Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3: Ανατροπή στην ανατροπή και τελικός (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3: Ανατροπή στην ανατροπή και τελικός (vid)

bet365

Η Ατλέτικο προηγήθηκε, η Μπάρτσα το γύρισε, της ακυρώθηκαν δύο γκολ και οι Ροχιμπλάνκος που το γύρισαν σε 2-3, θα παίξουν με τη Ρεάλ για την κούπα του ισπανικού Σούπερ Καπ.

Η Ρεάλ είχε καθαρίσει την προηγούμενη μέρα και περίμενε. Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο είχαν να κοντραριστούν στον δεύτερο ημιτελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ. Σε μία αναμέτρηση με δύο εικόνες, με τα πρώτα 45 λεπτά να είναι αδιάφορα, η επανάληψη ήταν μία ματσάρα που τα είχε όλα. Συνολικά στο β' μέρος μπήκαν επτά γκολ, μέτρησαν τα πέντε, υπήρξε ανατροπή στην ανατροπή και τελικά τους Ροχιμπλάνκος να παίρνουν το εισιτήριο για το ραντεβού κούπας με τη συμπολίτισσα την Κυριακή (20:00).

Ολα άρχισαν με τον Κόκε να μπαίνει αλλαγή στο ημίχρονο και στα 20 δευτερόλεπτα, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα να νικάει τον Νέτο για το 0-1. Η Μπάρτσα εκεί άλλαξε άμεσα τη ροή του ημιτελικού. Ο Μέσι (51') πέρασε την μπάλα (και με κόντρα) από δύο αντιπάλους και ισοφάρισε με το δεξί στη δεξιά γωνία. Στο 60 έβαλε γκολάρα που την ακύρωσε για χέρι το VAR και δύο λεπτά αργότερα, ο Ομπλάκ έβγαλε την κεφαλιά του Λουίς Σουάρες και στην επαναφορά με κεφαλιά σκόραρε ο Γκριεζμάν.

Η Μπάρτσα συνέχιζε να πιέζει, μα μία τη σταματούσε ο Ομπλάκ και μία το VAR που ακύρωσε και το γκολ του Πικέ (74') για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Και αντί να καθαρίσουν οι Καταλανοί το παιχνίδι, ήρθε η ανατροπή των Ροχιμπλάνκος. Ο Νέτο ανέτρεψε τον Βιτόλο (80') και ο Μοράτα ευστόχησε, ενώ ο Κορέα (86') βγήκε στην πλάτη της άμυνας και έστειλε την ομάδα του στον τελικό. Σε ένα φινάλε Σούπερ Καπ για το 2019, που διεξάγεται το 2020 και που δεν το διεκδικεί ούτε η πρωταθλήτρια, ούτε η κυπελλούχος Ισπανίας...

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νέτο, Ουμτιτί, Πικέ, Σέρζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Αλμπα, Βιδάλ, Μπουσκέτς (84' Ράκιτιτς), Ντε Γιονγκ (88' Φατί), Μέσι, Γκριεζμάν, Λουίς Σουάρες

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Φελίπε, Σάβιτς, Λόντι (67' Βιτόλο), Τρίπιερ, Παρτέι, Ερέρα (46' Κόκε, 72' Γιορέντε), Σαούλ, Κορέα, Ζοάο Φέλιξ, Μοράτα.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα