Νιγηρία - Ισλανδία 2-0

Δημήτρης Ρούσσος
Νιγηρία - Ισλανδία 2-0

bet365

Απ' την Αφρική με αγάπη! Με 2 γκολ του Μούσα, η Νιγηρία νίκησε με 2-0 την Ισλανδία, μπήκε γερά στο κόλπο της πρόκρισης, αλλά έδωσε... οξυγόνο παραμονής στο Μουντιάλ και στην Αργεντινή. «Φωτιά» τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής!

Το παιχνίδι «έκαιγε» τόσο αυτούς που έπαιζαν, όσο και την Αργεντινή, αφού ήλπιζε στην ισοπαλία ή τη νίκη των Νιγηριανών, για να μπορεί να διεκδικήσει ρεαλιστικές πιθανότητες για την πρόκριση στους 16, όπερ και εγένετο. Οι «σούπερ αετοί» νίκησαν κατά κράτος τους «Βίκινγκς» και το τελικό 2-0 τους βάζει στο παιχνίδι της πρόκρισης, με την τελευταία αγωνιστική να αναμένεται «καυτή»!

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τους Νιγηριανούς να έχουν την κατοχή της μπάλας (58-42%), αλλά όχι και την ουσία στο παιχνίδι τους. Αντίθετα, οι Ισλανδοί υστερούσαν στις μονομαχίες και στον ρυθμό, ωστόσο βρήκαν δυο φάσεις, μια με τον Σίγκουρντσον (5’) και μια με τον Μπγιάρνασον (34’), δίχως όμως να ανησυχήσουν έντονα τον Ουζόχο. Μέχρι το 45ο λεπτό και το σφύριγμα της λήξης του α’ μέρους, δεν υπήρξε κάτι άλλο αξιομνημόνευτο.

Ακριβώς το αντίθετο συνέβη στην επανάληψη, όπου οι παίκτες του Ρορ επέβαλαν απολύτως τις διαθέσεις τους και έβαλαν τους Ισλανδούς να τους κυνηγούν, αλλά να μην τους φτάνουν! Μόλις στο 49’ μάλιστα μπήκαν σε θέση «οδηγού», με τον Μούσα να κοντρολάρει εντυπωσιακά τη σέντρα του Μόουζες από δεξιά και με δυνατό σουτ να ανοίγει το σκορ!

Στο 57’ ο Εντιντί με πολύ δυνατό σουτ από μακριά ανάγκασε τον Χάλντορσον σε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ, ωστόσο ο Ισλανδός τερματοφύλακας δεν κατάφερε να αντιδράσει στο 75’. Τότε ο Μούσα, που έγινε ο πρώτος Νιγηριανός που σκοράρει σε δυο διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα, πήρε τη μπάλα από βαθιά μπαλιά στα αριστερά, διέσυρε τον Σέβαρσον, πέρασε και τον Χάλντορσον και σε κενή εστία «έγραψε» το 2-0!

Έκτοτε το παιχνίδι είχε αποκτήσει ξεκάθαρο «αφεντικό» κι αυτό δεν άλλαξε ούτε μετά το 83’, όταν ο Εμπουέχι ανέτρεψε αφελώς τον Φινμπόγκασον στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε το σημείο του πέναλτι, αφού επιβεβαίωσε την αρχική του απόφαση στο VAR. Ωστόσο ο Σίγκουρντσον, που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ, αστοχώντας χαρακτηριστικά.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τη Νιγηρία να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη και να περιμένει το παιχνίδι με την… ανακουφισμένη Αργεντινή, ώστε να διεκδικήσει το θαύμα της πρόκρισης στη φάση των 16! Αντίθετα, οι Ισλανδοί πρέπει να νικήσουν την Κροατία, ώστε να έχουν ελπίδες ακόμα κι αν η «αλμπισελέστε» πάρει το «τρίποντο» κόντρα στους Αφρικασούς.

Οι συνθέσεις:

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ουζόχο, Μπαλόγκουν, Τροστ Εκόνγκ, Ομερούο, Μόουζες, Εντίντι, Όμπι Μίκελ, Ετέμπο (91’ Ιβόμπι), Ιντόγου (46’ Εμπουέχι), Μούσα, Ιχεανάτσο

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Σάβαρσον, Άρνασον, Σίγκουρντσον (65’ Ίνγκασον), Μάγκνουσον, Γκίσλασον, Σίγκουρντσον, Γκούναρσον (87’ Σκούλασον), Μπιάρνασον, Φινμπόγκασον, Μπόντβαρσον (71’ Σιγκούρντασον)

H βαθμολογία:

1. Κροατία 6 (5-0)

2. Νιγηρία 3 (2-2)

3. Ισλανδία 1 (1-3)

4. Αργεντινή 1 (1-4)

Το πρόγραμμα (Τρίτη 26 Ιουνίου)

Νιγηρία - Αργεντινή (21:00)

Ισλανδία - Κροατία (21:00)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα