Βραζιλία - Κόστα Ρίκα 2-0

Βραζιλία - Κόστα Ρίκα 2-0

bet365

Ηταν κακή, άτυχη, έπεσε πάνω στον τρομερό Κέιλορ Νάβας, αλλά τελικά η Σελεσάο βρήκε δύο γκολ (Κουτίνιο, Νεϊμάρ) στις καθυστερήσεις και με το 2-0 επί της Κόστα Ρίκα, πανηγύρισε για πρώτη φορά σε αυτό το Μουντιάλ.

Η Σελεσάο έχει καταγράψει άπειρα στατιστικά και κορυφές στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Ωστόσο, για να νικήσει την Κόστα Ρίκα, χρειάστηκε κάτι που δεν της είχε συμβεί ποτέ ξανά: να σκοράρει νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις. Η ομάδα του Τιτέ ήταν μπλοκαρισμένη, κακή, είχε ατυχίες, άσχημα τελειώματα κι απέναντί της έναν εκπληκτικό Κέιλορ Νάβας, που όμως δεν έντεξε στο φινάλε να παίζει το... μόνος μου και όλοι σας. Στο 91' και στο 97' οι Βραζιλιάνοι βρήκαν τις λύσεις και με το 2-0 πήραν το πρώτο τρίποντό τους στα γήπεδα της Ρωσίας.

Το ξεκίνημα είχε πολύ άγχος για την Βραζιλία μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας και οι Κοσταρικανοί ήταν τέλεια κλεισμένοι πίσω. Εκείνοι μάλιστα έχασαν και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Μπόρχες (13'). Χρειάστηκε περάσει το α' μέρος και να φτάσουμε στο 48' για να δούμε σοβαρή επίθεση της Σελεσάο, εμ τον Νάβας να κατεβάζει ρολά σε διπλή επέμβαση. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Γκάμπριελ Ζέσους σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ακόστα έσωσε πάνω στη γραμμή.

Στο 56' ο Νάβας σταμάτησε τον Νεϊμάρ, με τον τελευταίο να αστοχεί από τέλεια θέση (72'). Ο σούπερ σταρ της Παρί πήρε πέναλτι για τράβηγμα (78'), αλλά ο διαιτητής το πήρε πίσω μετά από εξέταση στο VAR. Τελικά φτάσαμε στο 91' και εκεί ο Κουτίνιο με το μυτάκι πρόλαβε να δώσει τη λύση. Στο 97' βρήκε εξ επαφής δίχτυα και ο Νεϊμάρ και ηρέμησαν όλοι. Ωστόσο, ακόμα και με αυτή τη λύτρωση το να δούμε την Βραζιλία να χορεύει σάμπα, απέχει τρομερά σε αυτό το ξεκίνημα του Μουντιάλ, καθώς ακόμα ψάχνεται και δεν λειτουργεί καθόλου καλά.

Οσο για τη μαχητική Κόστα Ρίκα, έγινε η πέμπτη χώρα που αποχαιρετά μαθηματικά τη διοργάνωση.

* Το γκολ του Νεϊμάρ (96.48) είναι το πιο.... καθυστερημένο στην ιστορία των Μουντιάλ, ξεπερνώντας εκείνο του Γάλλου Αλέν Μποσίς με το Κουβέιτ το 1982 (96.03)!

Βραζιλία (Τιτέ): Αλισον, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο, Φάγκνερ, Καζεμίρο, Γουίλιαν (46' Ντάγκλας Κόστα), Παουλίνιο (68' Φιρμίνο), Κουτίνιο, Νεϊμάρ, Γκάμπριελ Ζέσους (92' Φερναντίνιο)

Κόστα Ρίκα (Οσκαρ Ραμίρες): Κέιλορ Νάβας, Ακόστα, Γκονσάλες, Μπόρχες, Ντουάρτε, Οβιέδο, Μπράιαν Ρουίς, Βενέγας, Γκαμπόα (75' Γκαμπόα), Γκουσμάν (83' Τεχέδα), Ουρένια (54' Μπολάνιος).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα