Το 5ο Mundial που γίνεται... Euro στα ημιτελικά

Gazzetta team
Το 5ο Mundial που γίνεται... Euro στα ημιτελικά

bet365

Μετά τον αποκλεισμό της Βραζιλίας από το Βέλγιο, το Mundial της Ρωσίας έγινε το 5ο στην ιστορία που στα ημιτελικά βρίσκονται τέσσερις ευρωπαϊκές ομάδες.

Νωρίτερα, η Γαλλία νίκησε 2-0 την Ουρουγουάη και την άφησε εκτός συνέχεια και το Βέλγιο... τελείωσε τους Λατινοαμερικάνους με το 2-1 σε βάρος της Βραζιλίας. Οι δύο αποκλεισμοί έστειλαν στα ημιτελικά του τουρνουά της Ρωσίας μόνο ομάδες από την Ευρώπη και αυτό είναι κάτι το οποίο συμβαίνει για μόλις 5η φορά στην κορυφαία διοργάνωση. Οι Τρικολόρ θα παίξουν με τους Κόκκινους Διαβόλους του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ και στο άλλο μέρος του ταμπλό, που λένε και στο τένις, είναι τα ζευγάρια Αγγλία - Σουηδία και Κροατία - Ρωσία, οπότε το μόνο που μένει να δούμε είναι αν θα έχουμε νέο κάτοχο ή κάποια από Βέλγιο, Κροατία, Σουηδία, Ρωσία, θα κατακτήσουν τον τίτλο για πρώτη φορά ή μια από τις Γαλλία / Αγγλία θα βάλει δεύτερο βαρύ ασημικό στην τροπαιοθήκη.

Η ιστορία άρχισε να γράφεται το 1934 στην Ιταλία. Η διοργανώτρια έπαιξε με την Τσεχοσλοβακία στα ημιτελικά και αφού νίκησε με 2-1 βρήκε στον τελικό την Γερμανία που είχε αποκλείσει την Αυστρία (3-2). Ηταν η πρώτη φορά που τέσσερις ευρωπαίες είναι στους «4» και οι Azzurri πανηγύρισαν την πρώτη τους κούπα.

Χρειάστηκε να περάσουν 32 χρόνια για να δούμε κάτι ανάλογο. Και όταν βρέθηκε ξανά 4άδα από Ευρώπη, η διοργανώτρια κατέκτησε τον τίτλο. Η Αγγλία νίκησε στα ημιτελικά 2-1 την Πορτογαλία και η Δυτική Γερμανία με το ίδιο σκορ τη Σοβιετική Ενωση. Στον τελικό οι Αγγλοι νίκησαν με 4-2 τους Δυτικογερμανούς σε ένα ματς με το γκολ του Τζεφ Χαρστ που συζητιέται μέχρι σήμερα.

Το 1982 στην Ισπανία ήταν η τρίτη φορά, σε μια διοργάνωση στην οποία στα ημιτελικά πήγαιναν οι ομάδες που θα επιβίωναν από δύο φάσεις ομίλων. Ιταλία - Πολωνία ήταν ο ένας ημιτελικός και η Squadra Azzurra νίκησε με 2-0 ενώ η Δυτική Γερμανία μετά το 3-3 με την Γαλλία, πέρασε στα πέναλτι. Η Ιταλία κατέκτησε τότε τον τίτλο με 3-1 κόντρα στην Manschaft.

Την τέταρτη και τελευταία φορά - μέχρι σήμερα - που είδαμε ευρωπαϊκή 4άδα, η Ιταλία κατάκτησε ξανά τον τίτλο. Τότε η ομάδα του Μαρσέλο Λίπι απέκλεισε στην παράταση στους «4» τη διοργανώτρια, Γερμανία, με 2-0 και στον άλλο ημιτελικό η Γαλλία πέρασε με 1-0 κόντρα στην Πορτογαλία για να πανηγυρίσουν οι Azzurri ξανά με το πέναλτι του Γκρόσο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα