«Καθαρή» η εθνικής Ρωσίας από τους έλεγχους ντόπινγκ της FIFA

«Καθαρή» η εθνικής Ρωσίας από τους έλεγχους ντόπινγκ της FIFA

«Καθαρή» η εθνικής Ρωσίας από τους έλεγχους ντόπινγκ της FIFA

bet365

H FIFA με ανακοίνωσή της τονίζει πως το αποτέλεσμα του ελέγχου ντόπινγκ που έκανε στην ποδοσφαιρική ομάδα της Ρωσίας ήταν αρνητικό και αποφάσισε να κλείσει τις όποιες υποθέσεις αφορούν την εθνική ομάδα της διοργανώτριας του Μουντιάλ.

Ο αθλητισμός της Ρωσίας έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα για το γνωστό σκάνδαλο ντόπινγκ που είχε ξεσπάσει και αφορούσε τα ονόματα χιλίων Ρώσων αθλητών να είναι μέσα σε αυτά που είχαν λάβει απαγορευμένες ουσίες από το 2012 έως το 2015 από το ρωσικό κράτος.

Για τον λόγο αυτό η FIFA ενόψει του επερχόμενου Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στην Ρωσία πέρασε από εξονυχιστικό έλεγχο τους διεθνείς Ρώσους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην προεπιλογή της εθνικής ομάδας της χώρας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν βρέθηκε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να δείχνει παραβίαση των κανονισμών ντόπινγκ και κλείνει την όποια έρευνα για την ομάδα της Ρωσίας. Αντίθετα, συνεχίζεται κανονικά η έρευνα για πολλούς ποδοσφαιριστές που δεν σχετίζονται με το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Οι έρευνες που αφορούν τους Ρώσους ποδοσφαιριστές οι οποίοι βρίσκονται στην προεπιλογή της εθνικής Ρωσίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρώθηκαν και τα αποτελέσματα δεν έδειξαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν παραβίαση των κανονισμών ντόπινγκ», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η FIFA με την Wada να επιβεβαιώνει και να συμφωνεί με την απόφαση της FIFA να κλείσει την υπόθεση αυτή.

Παράλληλα η FIFA ανέφερε πως η έρευνα περιελάμβανε ανάλυση των δειγμάτων από επιστημονικούς και νομικούς εμπειρογνώμονες, όπως κι επανεξέταση των αποθηκευμένων δειγμάτων, και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα