Κίνδυνος αποκλεισμού του Ιράν από το Μουντιάλ λόγω Μασούντ

Θοδωρής Βασίλης
Κίνδυνος αποκλεισμού του Ιράν από το Μουντιάλ λόγω Μασούντ

bet365

Σύμφωνα με δημοσίευμα το Ιράν κινδυνεύει ακόμα και με αποκλεισμό από το Μουντιάλ της Ρωσίας λόγω της μη κλήσης του Μασούντ.

Η απόφαση του Μασούντ Σοτζέι να αγωνιστεί στον αγώνα του Πανιωνίου κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο Ιράν με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία να τιμωρεί τους τότε άσους του Πανιωνίου, Μασούντ και Χατζισαφί, με αποκλεισμό από την εθνική ομάδα της χώρας.

Όπως ήταν λογικό η απόφαση αυτή επειδή ήταν καθαρά πολιτική έφερε αντιδράσεις με το Ιράν να κάνει πίσω και να καλεί ξανά τον Χατζισαφί, όχι όμως και τον Μασούντ, αφού ήθελε να στείλει ένα μήνυμα για πιθανούς νέους «επαναστάτες» που θα σκέφτονταν να αγωνιστούν κόντρα σε ομάδα του Ισραήλ, μια χώρα που το Ιράν δεν αναγνωρίζει καν.

Τώρα, ιταλικό δημοσίευμα, και συγκεκριμένα της Sport Mediaset τονίζει πως η FIFA σκέφτεται να απαγορεύσει την συμμετοχή των Ιρανών στο επερχόμενο Μουντιάλ επειδή ο Μασούντ δεν καλείται για πολιτικούς λόγους από τον Κάρλος Κεϊρόζ.

Βέβαια, κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποδειχτεί κάτι σχεδόν αδύνατο αφού κανείς δεν μπορεί να αποδείξει πως ο λόγος είναι πολιτικός. Να πούμε εδώ ότι το δημοσίευμα δεν είναι τυχαίο, αφού στην Ιταλία θεωρούν ότι ίσως έτσι έχουν μια ελπίδα για να δώσουν το παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα