Οι 48 ομάδες του Μουντιάλ και τα γήπεδα που δεν φτάνουν...

Κώστας Ζάλιαρης
Οι 48 ομάδες του Μουντιάλ και τα γήπεδα που δεν φτάνουν...

bet365

Στο σενάριο αύξησης των ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο και της άμεσης αλλαγής, οι διοργανωτές στο Κατάρ ανησυχούν για το λειτουργικό κομμάτι και τα γήπεδα που ενδέχεται να μην είναι αρκετά...

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο εμφανίζεται απόλυτα θετικός στην αύξηση των εθνικών ομάδων από τις 32 στις 48 και μάλιστα, οι σκέψεις του αφορούν το Μουντιάλ του 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ κι όχι το μακρινό του 2026.

Οι διοργανωτές στο Κατάρ, έχοντας ήδη σε εξέλιξη τα έργα ανέγερσης τεσσάρων νέων γηπέδων, εκφράζουν την ανησυχία τους για τις προθέσεις του ισχυρού άνδρα της FIFA από τη στιγμή που εκείνος επιθυμεί ν' αυξήσει τις ομάδες από το επόμενο τουρνουά, αφού από λειτουργικής άποψης, ενδέχεται να μην είναι αρκετά τα γήπεδα που θα είναι διαθέσιμα για τα ματς του θεσμού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, ο Ινφαντίνο έχει επικοινωνήσει με τους αρμόδιους σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία και στη γενικότερη φημολογία έχει «γεννηθεί» κι ένα σενάριο... επέκτασης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κουβέιτ, από τη στιγμή που το Κατάρ δεν μπορεί από μόνο του να «αντέξει» τη διοργάνωση εφόσον οι συμμετέχουσες ομάδες γίνουν 48.

Από πολιτικής άποψης, το σενάριο της συνεργασίας είναι αρκετά δύσκολο λόγω της έντασης που έχει κλιμακωθεί στην περιοχή, όμως, η FIFA σκέφτεται το ενδεχόμενο εκτόνωσης και ενότητας μέσω του ποδοσφαίρου.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα