνης Σαούλης
Το απόλυτο «6 στα 6» της Nike στο Μουντιάλ (pics & vid)

bet365

To gazzetta.gr καταγράφει τον θρίαμβο της Nike στο Παγκόσμιο Κύπελλο ρίχνοντας μετά από αρκετά χρόνια την κυριαρχία της Adidas.

Τέσσερα χρόνια πριν στο Μαρακανά της Βραζιλίας δύο έθνη βρίσκονταν στον τελικό για το τρόπαιο από χρυσό 18 καρατίων. Γερμανία και Αργεντινή είχαν την αγωνία τους όμως υπήρχε και αυτή που ήδη μετρούσε κέρδη και θα ήταν κερδισμένη ότι κι αν γινόταν στα 90 λεπτά (αποδείχτηκε ότι χρειάζονταν 120 τελικά) του τελικού. Η Adidas στο δικό της clasico με τη Nike ήταν η απόλυτη νικήτρια!

Στο τέλος της διοργάνωσης μετρούσε μόνο νίκες παρά το γεγονός ότι η Nike μπήκε στο συγκεκριμένο τουρνουά με την (ίσως) καλύτερη ποδοσφαιρική διαφήμιση όλων των εποχών («winner stays on»), έχοντας κλασικά την Εθνική Βραζιλίας η οποία φάνταζε το απόλυτο φαβορί μιας κι έπαιζε εντός έδρας και με τους Κριστιάνο, Νέιμαρ να είναι τα απόλυτα πρόσωπα για την καμπάνια τους.


Ομως η Adidas βρήκε πάλι τον τρόπο. Οπως το έκανε από το 2006 και μετά. Να κυριαρχεί στο τουρνουά που σπονσοράρει. Το Μουντιάλ του 2014 έκλεισε για την Adidas έχοντας:
Τη νικήτρια: Γερμανία
Τη φιναλίστ: Αργεντινή
Τον καλύτερο παίκτη του τουρνουά: Μέσι
Τον πρώτο σκόρερ: Χάμες Ροντρίγκεζ
Τον καλύτερο τερματοφύλακα: Νόιερ
Τον καλύτερο νέο παίκτη: Πογκμπά

Με τι έμεινε η Nike από εκείνο το τουρνουά; Με τον Μάριο Γκέτσε. Τον σκόρερ του μοναδικού τέρματος στον τελικό ο οποίος είχε και τον μικρότερο χρόνο στην διαφήμιση της Nike πριν αρχίσει το Μουντιάλ!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 ήταν η κορύφωση της Adidas η οποία συνέχισε το... σάρωμα μετά και το 2010. Τότε τουλάχιστον η Nike είχε ως φιναλίστ την Ολλανδία αλλά στο τέλος η Adidas μετρούσε την κάτοχο του τροπαίου (Ισπανία), τον καλύτερο παίκτη (Φορλάν), τον πρώτο σκόρερ (Μίλερ), τον καλύτερο τερματοφύλακα (Κασίγιας) και τον καλύτερο νέο παίκτη (Μίλερ ξανά).

Τελευταίο Μουντιάλ που η Nike έδειχνε ότι μπορεί να κοντράρει την Adidas ήταν το 2002. Οταν και η Βραζιλία κατάφερνε να πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο κόντρα στην Γερμανία της Adidas. Ακόμα στο επόμενο του 2006 ήταν η Puma που είχε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια (Ιταλία) με την Αdidas να σαρώνει όλα τα ατομικά βραβεία με τους παίκτες που είχε υπό την... σκεπή της.

Το Μουντιάλ της Ρωσίας
Χωρίς τις τεράστιες διαφημιστικές καμπάνιες (πάντα σε σχέση με άλλα χρόνια και κυρίως σε σχέση με το Μουντιάλ της Βραζιλίας) Adidas και Nike ρίχτηκαν στο δικό τους clasico έχοντας ως πρώτες μούρες τα αστέρια τους. Μέσι από την μία αλλά με την προβληματική Αργεντινή. Κριστιάνο από την άλλη αλλά με των περιορισμένων δυνατοτήτων Πορτογαλία. Η Αdidas στην προσπάθειά της να μπει ακόμα πιο δυναμικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο έβαλε όλους τους αστέρες της σ' ένα διαφημιστικό σποτ προσθέτοντας αστέρες του παρελθόντος στο Here to Create.

Πέρα από τα πρόσωπα όμως οι πραγματικές ναυαρχίδες των εταιρειών ήταν η Βραζιλία και η Γαλλία από τη μία μεριά (Nike) και η Γερμανία με την Ισπανία από την άλλη (Adidas)...

Ηταν τέτοιος ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρείες που... έπεσαν στην γκέλα να προμοτάρουν τους δύο σταρ τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως βλέπετε στην φωτογραφία!

Στο τέλος όμως ήταν η Nike αυτή που όχι μόνο κυριάρχησε αλλά για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία των Μουντιάλ τα πήρε όλα! Εφτασε στα ημιτελικά με τρεις ομάδες (Γαλλία, Κροατία, Αγγλία) με τους περισσότερους αστέρες που σπονσοράρει να είναι οι πρωταγωνιστές του τουρνουά. Την ίδια ώρα η Adidas έψαχνε με το... τουφέκι πρωταγωνιστές και εν τέλει με το Μουντιάλ να ολοκληρώνεται παρουσίασε ως star icon τους Πολ Πογκμπά και Εν Κολό Καντέ.

Η Nike μετά από 16 χρόνια έχει ξανά Παγκόσμια Πρωταθλήτρια «κλέβοντας» ουσιαστικά την Γαλλία πριν από μερικά χρόνια από την Adidas. Είχε και την φιναλίστ Κροατία αλλά ταυτόχρονα είχε:
Τον καλύτερο παίκτη: Μόντριτς
Τον πρώτο σκόρερ: Κέιν
Τον καλύτερο νέο παίκτη: Μπαπέ
Τον καλύτερο τερματοφύλακα: Κουρτουά

Το απόλυτο «6 στα 6» για τη Nike η οποία σε συνδυασμό με το Μουντιάλ είχε και τον απόλυτο σταρ της να πραγματοποιεί την μεταγραφή του καλοκαιριού.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γινόταν παγκόσμιο viral επειδή θα πήγαινε από την Ρεάλ στην Γιουβέντους. Στην Γιουβέντους που την ντύνει η Adidas...
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα