Λούκε στο gazzetta.gr: «Στην Ελλάδα δεν έβαζες γκολ με τίποτα!»

Θάνος Σαρρής
Λούκε στο gazzetta.gr: «Στην Ελλάδα δεν έβαζες γκολ με τίποτα!»

bet365

O Άλμπερτ Λούκε θυμήθηκε μιλώντας στο gazzetta.gr το Euro 2004, ξεχώρισε το μεγάλο όπλο της Ελλάδας και αναφέρθηκε στην τωρινή Ισπανία.

Είναι από εκείνους που ο χρόνος έχει αφήσει τα μικρότερα σημάδια. Τουλάχιστον στην εμφάνιση. Για το γήπεδο, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να το διαπιστώσουμε! Ο Άλμπερτ Λούκε, ο οποίος ξεχώρισε στην τριετία που έκανε στη Μαγιόρκα από το 1999 μέχρι το 2002 και στη συνέχεια έπαιξε στη Λα Κορούνια, πριν δοκιμάσει την τύχη του στη Νιούκαστλ και τον Άγιαξ, εκπροσώπησε τους Legends της Ισπανίας στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με την Ελλάδα στην Πάτρα. Καλόκεφος και πραγματικά χαρούμενος που έκανε το ταξίδι για το φιλικό, μίλησε στο gazzetta.gr για το τώρα, το τότε και το μυστικό της Εθνικής!

Το Predictor* ντύνεται Μουντιαλικά και σου προσφέρει την ευκαιρία να κερδίσεις €500.000 μετρητά*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

«Μου θυμίζει ωραίες εποχές, σίγουρα. Το 2004 βέβαια ήταν μέρες πολύ πιο καλές για την Ελλάδα. Ήμασταν στο ίδιο γκρουπ στο Euro 2004 και ήταν ένα ματς πολύ σκληρό, η Ελλάδα μας έδειξε μέσα στο γήπεδο πόσο καλή Εθνική είναι και στο τέλος το έδειξε και σε όλους, κατακτώντας τον τίτλο. Είναι όμορφα που βρισκόμαστε σε ένα μέρος όπως η Ελλάδα, σε ένα μέρος όπως η Πάτρα για ένα ματς που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και είναι πραγματικά ευχαρίστηση για όλους μας να βρισκόμαστε εδώ, θέλουμε πάντα να στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες», τόνισε ο αρχικά ο Ισπανός πρώην επιθετικός, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο και να στηρίξει από την πλευρά του την προσπάθεια.

Μοιραία, η κουβέντα γύρισε σε εκείνο το καλοκαίρι του 2004. Τότε που ο ίδιος, από τον πάγκο της Ρόχα, προσπαθούσε να διαχειριστεί το άγχος του και να καταλάβει πώς στο καλό μια ομάδα τόσο δημιουργική όσο η δική του, δεν μπορούσε να επιβληθεί στην αναμέτρηση με την Ελλάδα. «Νομίζω ότι το πιο σημαντικό για την Ελλάδα ήταν η τακτική της, μια ομάδα πολύ οργανωμένη σε κάθε φάση του αγώνα, μια ομάδα που δεν σε άφηνε να τις κάνεις ευκαιρίες και να εφαρμόσεις το πλάνο σου απέναντί της. Είναι ξεκάθαρο ότι και μπροστά είχε παίκτες ικανούς, όμως νομίζω το αποφασιστικό της στοιχείο ήταν η αμυντική της οργάνωση και το γεγονός ότι αποτελούσε ένα σύνολο πολύ δύσκολο να σκοράρεις. Κι αν έβαζαν ένα γκολ, μετά δεν μπορούσες με τίποτα να το γυρίσεις. Ήξεραν πολύ καλά και είχαν τη δύναμη και το πάθος να προστατέψουν αυτό που είχαν δημιουργήσει. Όπως τους είπα και πριν, ελπίζω εδώ στο φιλικό να είναι πιο χαλαροί!»

Με το Μουντιάλ να πλησιάζει, ο Λούκε αναφέρθηκε στο τώρα της Ισπανίας: «Είναι πάντα φαβορί, τα τελευταία χρόνια έχει σίγουρα χτίσει αυτό τον τίτλο, κατακτώντας δύο Euro και ένα Μουντιάλ. Νομίζω ότι δεν είναι τόσο δυνατή όπως στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, αλλά και πάλι συνεχίζει να έχει τεράστιους ποδοσφαιριστές και είναι σίγουρα ένα από τα φαβορί για τον τίτλο».

Κλείνοντας, του ζητήσαμε ένα σχόλιο για την περίοδο που πέρασε στη Νιούκαστλ και την Αγγλία: «Είναι πραγματικά μια πολύ ιδιαίτερη ομάδα, με την έννοια ότι ο κόσμος είναι πάρα πολύ κοντά στην Νιούκαστλ. Γεμίζει το γήπεδο σε κάθε περίπτωση και είναι μοναδική η σχέση που έχει με τον σύλλογο. Μακάρι όλα να τους πάνε καλά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα