H ώριμη Βραζιλία είναι το φαβορί, στο πιο δίκαιο Μουντιάλ...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
H ώριμη Βραζιλία είναι το φαβορί, στο πιο δίκαιο Μουντιάλ...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για ένα ποδοσφαιρικά δίκαιο Παγκόσμιο Κύπελλο που ως τώρα επιβραβεύει αυτούς που πρέπει και μας επιβεβαιώνει ότι η Σελεσάο είναι το Νο1 φαβορί για να το σηκώσει...

Η Αργεντινή πήγε σπίτι της. Δικαίως, αφού ήταν μία από τις χειρότερες εκδόσεις Αργεντινής που είδαμε ποτέ. Πάλι καλά που κατάφερε να φύγει παίζοντας ένα μεγάλο ματς κόντρα στους Γάλλους και δεν έφυγε από τους ομίλους, όπως θα μπορούσε να έχει συμβεί.

Αντίθετα το πιθανότατα πληρέστερο ρόστερ αυτού του Μουντιάλ (αναφέρομαι και στους 23 και όχι στην πρώτη ενδεκάδα) έφτασε στα προημιτελικά και θα δούμε μέχρι που θα φτάσει. Απολύτως δίκαιο και για την Γαλλία και για την Αργεντινή, μαζί με την οποία μοιραία αποχώρησε και ο Μέσι, που ακόμη κι' αν ήταν καλός, αυτό το συνονθύλευμα δεν θα μπορούσε να το πάει πουθενά. Κανείς δεν θα μπορούσε να το πάει πουθενά.

Οπως δεν μπόρεσε να πάει μακριά την Πορτογαλία ο Κριστιάνο. Ο Φερνάντο Σάντος δεν μπόρεσε να εμφανίσει μία Πορτογαλία της δικής του φιλοσοφίας, και μια ομάδα του Σάντος που δεν αμύνεται σωστά δεν μπορεί να πάει πουθενά. Πήγε μέχρι τους 16 και αποκλείστηκε από την πολύ καλύτερη και σαφώς ανώτερη Ουρουγουάη. Παίκτες με την ποιότητα ή την προσωπικότητα του Γοδίν του Καβάνι και του Σουάρες, ομάδες των... κυβικών της Ουρουγουάης έχουν ελάχιστες ή και καμία. Μόνο το Βέλγιο, ούτε καν η Κροατία, σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το Γαλλία – Ουρουγουάη ίσως να αποδειχτεί ο καλύτερος προημιτελικός του φετινού Μουντιάλ.

Δικαίως δεν πήγε πουθενά και η Ισπανία. Οχι επειδή έδιωξε τον προπονητή της παραμονές της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά επειδή ποτέ και σε κανένα ματς δεν μας έδειξε τίποτα σπουδαίο. Το “καλό” της ματς, ήταν το 3-3 με την προβληματική ανασταλτικά Πορτογαλία. Οπως έγραψε και ο Σεσκ η Ισπανία εφάρμοσε το τίκι τάκα για να αμυνθεί και όχι για να παίξει και όταν αυτό συμβαίνει πας σπίτι νωρίτερα απ' όσο φανταζόσουν. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο οι Ρώσοι που τους απέκλεισαν, αλλά είχαν τον ενθουσιασμό των διοργανωτών, την στήριξη της κερκίδας και πάνω απ' όλα για τα κυβικά τους, έχουν παρουσιάσει πολύ δεμένο σύνολο.

Δίκαιη, όσο δίκαιη μπορεί να είναι μία πρόκριση στα πέναλτι, και αυτή της Κροατίας σε βάρος της Δανίας. Εν τέλει πέρασε η πιο ποιοτική ομάδα, δεν υπήρχαν διαφορές στο μεταξύ τους ματς, αλλά τουλάχιστον οι Κροάτες είχαν κάνει μία μεγάλη νίκη στον όμιλο, εκείνο το εντυπωσιακό 3-0 με την Αργεντινή και ταξίδεψαν στους 16 με το απόλυτο 3 στα 3, ενώ οι Δανοί δεν μας είχαν εντυπωσιάσει στη φάση των ομίλων. Οχι ότι θα ήταν άδικο να περάσουν οι Δανοί, έτσι όπως κύλησε το μεταξύ τους ματς, αλλά οι Κροάτες προκρίθηκαν ίσως και γιατί μπορούν να μας προσφέρουν περισσότερα στη συνέχεια. Αν υπάρχει ένας αδικημένος σε αυτό το Μουντιάλ ως τώρα, αυτός είναι ο Σμάιχελ, κανείς άλλος...

Χωρίς δεύτερη κουβέντα δίκαιη και η επικράτηση της Βραζιλίας κόντρα στο Μεξικό. Μία Βραζιλία που σε κάθε ματς επιβεβαιώνει πόσο σοβαρή είναι και πόσο ευρωπαϊκή έκδοση του βραζιλιάνικου ταλέντου έχει παρουσιάσει ο Τίτε. Και είναι δουλειά τουλάχιστον δύο ετών αυτή, όχι τωρινή. Κάθε φορά που την βλέπεις καταλαβαίνεις πόσο μεγάλο φαβορί είναι για την κατάκτηση του τροπαίου. Σπουδαίο σύνολο, με μεγάλη ισορροπία στο παιχνίδι της, ομάδα που δύσκολα δέχεται γκολ και που έχει και τα απαραίτητο ταλέντο. Αν ο Νεϊμάρ βρει και τον ρόλο του αντιληφθεί ότι δεν χρειάζεται να τα κάνει όλα μόνος του γιατί παίζει σε μία ομάδα που είναι εξαιρετική, τότε ίσως μόνο οι Γάλλοι να μπορούν να τους αμφισβητήσουν...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.