H Bραζιλία του παρόντος vs της Βραζιλίας του παρελθόντος! (Poll)

H Bραζιλία του παρόντος vs της Βραζιλίας του παρελθόντος! (Poll)

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος... καταριέται το ζευγάρωμα που έβγαλε το ματς Βραζιλία – Βέλγιο στους «8» και προσπαθεί να βγάλει το νικητή της συνάντησης.

Αναμφίβολα οι πιο εντυπωσιακές ομάδες του Μουντιάλ ως τώρα είναι η Βραζιλία και το Βέλγιο, μαζί με την Ουρουγουάη και δυστυχώς τα ζευγαρώματα της διοργάνωσης έφεραν τις δύο πρώτες Εθνικές να τεθούν αντιμέτωπες στους «8» σε ένα ματς που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο τελικός της διοργάνωσης. Κρίμα για το Μουντιάλ, κρίμα για όλους εμάς τους φίλους του ποδοσφαίρου που θα χάσουμε από τώρα μία από τις δύο ομάδες. Το ποια θα είναι αυτή βέβαια, σηκώνει μεγάλη συζήτηση...

Η Βραζιλία συνεχίζει και στα γήπεδα της Ρωσίας να έχει όλα τα στοιχεία που παρουσίασε στην προκριματική φάση και την έχουν κάνει διαφορετική από τις... Βραζιλίες του παρελθόντος. Ο Τίτε παρότι έχει πολλούς σπουδαίους επιθετικογενείς παίκτες, δημιούργησε μία ομάδα που ξεκινά το παιχνίδι της από την άμυνα.

Ξεχάστε τη Βραζιλία που έριχνε το βάρος στο ταλέντο των παικτών της και στην επίθεση και υποδεχτείτε την... ευρωπαϊκή Βραζιλία που προτιμά πρώτα να μην δέχεται γκολ και μετά να σκοράρει.

Με τέσσσερις παίκτες πάντα στην άμυνα, με ενισχυμένο κέντρο με παίκτες που καταπίνουν χιλιόμετρα και με τον Ζεζούς μοναδικό προωθημένο, συνεχίζει τον εκπληκτικό απολογισμό των προκριματικών, όταν σε 18 ματς δέχθηκε μόνο 11 γκολ. Το ίδιο τώρα και στη Ρωσία, όπου σε πέντε ματς, μετρά ένα μόνο γκολ στην εστία του σοβαρού Αλισον που αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια της Σελεσάο.

Από τη στιγμή που δέχεται γκολ με το σταγονόμετρο, η Βραζιλία έχει την ευχέρεια να πετυχαίνει τόσα γκολ, όσα χρειάζεται για να πάρει τη νίκη. Μάλιστα έχει έναν σχετικά μονότονο αλλά αποτελεσματικό τρόπο να σκοράρει, οργανώνοντας τις επιθέσεις στις πλευρές που ο αντίπαλος έχει εκείνη τη στιγμή με αριθμητικό μειονέκτημα και βγάζοντας πάσα στην απέναντι πλευρά, όπου ένας Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής θα είναι μόνος και θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Θυμηθείτε τα δύο γκολ κόντρα στο Μεξικό.

Και βέβαια η πλειοψηφία των τερμάτων της Σελεσάο είναι από επαφές της μπάλας μέσα στην περιοχή κάτι που γνωρίζουν οι αντίπαλοι δεν κατάφεραν ακόμα να σταματήσουν. Αν προσθέσουμε και την κλάση ενός Νεϊμάρ, ενός Κουτίνιο ή και των Μαρσέλο και Γουϊλιαν, που κάνουν τη διαφορά όταν χρειάζεται, δίκαια η Σελεσάο θεωρείται φαβορί για το Μουντιάλ.

Αυτή η ομάδα λοιπόν, μπορεί να μην συναρπάζει όσο άλλες Βραζιλίες που είδαμε στο παρελθόν σε Παγκόσμια Κύπελλα, αλλά έχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Και απέναντι της έχει στο επόμενο ματς, μία Βραζιλία του παρελθόντος! Χωρίς ίχνος υπερβολής, το Βέλγιο έχει όλα τα στοιχεία που βλέπαμε παλιότερα από την ομάδα της Νότιας Αμερικής.

Απίστευτο ταλέντο, παίκτες με τεράστια κλάση, σχετικά άναρχο παιχνίδι, αλλά με αχίλλειο πτέρνα την άμυνα. Δείτε τα δύο γκολ των Ιαπώνων, μπήκαν ουσιαστικά από τον άξονα, με τους Ιάπωνες να μην συναντούν υπολογίσιμη αντίσταση, ειδικά για επίπεδο Μουντιάλ. Αν εξαιρέσεις την άμυνα, πολλοί πιστεύουν ότι ποιοτικά οι Βέλγοι είναι ανώτεροι από τους Βραζιλιάνους.

Ωστόσο το ποδόσφαιρο, όπως φαίνεται ξεκάθαρα σε αυτή τη διοργάνωση, είναι ομαδικό άθλημα όπου υερτερεί η συνολική δουλειά έναντι του ατομικού ταλέντου.

Και για αυτό το λόγο, θα δώσω προβάδισμα στον προημιτελικό στη Βραζιλία...

Εσείς;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος