Δανία - Αυστραλία 1-1

Gazzetta team
Δανία - Αυστραλία 1-1

bet365

Η Δανία προηγήθηκε νωρίς με την γκολάρα του Έρικσεν, ο Γέντινακ ισοφάρισε με... πέναλτι-VAR για την Αυστραλία και το 1-1 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς όσο αφορά την πρόκριση μέχρι την τελευταία αγωνιστική με τους Σκανδιναβούς να έχουν 4 βαθμούς και προβάδισμα!

Την τελευταία αγωνιστική του ομίλου απέναντι στη Γαλλία θα παίξει η Δανία την πρόκριση, καθώς έχασε την ευκαιρία να κάνει το δύο στα δύο και να τσεκάρει από σήμερα εισιτήριο για τη φάση των 16. Η Αυστραλία κράτησε τους Δανούς στο ισόπαλο 1-1 με τους Socceroos να παίρνουν τον πρώτο τους βαθμό στη διοργάνωση.

Στο πρώτο μισάωρο η Δανία ήταν κυρίαρχη, παίρνοντας προβάδισμα με τον Έρικσεν και χάνοντας ευκαιρίες με Σίστο και Γιόργκενσεν. Όμως ένα χέρι του Πόουλσεν πριν το ημίχρονο (στο οποίο χρειάστηκε το VAR) έφερε το πέναλτι για τους Αυστραλούς και την ισοφάριση από τον Γέντινακ. Στο δεύτερο μέρος η Δανία δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική, η Αυστραλία ήταν αυτή που είχε τις σημαντικότερες στιγμές, αλλά το 1-1 έμεινε ως το τέλος, αφήνοντας την υπόθεση πρόκριση ανοικτή.

Προβάδισμα με Έρικσεν, ισοφάριση με... VAR και Γέντινακ

Η Δανία φαινόταν ότι πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά της συνάντησης, κάτι που έφερε και το γρήγορο προβάδισμα στο σκορ. Στο 7' η αδράνεια της άμυνας των Αυστραλών βοήθησε τον Γιόργκενσεν να στρώσει όμορφα την μπάλα στον Έρικσεν, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ράιαν γράφοντας το 1-0. Οι Socceroos δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και αυτό έφερε τη Δανία κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά το δυνατό μακρινό σουτ του Σίστο στο 22' που μπλόκαρε ο Ράιαν και δύο λεπτά αργότερα στο 24' όταν η κοντινή κεφαλιά του Γιόργκενσεν πέρασε άουτ.

Όλα έδειχναν ότι η Δανία θα κρατούσε σχετικά εύκολα αυτό το προβάδισμα στο σκορ μέχρι το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους, καθώς η Αυστραλία ήταν απειλητική μόνο από τις στημένες φάσεις. Όμως σε μια κεφαλιά του Λέκι στο 38', η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Πόουλσεν από κοντινή απόσταση. Ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και έδωσε τελικά πέναλτι στην Αυστραλία, με τον Γέντινακ να σημαδεύει σωστά και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Έχασε ευκαιρίες η Αυστραλία, έμεινε το 1-1

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με κάποιον ρυθμό. Ο Σίστο στο 51' είχε μια καλή ευκαιρία για τη Δανία, πλασάροντας άουτ, ενώ η Αυστραλία έβγαινε αρκετά γρήγορα στις αντεπιθέσεις, χωρίς όμως να έχει καθαρό μυαλό στην τελική πάσα. Το ίδιο βέβαια συνέβαινε και για τη Δανία, η οποία δεν μπορούσε να ανοίξει διαδρόμους στην άμυνα των Socceroos.

Στο 71' οι Αυστραλοί είχαν τεράστια ευκαιρία να γυρίσουν... τούμπα το ματς και να πάρουν το προβάδισμα, αλλά το πολύ δυνατό σουτ του Μούι έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από τη συμβολή των δοκών. Δύο λεπτά αργότερα (73') η Δανία απάντησε με τον Σίστο, το φαλτσαριστό πλασέ του οποίου πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ράιαν.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες έδειχναν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία, ωστόσο η Αυστραλία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 88' ο Σμάιχελ με δύο μεγάλες αποκρούσεις, αρχικά σε σουτ του Αρζάνι και στη συνέχεια σε προσπάθεια του Λέκι, κράτησε όρθιους τους Σκανδιναβούς, διατηρώντας το 1-1. Ο όμιλος παραμένει ανοικτός, με τη Δανία πάντως να έχει το πάνω χέρι, έχοντας στο... τσεπάκι και τη νίκη της πρώτης αγωνιστικής επί του Περού.

Δανία: Σμάιχελ, Κίερ, Κρίστενσεν, Ντάλσγκααρντ, Λάρσεν, Ντιλέινι, Έρικσεν, Σένε, Γιόργκενσεν (Κορνέλιους 68'), Πόουλσεν (Μπρέιθγουεϊτ 58'), Σίστο

Αυστραλία: Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Ρίσντον, Σέινσμπερι, Μούι, Γέντινακ, Ρόγκιτς (Ιρβιν 82'), Λέκι, Κρούζε (Αρζάνι 68'), Ναμπούτ (Γιούριτς 75')

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα